Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Alibi na vodě navazuje postavami kriminalistů Tůmy a Líbala na předchozí dva filmy režiséra Vladimíra Čecha 105% alibi a Kde alibi nestačí, v nichž alibi podezřelých hrálo hlavní roli. Děj třetího záhadného případu je zasazen do atraktivního prostředí filmařů a manekýnek. Režisér Konrád chce natočit pátrání policistů v novém kriminálním filmu experimentální dokumentární metodou. Na opuštěném hausbótu na přehradě nechá „zmizet“ svou hrdinku a tajně natáčí práci policie. Pokus však skončí tragicky, dívka je skutečně zavražděna. Všichni podezřelí mají alibi, zde doslova „na vodě“. Řešení případu je však velmi vtipné a originální. Kromě Karla Högera a Josefa Beka v rolích vyšetřovatelů se ve filmu setkáme i s Oldřichem Novým v roli fotoreportéra, Otomarem Krejčou jako režisérem Konrádem, dále s Jaroslavem Vojtou, Svatoplukem Benešem a Josefem Beyvlem. (Česká televize)

(více)

Recenze (103)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn kriminálka aj so záverečným veľkým stretnutím pri odhalení v Christieovskom štýle. Kriminalisti sú vtipní, pohotoví, spolu im to ladí a scenár sa mi páčil, na rozdiel od iných komentárov. Vo filme sa motá množstvo zaujímavých postáv, pekné ženy, nezabudli na Nového a Menšíka, tak čo viac si od starej kriminálky želať. Ešte ťažko prepokladateľného vraha, aj ten tam je. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Slušná československá detektívka s veľmi dobrou dvojicou Karel Höger, Josef Bek v roli vyšetrovateľov. Dobre napísaný scenár s vtipom. Príbeh mladej modelky túžiacej dostať sa na strieborné plátno, ktorá má tú smolu, že pri natáčaní filmu typu reality show o zmiznutí modelky, skutočne zmizne. V spletitom klbku okrem filmu hrajú rolu aj akty a ďalšie "prasačinky". Významnú rolu si tu zahrá Oldřich Nový a menší štek má aj Vladimír Menšík. Produkcia aj herecké výkony sú klasicky dobré. 70% ()

Reklama

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Lepší tři hvězdičky, jde o nejslabší snímek celé trilogie s kriminalisty Tůmou a Líbalem. Především ho snižuje ta nesmyslná zápletka s natáčením filmu, která je sama o sobě nesmyslná a s dějem víceméně nemá co do činění. I použití nenastříhaného dokumentu televize ze schůzky filmových tvůrců je hodně diskutabilní. Samotný detektivní příběh už je přece jen o mnoho lepší, protože skutečně diváka vtáhne do toho, aby hádal, kdo je skutečným vrahem. No, dneska by už karty s nahatinkami nikoho nevzrušovaly a asi by moc nevydělávaly... ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Jedna se serie detektivek "o alibi" s vynikajícím KARLEM HÖGREM a JOSEFEM BEKEM. Tentokrát se mi zdál scénář trochu překombinovaný, ale vzhledem k tomu, že český divák byl lačný po dobrodružných filmech (psal se rok 1966) a měl už "plné kecky" angažovaných filmu s pracovní, vojenskou a politickou tématikou, zdálo se, že tento film byl kasovním trhákem. Nestály se sice na něj dlouhé fronty u pokladen, ale bylo vždy téměř vyprodáno. Nebo že by to bylo kvůli panu Högerovi ? ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pri opakovanom, a náhodnom, pozretí pridávam jednu hviezdičku, pretože v poradí tretie alibi nie je výrazne horšie, ani lepšie, ako dve predchádzajúce.  Potešilo ma, že bolo civilnejšie, uvoľnenejšie, než predošlé. Tá uvoľnenosť nebola iba v typológii jednotlivých postáv, ale aj v ich správaní a dialógoch. Aj keď ani jedno z alibi nedosahuje úrovne Schulhoffových detektívok z toho obdobia. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (12)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Prahe, konkrétne v častiach Staré Mesto a Hradčany, v Národnom technickom múzeu, na priehrade Orlík a pri hrade Zvíkov. (dyfur)
  • Když se vyšetřovatelé pokouší najít zmizelý hausbót, vyrazí na člunu od zámku Orlík směrem na jih, tj. proti proudu Vltavy – lze to poznat např. podle Žďákovského mostu, který podplouvají a za chvíli je vidět v pozadí. Navíc každá další zátoka, do které nahlédnou, je dál k jihu než předchozí. Podle hradu Zvíkov vplují až do Vltavy, kde potkají protijedoucí policejní člun, přičemž stále jedou proti proudu Vltavy, ale v dalším záběru náhle připlouvají k hrázi, která se nachází od zámku Orlík na sever, tj. opačným směrem. (Jarek572)
  • Poté, co se vyšetřovatelé poprvé vyptávají rybáře Lebedy (Jaroslav Vojta) na loďce pod zámkem Orlík a odplouvají, můžeme v pozadí vidět nachystaný prám, kterým později vytahují hausbót na hladinu. (Jarek572)

Reklama

Reklama