Reklama

Reklama

Rudá planeta

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti Země umírá. Jedinou nedělí lidstva by mohlo být osídlení Marsu. Na rudou planetu se tedy vydává expedice amerických astronautů. V okamžiku, kdy dojde k vážnému poškození techniky, závisí přežití posádky na povrchu nehostinné planety na vzájemné pomoci a důvěře. V cizím a nepřátelském prostředí, kdy se hroutí původní předpoklady mise a kdy začíná působit děsivé tajemství planety... (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (299)

genetique 

všechny recenze uživatele

Celé mi to skôr príde ako predbiehanie sa s originalitou scenára s filmom 'Mission to Mars', ktorý prišiel na svet tesne pred týmto, čo však bola škoda určite pre obidva filmy. Tento má až do sporného momentu celkom zaujímavý priebeh, technické spracovanie je na dobrej úrovni, ale tá záverečná polhodinka je na zaplakanie. Za každú cenu priviesť diváka do omylu pomocou všelijakých nemožných zvratov bolo naozaj na obtiaž aj mne, škoda, že bol ten potenciál až tak nevyužitý. 60%. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Už během komentáře zaznívajícího pod úvodními titulky mi došlo, že tenhle film mě ničím nepřekvapí. Je důsledně sestavený z osvědčených žánrových klišé a bez jediné špetky originality. Vše korunuje diletantská režie, díky níž dramatické scény vyznívají buď nudně nebo směšně. Ani výprava připomínající televizní produkce nic nezachrání. Herce kritizovat nehodlám, stejně v podstatě nebylo co hrát. ()

Reklama

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Politicky korektní posádka, plno technických nesmyslů, stupidní nechtěně vtipné dialogy a robot s rozbitým FOF (Friend or Foe) zařízením kdovíproč nasazený do mise (no asi proto, aby bylo v prvních třech čtvrtinách o čem točit). A kyslík našli i tvůrci seriálu Chlapci a chlapi, jaktože ne celá NASA se svým vybavením? ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé odmlce ve scifi žánru se setkali v jednom roce dva velmi nadějné snímky Rudá planeta Antony Hoffmana a De Palmova Mise na Mars. Ani jeden snímek nedokázal naplnit očekávání a na plné scéně zklamal. Avšak jak moc jsem kritizoval De Palmův snímek, Hoffmanova břečka je opravdu hodně velká slátanina, kterou nezachraňuje nic (Mise na Mars měla aspoň působivý závěr...). Celý film je podtržen nulovými hereckými výkony, které jsou nudné a obyčejné. Nedokážu pochopit, proč takovýhle snímek za takové peníze (75 milionů dolarů) vůbec někdo povolil, protože herecké obsazení je nehvězdné a scénář je nudný. Příběh nezvládá ani 106 minutovou stopáž. Velmi smutné dílo, které podtrhuje neschopnost dnešních hollywoodských tvůrců vymyslet zajímavý a originální sci-fi film odehrávající se převážně ve vesmíru. Snad se jednou dočkáme opravdu kvalitní vesmírné sci-fi, na kterou já čekám opravdu dlouho. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Bydlím na Marsu již nějaký ten pátek, takže mne sledování boje o přežití posádky Marsu 1 v přímém přenosu poměrně bavilo, ale ze zkušenosti vím, že při pobíhání po Marsu bez beranice na hlavě by mi určitě nafoukalo do oušek. Cvičení astronauti jsou však natolik odolní, že dokáží přežít i bez jídla či pití libovolně dlouhou dobu a tak jim dopřejme i trochu toho sexu, bez kterého by žádná vesmírná mise nebyla vedena dostatečně profesionálně. Také mám jisté výhrady k tomu, že každý problém se sám od sebe vyřeší v poslední sekundě, i k tomu, že americká technika budoucnosti je kompatibilní s ruským technologickým dávnověkem, ale celkově mi tato sci-fi přeci jen připadá o něco lepší než je zde prezentováno. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Pettengillovo (Simon Baker) jméno je pravděpodobně inspirováno astronomem Gordonem Pettengillem, který udělal mnoho významných pozorování planety Merkur. (Beer Ceps)
  • Keď sa Gallagher (Val Kilmer) vráti na loď, dá Bowmanovej (Carrie-Anne Moss) kameň a ona sa ho spýta, či je to "memento". To je narážka na film Memento (2000), kde herečka hrala v tom istom roku. (Game90)
  • Ruský modul vo filme obsahoval konektor označovaný ako 4-pinový Molex používaný na napájanie komponentov v starších počítačoch triedy PC AT/ATX. (Autogram)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama