Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Moreau je vynikající genetik posedlý šíleným experimentem. Když doktorovu ostrovní laboratoř navštěvuje diplomat OSN, odhaluje tu fantastické, ale brutální pokusy, pomocí kterých se doktor pokouší proměnit zvířecí formy života v bestie podobné člověku. Zatímco Moreau a jeho asistent míří zarputile za splněním svého barbarského cíle, samotné bestie se bouří a ohrožují nejen ostrov, ale doslova celé lidstvo! (Bontonfilm)

(více)

Recenze (174)

igi B. 

všechny recenze uživatele

David Thewlis byl opravdu hrozný - ale film ne! A je to velá škoda, protože s daným potenciálem to mohl být výborný film. Jenom někde uklouzl scénář a režijně se to prostě jaksi nepovedlo. K odpadu to však má asi tak daleko, jako "S tebou mě baví svět" k nejlepší české komedii. Každopádně většina zde čtených hodnocení je zážitkem. Připadají mi trochu směšní novoprímoví troubové, co si to někde sjeli v týví nebo na videu s blbým českým dabingem a protože se nedočkali očekávaného, piští... :-) Tak odhoďte mindry a dívejte se víc na to, jaké filmy opravdu jsou a ne jaké jste je chtěli mít... ;-) On ten předchozí - tošku romantičtější - film s Michaelem Yorkem taky nebyl žádný zázrak. ()

Sir Ludvig 

všechny recenze uživatele

Príšerná réžia, kamera, Val Kilmer a miestami tupo hluchý scenár kazia tento film, ktorý ináč mohol byť celkom dobrý. Až na pár vínimiek dobré herecké výkony (vrátane Branda), (snáď až prirýchlo) napredujúca story s filozofickoupríchuťou, sexi exteriéry, samozrejme masky, hudba ´- to všetko je takmer zabité, a to sa už opakujem, príšernou réžiou. Škoda je keď sa áčkový rozpočet spracuje štýlom grindhousu, keď vyhrá chaos nad predcíznosťou. Akoby by si to štáb medzi sebou rozdelil fifty-fifty: na tých čo vedeli čo robia a na tých čo nie. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Videl som diabla. Vo svojom mikroskope. A spútal som ho.“ Keď som Ostrov Dr. Moreaua videl v kine, bolo to peklo, hovadskosť na entú a hodnotil som to ako jeden z najhorších hollywoodskych filmov desaťročia. V kine som si užil len prvú polhodinu (krásny tropický ostrov, živelný Val Kilmer, dominantný Brando, dokonalo odporné masky mutantov, atmosféra sa dá krájať). Potom sa to zvrhlo v peklo za 1*. Tak si to aspoň pamätám. Keď som mal ale o tomto filme písať retro pre Fandom.sk, pozrel som si ho ešte raz a zostal som v šoku, pretože sa mi to páčilo. Nielen prvých 30 minút. Celé! Jasné, evidentne sa dosť strihalo: vypadli dôležité scény (na konci sa Thewlis dojemne lúči s opičiakom, s ktorým ale predtým nemal skoro žiadne spoločné scény) a občas to stráca zmysel (lov na Hyenu vrcholiaci na pláži je zostrihaný tak, že som mal dojem, že ju chytili a potom som bol prekvapený, že nie). Ale inak proti tomu nemôžem nič namietať. Beriem, že je to kuriózne (šialená atmosféra, WTF scény, miestami nechutne prehrávajúci herci), ale zas treba uznať, že je to o bláznivom ostrove, kde ľudia zošaleli a začali robiť experimenty na ľudsko-zvieracích mutantoch, čiže je logické, že to nie je „normálna“ snímka. Kino Považan NMnV 1996 ()

foundation 

všechny recenze uživatele

Ufff..Toto je vazne ,,klasika,, :D Mam v plane rozsirit si vzdelanie co sa tyka 80 a 90 tych rokov horroru takze s chutou do toho, avsak dufam ze nabuduce budem mat trochu stastnejsi vyber. Herectvo je hrozne ale nejake tie samoucelne nechutnosti sa tu predsa len najdu. Urcite sa daju najst aj horsie filmy s podobnym nametom aj ked teda okrem tych ,,mutantich scen,, to bola paradna nuda. Trochu pridam na hodnoteni, podla mna to je tak nejak povinnost pre skalnych fanatikov :D ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

No to byla zoologická hadr...všechno v tomhle filmu je šíleně uspěchaný a neškodilo by mít to o půl hodiny déle (ale to jen v případě, že by to nebyla taková blbost) a díky krátké stopáži si k nikomu nestihnete vybudovat jakékoli sympatie nebo nenávist. Všichni Vám jsou ukradení včetně těch malých králíků, kterým zvířecí já Marka Dacascose trhá hlavy (poznal jsem Tě Daky) . Herců se sešlo kromě Marka dost máme tu Marlona a pak také třeba Lupina z Pottera, Batmana nebo Hellboye a je to úplně fuk, protože stejně se všichni chovají absolutně stupidně, asi aby zapadly do celkového blázince na ostrově. Za co teda dvě hvězdy? Já sám nevím asi jsem snědl moc cukroví, měl hezké vánoce a dostal bezva dárky, tak nechci být úplně zlej a nebo mě všichni ty magoři, co tam běhaj nakazili takže nadšeně dávám min hvězdu víc než bych měl. Na jednu kukuč to ještě jde, ale víc jak jednou to fakt nedám. Uvidíme jaké budou starší verze, hádám, že o dost lepší. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (28)

  • Herec Rob Morrow, ktorý hral pôvodne Edwarda Douglasa, opustil natáčanie po pár dňoch kvôli neustálemu prepisovaniu scenára. Túto postavu neskôr prevzal David Thewlis. (tXtX)
  • Během filmování David Thewlis spadl s koně a zlomil si nohu. (FilmFan24)
  • Postavu Edwarda Douglasa mal pôvodne hrať Bruce Willis. Tesne pred natáčaním však musel od zmluvy odstúpiť, pretože sa začal jeho rozvod s herečkou Demi Moore a nemohol tak počas nasledujúcich šiestich mesiacov opustiť USA. Film sa natáčal v Austrálii. (tXtX)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno