Reklama

Reklama

Smoke

  • Německo Smoke - Raucher unter sich (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Auggie Wren je poetický majitel brooklynského obchodu s doutníky, místa, které je považováno za ostrůvek lidského porozumění, oázu klidu i záchytný bod, k němuž se upínají věrní zákazníci. Jedním z nich je i Paul Benjamin, spisovatel a zlomený muž, jehož těhotná manželka byla kousek od trafiky zastřelena. Když Paulovi jednoho dne zachrání život mladý černoch jménem Rašíd, mezi spisovatelem a jeho zachráncem se zrodí přátelství a společně začnou pátrat po Rašídově dávno ztraceném otci. Auggie je překvapený, když se v obchodě nečekaně objeví jeho bývalá přítelkyně Ruby, která mu oznámí, že by její těhotná, drogově závislá dcera Felicity klidně mohla být jeho - a zoufale potřebuje pomoc. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (246)

Jordan 

všechny recenze uživatele

nádherný, scenáristicky prepracovaný film plný živých charakterov a jedinečných situácií a scén, krásnych príbehov (musím uznať, že ten záverečný vianočný je fakt zlatý klinec), herci hrajú ako o život a režisér ich vedie správnym smerom a vlastne celý film je tak nejak pokojne odrežírovaný, pokojne napísaný a skvelou Tomovou Waitsovou piesenkou ukončený zážitok, ktorý stojí za nejedno zhliadnutie. čo mňa osobne na filmoch najviac poteší je, keď vidím postavy, charaktery, ktoré nie sú papierové, o ktorých sa síce nedozviem všetko, ale viem, že sú kompletné - a také paul auster vytvoril. nie sú dokonalé, pretože tp sú ľudia. nádherné ľudské bytosti. no a epizódka s prezeraním auggieho albumu je skrátka báječná. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Indie chill-out konverzačka s neprirodzene presvetlenými interiérmi a zopár príjemnými (a tiež zopar divnými) životnými príbehmi. Filozofický rozmer Keitelovho foto-projektu a životný osud Williama Hurta ma veľmi potešili. Interakcia medzi mladým černochom a jeho otcom Whitakerom mi ale prišla ale zvláštna. A Whitakerova neurotická postava takmer odpudivá. ()

Reklama

Jermann 

všechny recenze uživatele

(Minikino kavárna Ostrava, 16/06/11) Repríza po více než deseti letech opět neomylně doručila totéž, co tehdy .. neopakovatelnou zabydlenou atmosféru, pohodu, trochu dojetí .. a chuť na dobré cigarillo. Přemítání nad Augieho nádherným foto projektem je moment, kterého bych si potřeboval sem tam znovu šluknout, ať nezapomínám čas od času zpomalit a nenechat si den splynout s ostatními do jedné šedivé a neprožité mlhy. ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Konečně! Po dlouhé době opět film, který mě totálně dostal...Název Smoke se k filmu vyloženě hodí - pohodová klidná podívaná, žádná akce, nic se nepřehání, všechno v pohodě šlape (a taky vůbec nenudí!), všechno prostě přesně jede tak jak má a když už si myslíte, že jste s filmem absolutně spokojení, tak vás totálně odrovná nezjlatějším hřebem v podobě Vánočního Auggieho příběhu...dokonalost a Keitel je fakt třída až za hrob...smekam ()

misterz 

všechny recenze uživatele

O každodenných maličkostiach, o malých i veľkých udalostiach, ktoré sú súčasťou života. Tiež o tom, že spraviť dobrý skutok na Vianoce nie je vôbec zlá myšlienka... Mám rád takéto priamočiare poviedkové filmy s hutnou obsahovou stránkou, ktoré sa nakoniec spájajú do nádherného príbehu s veľkým vrecom plným pekných myšlienok na zamyslenie. Preto mi to trochu pripomenulo Jima Jarmuscha, ktorému tiež filmy tohto razenia idú veľmi dobre. Môžem len odporučiť. 85/100 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Rozdíl ve scénách mezi verzemi o délce 112 minut a 108 minut je v závěrečné „Vánoční povídce“. Zatímco ta delší ji obsahuje, v té kratší chybí. (sator)
  • V roce 2022 vyšla kniha „Film Close Up: Smoke and Blue in the Face“. Její autor Chris Wade zkoumal tento film spolu s Blue in the Face (1995), jejichž fanouškem byl přes 25 let, a ponořil se do jejich vzniku. Kniha také obsahuje rozhovor se samotným Paulem Austerem, který vedl Chris Wade v roce 2022. (sator)

Reklama

Reklama