Reklama

Reklama

Spící hrozba

  • USA Sleeping Dogs (více)
Trailer 1

Roy Freeman (Russell Crowe), bývalý detektiv, který bojuje se ztrátou paměti, se rozpomíná na starý případ vraždy univerzitního profesora, který si ale jinak vůbec nepamatuje. Freeman dává dohromady vzpomínky a důkazy a rozjíždí vyšetřování desítky let starého případu, jelikož je v sázce život nevinného muže, který čeká na popravu v cele smrti. Ďábelská síť pohřbených tajemství a zrad se ale zdá být propletena i s jeho minulostí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (53)

JimDeNiro 

všechny recenze uživatele

Pomalá spíše detektivka/krimi, než mysteriózní thriller, kde sledujeme postavu bývalého detektiva z oddělení vražd v důchodu, kterému diagnostikovali Alzheimerovu chorobu, jak se ponořuje do 10 let starého případu, který vyšetřoval, na základě toho, že zanedlouho má být popraven údajný pachatel, který vraždu nejspíš nespáchal, a to i přesto, že se měl k vraždě přiznat. Po dlouhé době je fajn vidět vypaseného Russella Crowea v roli, která mu dobře sedí. Film je prokládán retrospektivními záběry, kdy sledujeme, jak se to asi stalo. Mám rád tyhle pomalé, vyšetřovací krimi. Velké plus má film v tom, že vás bude zajímat, jak to celé dopadne. Tolik proklamovaný překvapivý závěr mě bohužel nepřekvapil, jelikož k tomu rozuzlení tak nějak film asi minimálně od půlky spěje. Škoda, tak tenhle snímek zůstává pouze na solidním nadprůměru a lehce upevněných 3 hvězdách. Samozřejmě, pokud by mi závěr nebyl prakticky jasný již od půlky, jak jsem psal, tak hodnocení by bylo určitě vyšší, protože mám rád originální rozuzlení v takových žánrovkách. Největší "mysteriózno" bylo jen kolem postavy femme fatale Karen Gillan. Jinak klasická krimi. Příjemně strávené necelé dvě hodinky.. 65% ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Hodně lidí tady dává pouhé tři hvězdičky, ale mně se to zrovna líbilo. Jasně, není na tom nic inovativního a je to spíš pomalá stará detektivní škola (snad jen s malou nádstavbou kolem záležitostí s lidskou pamětí), ale na takovou jsem měla právě náladu. Karen Gillan mám moc ráda, Russell Crowe je vždy sázka na jistotu a i když mě závěr opět příliš nepřekvapil, tentokrát mi to ani trochu nevadilo. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Pomalé, nikam nespěchající detektivky mám ve velké oblibě, nicméně pokud je ale scénář pouhou zmatenou snůškou s lacině průhledným vyústěním, ani rozvážný styl vskutku moc nepomůže. Tohle přesně se stalo v případě snímku Sleeping Dogs, který chtěl být zřejmě dalším do ranku tajemných a chytrých počinů, u nichž si divák nebude do poslední jistý výsledkem. Bohužel, tvůrcům nakonec hází klacky pod nohy sama jejich okatá snaha za každou cenu překvapit, jelikož právě díky tomu celý projekt (s trestuhodně olbřímí stopáží) působí jako narychlo spíchnutý nedodělek. Nastalé smutné situaci nepomáhá ani fakt, že herci vlastně nemají moc co hrát, a že počítání zbytečných či hluchých scén jsem vzdal zhruba po hodině. Tohle se k velké škodě vážně moc nepovedlo. Tak snad příště! „This conversation would've been a lot better with whiskey.“ ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie. Stáva sa mi veľmi výnimočne, že ma záver filmu niečím prekvapí, obzvlášť pri kriminálkach, tu sa to stalo, fakt som neuhádol, kto bol vrahom, mea culpa. Asi je to tým, že som ten film podcenil a tak som nečakal nejaké väčšie prekvápko. Ale film je pomerne originálny už od samého začiatku, policajt na dôchodku s Alzheimerom sa pustí prešetrovať prípad, ktorý riešil pred 10 rokmi. Samozrejme sa dozvedá novinky na každom kroku, ako inak u pacienta s Alzheimerom, ktorý má problém si pamätať aj to ako sa volá. Takže je to zaujímavé pátranie ako pre neho, tak aj pre diváka. Na konci to pekne zacvakne, ale aj tak mi pár otázok zostalo nezodpovedaných, takže úplná pecka to nie je, ale slušný nadpriemer - 70% a prikláňam sa k vyššiemu hodnoteniu. ()

Kushina 

všechny recenze uživatele

Wau, to byla dost dobrý detektivka. Člověk by na začátku nevěřil, jak moc rozlehlá tahle hádanka bude a kdo všechno v tom má prsty, konec už je jen třešnička na dortu. Sice to nebylo kdo ví jak dokonalé, ale jeden z filmů, co stojí za to vidět. A normálně bych dal 3*, ale prostě mám radost, že jsem po delší době viděl Bčkový film, co měl zápletku, rozuzlení a celkově hlavu i patu. 70% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Natáčalo sa od februára do mája 2022 v Melbourne, Victoria (Austrália), kde sa usadil aj Russel Crowe. (Arsenal83)

Reklama

Reklama