Reklama

Reklama

Smoke

  • Německo Smoke - Raucher unter sich (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Auggie Wren je poetický majitel brooklynského obchodu s doutníky, místa, které je považováno za ostrůvek lidského porozumění, oázu klidu i záchytný bod, k němuž se upínají věrní zákazníci. Jedním z nich je i Paul Benjamin, spisovatel a zlomený muž, jehož těhotná manželka byla kousek od trafiky zastřelena. Když Paulovi jednoho dne zachrání život mladý černoch jménem Rašíd, mezi spisovatelem a jeho zachráncem se zrodí přátelství a společně začnou pátrat po Rašídově dávno ztraceném otci. Auggie je překvapený, když se v obchodě nečekaně objeví jeho bývalá přítelkyně Ruby, která mu oznámí, že by její těhotná, drogově závislá dcera Felicity klidně mohla být jeho - a zoufale potřebuje pomoc. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (246)

POMO 

všechny recenze uživatele

Indie chill-out konverzačka s neprirodzene presvetlenými interiérmi a zopár príjemnými (a tiež zopar divnými) životnými príbehmi. Filozofický rozmer Keitelovho foto-projektu a životný osud Williama Hurta ma veľmi potešili. Interakcia medzi mladým černochom a jeho otcom Whitakerom mi ale prišla ale zvláštna. A Whitakerova neurotická postava takmer odpudivá. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nijak vyjímečné americké drama, které se spíž blíží nezávislé vlně, ale občas se tam ten Hollywood projeví. Film je postaven především na kvalitních hereckých výkonech a příbězích jednotlivých postav. Svou obyčejností působí přirozeně, ale tentokrát ve mě nevzbudil výrazné emoce. Nejspíš jsem na americké "povídkové" filmy hluchý a jejich problémy mi nejsou blízké. Proto se u mě dostal film těsně pod 4 hvězdy. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnohých konverzačných filmov, ktoré zapadnú medzi hromadu ďalších, hovoril som si. I keď mám DVD doma, už viac ako rok a na CSFD je film v slušných číslach, vzhliadnutie som stále odkladal. A to bola chyba, pretože už pri sledovaní som mal skvelý pocit a po skončení som si vravel, aký som idiot. Mám doma naozaj skvelý film a ja som často uprednostnil priemerný film, len pre zdanlivo neatraktívny príbeh či nič nehovoriaci názov. Precítené herecké výkony a miestami magická hudba sú asi najsilnejšie zbrane tohto filmu. A. Judd si strihla slušnú, vkuse nadávajúcu káču. F. Whitaker ako bezruký mechanik bol sympatický a pred vzhliadnutím som vôbec netušil, že vo filme hrá. Keď H. Keitel rozprával v závere vianočný príbeh, ani ma nenapadlo, že melie v kuse takmer desať minút, pretože film a jeho atmosféra ma tak pohltili, že ja ako divák som hltal každé jeho slovo i gesto. Mimochodom ten vianočný príbeh bol skvelý, rovnako ako celý film. Je to jeden z filmov, ktoré si radi pozriete znova, aj preto dávam plný počet. 90%. ()

Philippa 

všechny recenze uživatele

Bylo to přesně tak jak jste tu slibovali. Film mě pomalu ukolébal do sladké blaženosti, zastřené lehce šedivým oparem. Dýchla na mě pohoda v "hořkosladkém" příběhu ,kde nechyběl humor a nechyběl smutek. Dýchl na mě život sám. Smoke mě přesvědčil ,že není dobré pořád někam spěchat ,protože pak nic nepochopíte. Takže nikam nespěchám ,ale už je pozdě a ráno musim do práce..... ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Malý, velký film. o malých, velkých lidech. Zapadlý krámek, kdesi v malém newyorském obchůdku, kde se protnou osudy několika našich hlavních hrdinů. Sladkobolné vyprávění, opravdu jako ze života, podpořeno tradičně přesvědčivými hereckými výkony. Milovníci tabáku, ti může klidně jednu hvězdu směle přihodit, já už s kouřením dávno přestal :) ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Roli zloděje, který ukradne časopis pro pány, si zahrál neherec Daniel Auster, syn režiséra filmu, Paula Austera. (sator)

Reklama

Reklama