Reklama

Reklama

Rudá planeta

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti Země umírá. Jedinou nedělí lidstva by mohlo být osídlení Marsu. Na rudou planetu se tedy vydává expedice amerických astronautů. V okamžiku, kdy dojde k vážnému poškození techniky, závisí přežití posádky na povrchu nehostinné planety na vzájemné pomoci a důvěře. V cizím a nepřátelském prostředí, kdy se hroutí původní předpoklady mise a kdy začíná působit děsivé tajemství planety... (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (298)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Rutinní sci-fi plná žánrových klišé, vědeckých nesmyslů a dějových nelogičností, zkrátka další průměrný hollywoodský velkorozpočtový film - leč o nic průměrnější a klišoidnější než 90% jiných sci-fi filmů jasně určených masovému diváku. Mix akce, mudrování o vědě a o Bohu, emzáckých hmyzáků a nepěkných lidských vlastností - možná právě to je trošku problémem tohoto - a podobných filmů. Až přílišná snaha zavděčit se právě těmto povrchním (po předpokládané vysoké kinonávštěvnosti perspektivně víceméně televizním a video) konzumentům, pro něž však paradoxně film není dostatečně hloupý a akční na to, aby jej dovedli zcela ocenit... S nadhledem dvě a půl hvězdičky za film a půl navíc za vcelku povedené zvláštní efekty a vůbec vizuální stránku filmu je myslím odpovídající hodnocení. Byť ten happyendollywoodský konec i mě docela pil krev... - - - P.S. Jó - a nehledejte furt v těchhle zábavičkách hloubku... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Až lidstvo matičku Zemi úplně rozmrdá, přesune se i se svými destruktivními choutkami na Mars, takový je plán. Jenže na čtvrté planetě jaksi chybí vzduch... ale to nevadí! Pošle se tam sonda s řasami, co se rozmnoží a za pár let dýchatelnou atmosféru vyrobí, aby ji lidi zase mohli vesele likvidovat zplodinami. Něco se ovšem posralo - řasy zmizely! Co s tím? No lidstvo přece vyšle záchranný tým naprosto nevyrovnaných osobností v plechovce, co se rozpadne sotva na ni posvítí Slunce. Představme si jednotlivé protagonisty: kapitánka Carrie-Anne Moss splňuje ženskou kvótu a v týmu je proto, aby romantická linie nebyla teplá. Její namyšlený zástupce poručík Benjamin Bratt je arogantní fracek na pár facek. Terence Stamp je v příběhu na kecy o Bohu. Tom Sizemore reprezentuje užvaněného vědce-správňáka, Simon Baker zase hysterického vědce-padoucha. Pak tady je ještě inženýr supersprávňák Val Kilmer, co všechno ví, všechno vyřeší a divák by mu měl zřejmě držet palce... tahle nehodná divačka nedržela. Všichni jsou víceméně bílí, což je odpudivě, skandálně, rasisticky nemultikulturní, FUJ! Obsazení sice ucházející, ale v podstatě jsem si z té sbírky načrtnutých charakterů nedokázala vybrat jedince, pro kterého by stálo za to cítit napětí, prožívat ten film. Robot se splašeným mikroprocesorem (takhle ignorovat pana Asimova a jeho zákony robotiky, hanba!) působil proti staršímu bráchovi Terminátorovi jako neškodný japonský hračkopejsek Aibo. K oživení nepřispívala mdlá režie, ani kulhavý scénář plný Kokotin (ano, s velkým K). Jakž takž teda můžu pochválit audio-vizuální stránku, obsazení je navzdory Kilmerovi taky plus, ale co dál, co vyzdvihnout, aby si to zasloužilo tu moji třetí astru? Snad hudbu, pokud u toho nějaká byla... Kurňa, já nevím, prostě mi to přišlo jako snesitelný průměr, který by divák neměl sledovat v horizontální pozici, jinak vytuhne jak špalek. A nakonec - Gilmour93 má pravdu, proč si raději neschrupnout? O nic extra nepřijdete. 50% ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Val Kilmera mam hlavne v pamati ako zahral mojho oblubeneho hudobnika Jima Morrisona z filmu Olivera Stone-a The Doors (1991). No a tu sa rozhodol este s par ludmi a mne neznamym reziserom Anthony Hoffmanom si zahrat aj v sci-fi. Scenar nie je az tak spatny, triky pekne, a herecke osadenstvo sa snazi. Akurat Hoffman je tu len za rutinera bez stipky invencie. 66 % ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Pravda, není to bůhvíco, ale po záplavě kritik jsem čekal větší hrůzu. Scénáristicky to není příliš zvládnuté, režie se Hoffmanovi taky jakoby občas vymkne z rukou, ale aspoň herci docela ujdou a triky jsou velmi slušné. Od Vala Kilmera jsem nečekal ani náznak herectví, takže mě vlastně ani neměl šanci zklamat, čili mě překvapil aspoň náznakem jakéhosi hraní. Hrozný je z herců snad pouze Benjamin Bratt, naštěstí není na plátně až tak často, jako někteří jiní. Dějově je to chvílemi trochu chaotické, ale celkově jde o průměr. ()

Mr. Filuta 

všechny recenze uživatele

Myslím že se z tohohle dalo vytřískat alespoň průmerně děravé sci-fi, kdyby si nekdo dal tu práci. Příběh (a hlavně ty drobnější příbehové kulisy) ale budí dojem, že to někdo sesmolil na koleni den před začátkem natáčení - přitom ale nápad ani celková atmosféra špatné nejsou. Celkově to ale moc dobře nedopadlo a nezachránilo to ani nadprůměrné obsazení. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Film se měl původně jmenovat Alone. Pak došlo k přejmenování na Mars, ale později došlo k dalšímu přejmenování, aby se nepletl s filmem Mise na Mars (2000). (Beer Ceps)
  • "Devatenácté nervové zhroucení" je skladba od Rolling Stones z roku 1966. (Beer Ceps)
  • Ruský modul vo filme obsahoval konektor označovaný ako 4-pinový Molex používaný na napájanie komponentov v starších počítačoch triedy PC AT/ATX. (Autogram)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama