Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Moreau je vynikající genetik posedlý šíleným experimentem. Když doktorovu ostrovní laboratoř navštěvuje diplomat OSN, odhaluje tu fantastické, ale brutální pokusy, pomocí kterých se doktor pokouší proměnit zvířecí formy života v bestie podobné člověku. Zatímco Moreau a jeho asistent míří zarputile za splněním svého barbarského cíle, samotné bestie se bouří a ohrožují nejen ostrov, ale doslova celé lidstvo! (Bontonfilm)

(více)

Recenze (175)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Dost těžké se vyjádřit těmi správnými slovy. D. Thewlis i F. Balk jsou více než symaptická dvojice a M. Brando spolu s V. Kilmerem hrají svoje role na 100%. Ale co se na tom ostrově děje... Rozum zůstává stát. Místy nechutné, místy úžasné. Chtěl jsem dát 4* za zážitek, ale beru tento film jako výhružku společnosti! Trochu mě překvapilo slabé hodnocení... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nic viac nez priemerny film s priemernym scenarom, priemernymi trikmi a priemernymi maskami. A priemernym reziserom Frankenheimerom. Jedine comu nechapem, je ucast velikana Marlona Branda /Tramvaj do stanice touha, Kmotr, Apocalypse Now/ v tomto cirom priemere. Tymto sa samotny Val Kilmer /The Doors, Lovci lvu/ zosupol hodne dole a stale tam je. 50 % ()

Reklama

tenebrae86 odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle hnusný remake nemůžu ani cítit. Uvažuju, co se asi při natáčení posralo, že tvůrci tak neskutečně zprznily tak perfektní příběh, jako je Ostrov Dr.Moreau. Na tomto filmu se nepovedlo zhola nic. Působí amatérsky a scénář je naprosto příšerný. Zvířata vypadají strašně, a to nemyslím v dobrém slova smyslu. Prostě, když se oběvilo některé znich na obrazovce, zmocnil se mě pocit znechucení. A to se ani raději nezmiňuji o jejich sexuálních orgijích a kulometných přestřelkách v druhé půlce filmu. Fuj, vrchol nevkusu. Jak jsem se již zmínil, filmaři to totálně posrali a potenciál skrytý na tajuplném ostrově zůstal nevyužit. Marlon Brando se otáčí v hrobě a já si spravím chuť stejnojmennou klasikou z let sedmdesátých, s Michaelem Yorkem v hlavní roli. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

John Frankenheimer vytvořil velice nepovedené dílo, které odsoudili téměř všichni kritici.  Co se týká krajiny, ta byla nádherná, v tom by problém nebyl. Moře, pobřeží i džungle byly krásným zpestřením filmu. Speciální efekty jsou na úrovni začátečníků, ale přesto byly v některých momentech překvapivě dobré a občas mě i zamrazilo na zádech. Masky nestvůr si vzal na starosti samotný Stan Winston, ale bylo to vlastně jako kdyby je vyhodil z okna, když je propůjčil tomuto filmu. Asi největším pozitivem bylo sledování proměny Hyeny, který byl na začátku ustrašený a poslušný, po chvíli se však změnil v despotického až fanatického vůdce divokých kříženců. Což ho vlastně dohnalo do záhuby. Celkem zajímavá byla i postava Montgomeryho, který byl vlastně takovým pucflkem, ožralou a určitě i zpestřením filmu. Podle mě je tento film průměrným snímkem, který je sice o něčem jiném než jen o vyvražďování mladistvých, zombie nebo masových vrazích, ale na původní dílo prostě nemá. Taky herecké obsazení by se dalo označit ,,hvězdné‘‘ a přitom jsou za své výkony dodnes kritizováni. 40% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tak co si budem povídat, on ani starší filmový jmenovec nebyl žádný zázrak a průměrných 50% bych mu připlácla jen s ohledem na dobu vzniku. Ovšem natočit remake mi přijde smysluplné asi jako vysávat hovnocucem prázdnou žumpu. Masky a efekty nejsou výrazně lepší než ty předešlé, výprava a hudba taky ne. A největší error nastal při castingu: hlavní kladnou roli dostal týpek, který vypadá jak nacistický úředníček z knihovny... no dobrá, jarmulka a pejzy by Thewlisovi taky slušely. Ještě horší bylo obsadit vrchního padoucha trapným mrožem, co deklamuje vleže nebo vsedě s podporou polštářů a ze všeho nejvíc připomíná obéznější, plešatou variantu Helenky Růžičkové - ovšem bez její živočišné energie. Aby plachta cirkusového stanu, co je v ní Brando zahalen, nepůsobila tolik nepatřičně, byl do osušky zabalen také zachmuřený pokerface Kilmer (vypadal konstantně nasraně, asi pomýšlel na roli klaďase Edwarda Douglase a opravdu by mu slušela víc). Ron Perlman tradičně usnadnil práci maskérům... jo a pak tam byla taky nějaká ženská, ale už si nepamatuju ani jak vypadala (zkrátka na mě udělala ohromný dojem:-)). Film mě hrubě nebavil a tak mu spláchnu jednu smradlavou hvězdičku (za solidní masky a prostředí) a malé půlhovénko k tomu, které neumím zdůvodnit... snad ze soucitu. 29% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (28)

  • Herečka Fairuza Balk chcela po vyhodení režiséra Richarda Stanleyho tiež opustiť projekt. Avšak štúdio jej pohrozilo, že ak to urobí, už nikdy si v ničom nezahrá a jej meno a reputácia v Hollywoode bude nadobro pochovaná. Po týchto vyhrážkach svoje rozhodnutie zmenila a film nakoniec dokončila. (tXtX)
  • Herec Rob Morrow, ktorý hral pôvodne Edwarda Douglasa, opustil natáčanie po pár dňoch kvôli neustálemu prepisovaniu scenára. Túto postavu neskôr prevzal David Thewlis. (tXtX)
  • Malý pomocník, ktorý je takmer v každej scéne spolu s Marlonom Brandom, pôvodne vôbec nemal na pľaci dostať toľko priestoru. Trpasličí mal byť iba jeden z mnohých mutantov na ostrove, no Marlon Brando si ho natoľko zamiloval, že trval na tom, aby sa prepísal scenár a mohol s ním byť v každej scéne. (tXtX)

Reklama

Reklama