Reklama

Reklama

Smoke

  • Německo Smoke - Raucher unter sich (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Auggie Wren je poetický majitel brooklynského obchodu s doutníky, místa, které je považováno za ostrůvek lidského porozumění, oázu klidu i záchytný bod, k němuž se upínají věrní zákazníci. Jedním z nich je i Paul Benjamin, spisovatel a zlomený muž, jehož těhotná manželka byla kousek od trafiky zastřelena. Když Paulovi jednoho dne zachrání život mladý černoch jménem Rašíd, mezi spisovatelem a jeho zachráncem se zrodí přátelství a společně začnou pátrat po Rašídově dávno ztraceném otci. Auggie je překvapený, když se v obchodě nečekaně objeví jeho bývalá přítelkyně Ruby, která mu oznámí, že by její těhotná, drogově závislá dcera Felicity klidně mohla být jeho - a zoufale potřebuje pomoc. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (246)

Redi 

všechny recenze uživatele

To mě docela zklamalo... suchý humor a zapamatovatelné hlášky nikde, pěkně zahrané ano, ale povídky mě taky nijak nevzaly. V paměti mě utkvěly asi jen dva momenty...málo. Asi jsem čekal víc než čím tento snímek je. Raději šáhnout po Můj nejmilejší bar který na csfd jako komedii neprezentují, avšak já se bavil narozdíl od Smoke královsky. Každopádně se na to ale dívá dobře a volné pokračování Vztek nenechám čekat. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Vím, proč kouřím, protože jsem v pohodě nebo jsem v pohodě a proto kouřím ? Každopádně vím jak zvážit kouř a je fajn si jen tak sednout a koukat na obyčejný film plný obyčejných lidí a obyčejných osudů, ale s neobyčejným osobitým kouzlem..Smoke vám prostě navodí pohodu tak jak to umí dobrá cigaretka. ()

Reklama

LadyDevil 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film přesně splňuje všechny moje požadavky na to, jak má vypadat pohodovej film a přesto s myšlenkou a dokonalými momenty, ať už je to každodenní Auggieho fotografování stejného místa, jeho setkání se starou milenkou, popisování, kolik váží dým nebo závěrečný vánoční příběh..Přímo hltám celkovou atmosféru filmu a způsob, jakým se postavy postupně proplítají..jo, Smoke se v mým přehrávači otáčí celkem často:-) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Byl to dobrej tým, ale pak to zvorali.......... Příjemný příběh založený na dialogu. O životě, o kouření, o vyrovnání se z minulostí, o smrti, o smíchu i smutku. Velmi zdařilé herecké obsazení je velkým plus tohoto příběhu. Hudba je střídmá a moc do příběhu nezasahuje, je to spíše taková kouřová kulisa. CITÁT - V téhle zemi je stále zakázáno prodávat Kubánský doutníky!?......... Koníček jednoho obyčejného prodavače je velmi zvláštní a zajímavý. Zanese do příběhu trochu emocí. CITÁT - Čas běží, na tomhle bezvýznamným místě......... Nejvíce mě však uchvátila Ruby (Stockard Channing) její prvotní vstup do příběhu je nádherný. Zvláště ta image. Ale je to jen žena a přišla z důležitou zprávou. CITÁT - Musíš po městě chodit oblečená jako kapitán Hook??......... Příběh je rozdělen do několika příběhů, které však na sebe nepřímo vážou jako kouřové signály a ty příběhy jsou pojmenovány. Ne po cigaretách nebo doutnících, ale po jménech hlavních postav (Paul, Rashid.....atd) ZAJÍMAVOST - Felicity (Ashley Judd) má na stěně svého pokoje hudební plakát s hlavou Jima Morrisona. Závěrečné titulky obsahují ještě jeden vnitřní příběh. Je černobíle natočený a beze slov, ale je to důležitá výpověď z minulosti. CITÁT - Je to krásná Vánoční povídka.......... Příjemný příběh, zahalený cigaretovým a doutníkovým dýmem a sálá z něho krom smoku i život sám. ()

Philippa 

všechny recenze uživatele

Bylo to přesně tak jak jste tu slibovali. Film mě pomalu ukolébal do sladké blaženosti, zastřené lehce šedivým oparem. Dýchla na mě pohoda v "hořkosladkém" příběhu ,kde nechyběl humor a nechyběl smutek. Dýchl na mě život sám. Smoke mě přesvědčil ,že není dobré pořád někam spěchat ,protože pak nic nepochopíte. Takže nikam nespěchám ,ale už je pozdě a ráno musim do práce..... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Dům Cyruse (Forest Whitaker) se natáčel na adrese 1627 U.S. 9, Garrison v New Yorku. Dům už neexistuje. (sator)
  • Příběh, který Paul Benjamin (William Hurt) vypráví o synovi, co našel zmrzlé tělo svého mrtvého otce na hoře, je stejný příběh, který Paul Auster použil ve svém románu "Newyorská trilogie". (HellFire)

Reklama

Reklama