Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je rok 2898 a v pustině, jíž kdysi byla Země, zůstává stát poslední město – Kasi. V jeho středu stojí obří obrácená pyramida zvaná Complex, symbol lepšího života pro všechny ty, kteří musejí přežívat v bídě, a také místo, kam jsou odváděny plodné ženy, abych na nich byly prováděny experimenty v rámci záhadného Projektu K. Jednu takovou ženu s označením SUM-80 a tající své již 150 dnů trvající těhotenství zachrání rebelové bojující proti Complexu, kteří věří v příchod posledního božího vtělení v podobě jejího nenarozeného dítěte. Po SUM-80 ovšem pátrá také lovec odměn Bhairava (Prabhas), který touží žít v Complexu za jakoukoliv cenu. Zjevují se mystická znamení, probouzí se dávná síla – schyluje se k boji o osud světa. (Myslivir)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

coulismoulis 

všechny recenze uživatele

Je to pecka roku. Pecka, která překračuje stín domácího hřiště a může se směle rovnat západní produkci. Zároveň je to nepokrytá vykrádačka všech západních sci-fi, od Star Wars po Black Mirror, ale docela jí ten kradený a poslepovaný mišmaš nápadů sluší. Technicky taky zamakali, tady už se nebavíme o tradičních upatlaninách, nad kterými se musí přimhouřit obě oči. Vizuál sice místy zaskřípe (např. v období pradávných bojů, to je děs), celkově má ale neoddiskutovatelnou úroveň. Ve fungování představeného světa je obrovské množství mezer a my se můžeme jen dohadovat, zda vysvětlení nebylo podáno záměrně nebo je to prostě jen nelogický blábol, nad kterým se nikdo z tvůrců/kyň nezamyslel. Upřímně tato „nedořečenost“ filmu velmi pomáhá. Mlčení vždy působí sofistikovaněji, že?! 😊 Prabhas se vrátil na plátna ve velkém stylu. Po předchozích neúspěších v Bollywoodu je návrat do Tolly „high-tech Baahubaliho“ parádní. Jeho (anti)hrdina nemůže být epičtější, navíc má humor, který vychází z jeho vlastní osoby – motivací pro všechno konání je pouze spánek a jídlo. Amitji a Kamal jako dvě nadlidské entity, Jing a Jang vesmíru, to jde taky skvěle dohromady, nejen v ději, ale i vzhledem k jejich „nadpozemskému“ sociálnímu statutu obecně. Postava Deepiky je oproti tomu (už tradičně) trochu odfláknutá. Mytická matka boží, která je ústřední hybatelkou děje jen pro svoje těhotenství, pro boha v ní, nikoli pro vlastní osobu. Zbytek castu odkazuje na starší Tolly filmy, což znalce určitě potěší. Domácí publikum ovšem musí nadchnout mega bitva pod sochou Remka - a neříkejte že ne 😊. Doufám, že dvojka na sebe nenechá dlouho čekat, bylo by škoda nechat tenhle mahábharátový sci-fi rychlík nedojet do cíle. P.S. s tou přestávkou v kině to docela pohnojili, o cz titulcích nemluvě (ale to už je taková tradice). ()

marrjaana 

všechny recenze uživatele

Filmu nemám co vytknout (snad až na digitální mladší verzi AB, to byla vážně hrozná podívaná, oproti zbytku filmu působí toto lacině a odflákle), triky jsou dokonalé, příběh taky, dějová linka mě strašně bavila a celou dobu jsem čekala, kdy se všichni potkají a pak ten konec!!! Jako vážně, vážně to skočí takto? V tomto okamžiku? To teď má jako čekat nevím kolik let, abych zjistila, jak to dopadne? OMG! ___ Je tu ovšem jedna věc, kterou musím vytknout, ovšem né filmu, ale distributorovi. (Následující text nemá s kvalitou filmu nic společného, jenže to protě ten film kazí a já si potřebuji někde schladit žáhu). Alespoň JEDNOU ty titulku po tom google překladači někdo přečtěte! Jako toto byly snad nejhorší titulky, jaké jsem kdy viděla. Kdyby tam byla jen občas nějaká chyba, ale tam snad nebylo víc jak pět minut bez chyby. A byly tam snad všechny druhy chyb - přehozené rody postav (hodně, opravdu hodně často), nesmyslně přeložené věty, věty, co nedávali smysl a dokonce i špatné časování (v jednu chvíli i o několik repik a to i v AJ). Jo a když už v tom filmu necháte naběhnou text s přestávkou, tak ji můžete dát, je to vážně trapný, když ten text tam zůstane, ale není tam. ()

Reklama

Drizzt 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý akční scifi mytologický nářez z Indie, jedná se o první film z plánované serie z Kalkiversa (očividna inspirace marvelovkami). Kombinace staré mytologie z Mahabháráty a proroctví o konci temného věku Kali Yuga, odehrávájící se v jakési temné dystopické budoucnosti. V roce 2898 našeho letopočtu, šest tisíc let po událostech války Kurukšetra (popsané v Mahábhárátě), stojí opuštěné město Kasi jako poslední známé město v postapokalyptickém světě ovládaném Nejvyšším Jaskinem, 200 let starým totalitním králem bohů. Yaskin vládne z „Komplexu“, megastruktury ve tvaru obrácené pyramidy, která se tyčí nad městem. V této dystopické společnosti jsou všechny plodné ženy v Kasi násilím odváženy do Komplexu kvůli Projektu K, experimentu, jehož cílem je je uměle uplodnit a "vyextrahovat" z nich nějaké podivné sérum, které si Yaskin poté aplikuje, a které jej udržuje naživu. Jedna z těhotných odsud uteče a je to právě ona, kdo v sobě nosí plod Kalkiho, což je dle proroctví nová inkarnace boha Krišny, která ukončí temný věk Kali Yuga. Je tam spousta CGI efektů, ale kupodivu někdy nejsou nejhorší a za těmi marvelovkami to zas až tak moc nezaostává. ()

david141474 

všechny recenze uživatele

Po příjezdu z Karlových Varů jsem okamžitě musel jít na nějakej film ve Špalku. Většinou bych do kina hned nešel, ale tenkrát tomu bylo jinak. Dávali totiž tamilský film Kalki 2898 - A.D. Navíc to byla poslední projekce, takže jsem neváhal a šel. No a musím říct, že to bylo hodně solidní. Já to sice viděl v hindském dabingu, to mě kolikrát vytrhávalo z děje, ale nakonec jsem si zvykl. Začátek mě docela zklamal. Sice byl zajímavej, ale to CGI bylo tak otřesný, až jsem ten origin přeslechl. Ne, dělám si srandu, CGI bylo otřesný, ale ten origin jsem nepřeslechl. Co bylo zajímavý, tak to, že to bude mít jistě druhý díl, to nám krásně ukázal otevřený konec. Na začátku se mi některé postavy díky tomu originu pletly, ale nakonec jsem si zvykl. Je to film dost zajímavý, dobře natočený a taky dobře zahraný. Herecký obsazení je dost nařachaný, stačí slyšet tři jména a už vám musí dojít, že jde o solidní snímek. Deepika Padukone, Kamal Hassan a Amitabh Bachchan patří mezi nejzvučnější jména tohoto filmu. Poslední zmiňovaný tady hraje velice solidního záporáka, kterému všichni říkají Supreme. Objevil se tu 2x a během toho z něj šel takovej strach, že herci smekám. Deepika je krásná jako vždy. Samozřejmě tu má tu nejdůležitější úlohu. Jo, ta byla taky perfektní. No a pak je tu Kamal Hassan a to je záruka kvality. Soundtrack je hodně silnej. Akce je tu naprosto božská, většina postav je přesílená a to bylo na pohled dost zajímavý. Samozřejmě ji doprovází miliarda slowmotionů, to už je prostě neměnný. Konec je otevřenej, takže já už netrpělivě vyhlížím druhý díl.  9/10 To CGI na začátku je vážně mizerný! (Velký Špalíček - 7.7.2024) ()

Myslivir 

všechny recenze uživatele

Prý vykrádačka západních sci-fi. Dovolím si nesouhlasit, protože Indové si vypůjčili leda tak jen obecný narativní rámec impérium vs rebelové a pak sem tam nějaké menší motivy, jinak je námět v podstatě originální. A hlavně čerpá ze sakra sexy indické mytologie (ačkoliv zatraceně dobrým materiálem je i jakákoliv jiná starověká mytologie) a jejího geniálního kombinování s dystopickým sci-fi. Tento vznikající fikční svět (a potenciálně i filmové univerzum) je po čertech unikátní a po blockbusterovém zpracování přímo volající. Škoda jen, že i když se v tomto projektu utopily desítky milionů jako Artax v bažině, o pár let starší Baahubali vypadá dražší. Vlastně má i dravější akci a lépe zvládnuté hudební pasáže. V tom se pokračování Projektu K už asi nezlepší, ale v nerozvinutosti některých postav by mohlo. ()

Zajímavosti (2)

  • Celkový rozpočet filmu se pohyboval kolem 6 miliard indických rupií (přes 70 milionů amerických dolarů), což z něj činí dosud nejnákladnější indický film. Tuto pozici dříve zastával snímek RRR (2022). (Myslivir)

Reklama

Reklama