Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Moreau je vynikající genetik posedlý šíleným experimentem. Když doktorovu ostrovní laboratoř navštěvuje diplomat OSN, odhaluje tu fantastické, ale brutální pokusy, pomocí kterých se doktor pokouší proměnit zvířecí formy života v bestie podobné člověku. Zatímco Moreau a jeho asistent míří zarputile za splněním svého barbarského cíle, samotné bestie se bouří a ohrožují nejen ostrov, ale doslova celé lidstvo! (Bontonfilm)

(více)

Recenze (175)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

S tímto filmem jsem měl opravdu neskutečné problémy. Nejprve jsem se nemohl zdržet toho, abych šmahem odsuzoval scénář, herecké výkony i film, jako takový. Po dlouhém rozvažování si myslím, že se snad jedná o složitou a nesnadno pochopitelnou filozofickou vizi, která tentokrát těží z obecně známého příběhu úplně jiným způsobem, než se o to kdy pokusil kdokoli jiný. Doktor Moreau tu poprvé není jednoznačně zápornou a odsouzeníhodnou osobou, naopak se jedná o podivně naivně-samolibého idealistu, jenž se snaží splnit lidstvu dávný, i když do podvědomí zatlačený, sen. Jeho vztah ke svým výtvorům je takřka otcovský a snaží se je chránit a pomáhat jim ve všech ožehavých situacích, které jim jejich lidskost může přinést. S povděkem kvituji neustále přiblblý obličej Davida Thewlise, který svou neschopností, nerozhodností a podivností překonává všechna známá zobrazení své postavy. Nejzajímavější osobou je tu bezesporu velice zajímavě se vyvíjející Hyena, která se mění od ustrašené oběti, přes nadšeného bojovníka za práva zrůd a až po absolutistického despotu, vědomého si své moci i její tíže. Brando mě překvapil jako výborný klavírista, ale při hře na klavír se většinou nepohybují jen ruce interpreta, nýbrž i klávesy klaviatury. Nemůžu ale odpustit urážky největšího formátu na Schönbergovu hlavu. Z geniálního Arnolda Schönberga si žádná banda mutantů p...l dělat nebude! ()

foundation 

všechny recenze uživatele

Ufff..Toto je vazne ,,klasika,, :D Mam v plane rozsirit si vzdelanie co sa tyka 80 a 90 tych rokov horroru takze s chutou do toho, avsak dufam ze nabuduce budem mat trochu stastnejsi vyber. Herectvo je hrozne ale nejake tie samoucelne nechutnosti sa tu predsa len najdu. Urcite sa daju najst aj horsie filmy s podobnym nametom aj ked teda okrem tych ,,mutantich scen,, to bola paradna nuda. Trochu pridam na hodnoteni, podla mna to je tak nejak povinnost pre skalnych fanatikov :D ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Hodně nedoceněný snímek a zároveň již třetí verze slavného románu, tentokrát v režii hollywoodského rutinéra Johna Frankenheimera. Musím říct, že tahle verze mě, i přes veškeré své nedostatky, baví nejvíc. Masky byly velmi zajímavé, některé šílené i nechutné, Stan Winston se tady evidentně pěkně vyřádil. Triky občas trošku pokulhávají, ovšem to se dalo v klidu přežít. Co se týká poselství, tak film vysílá jasný signál a má určitou hodnotu. Herecké obsazení v čele s Marlonem Brandem, Valem Kilmerem či Ronem Perlmanem, nelze označit jinak, než jako hvězdné. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Nevím čím to, ale pro mne to zas takový propadák nebyl. Herecké obsazení se pravda příliš nevyvedlo a hlavní hrdina mi byl spíše nesympatický. Taky dějová linie byla řekněme nevyladěná a špatně, až diametrálně rozvržená. Nezajímavé a nudné pasáže byly natahovány a ty svižnější neměly prostor. Gradace filmu byla vyloženě sfouknuta jako svíčka. Na druhou stranu masky byly velice zdařilé a Brando potěšil. Celkově je film řekněme průměrným béčkem, na které se dá koukat, i když mohl dopadnout daleko lépe. 45% ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Dost těžké se vyjádřit těmi správnými slovy. D. Thewlis i F. Balk jsou více než symaptická dvojice a M. Brando spolu s V. Kilmerem hrají svoje role na 100%. Ale co se na tom ostrově děje... Rozum zůstává stát. Místy nechutné, místy úžasné. Chtěl jsem dát 4* za zážitek, ale beru tento film jako výhružku společnosti! Trochu mě překvapilo slabé hodnocení... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (28)

  • Ron Perlman roli ve filmu přijal poté, co se dozvěděl, že bude hrát po boku svého idolu, Marlona Branda. (FilmFan24)
  • Marlon Brando povedal, že hrať v tomto filme je viac menej iba mrhanie hereckým talentom. Niektorých scén sa dokonca odmietal zúčastniť. Exteriérové zábery, kde sedí doktor Moreau so slnečnými okuliarmi na vozidle celý v bielom, nie je on, ale jeho dablér (tXtX)
  • Postavu Edwarda Douglesa si mal zahrať aj Val Kilmer. Nakoniec si radšej vypýtal rolu Montgomeryho (toho mal pôvodne hrať James Woods), pretože chcel na pľaci stráviť čo najmenej času. (tXtX)

Reklama

Reklama