Reklama

Reklama

Rudá planeta

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti Země umírá. Jedinou nedělí lidstva by mohlo být osídlení Marsu. Na rudou planetu se tedy vydává expedice amerických astronautů. V okamžiku, kdy dojde k vážnému poškození techniky, závisí přežití posádky na povrchu nehostinné planety na vzájemné pomoci a důvěře. V cizím a nepřátelském prostředí, kdy se hroutí původní předpoklady mise a kdy začíná působit děsivé tajemství planety... (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (298)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Vždy když vidím, že je natočen nový sci-fi film, tak moje srdce zaplesá, po jejich zhlédnutí však obvykle nadšení rychle opadne. A tenhle film je důkazem, ža kvalitních sci-fíků se točí opravdu žalostně málo. Triky sice vypadají alespoň trochu k světu (což by už dnes měl být standart), herci se také docela snaží, ale se scénářem a režisérem tyto dvě věci nic udělat nemohou. Musím ale vyzdvyhnout výbornou hudbu, které je až škoda pro takovýto film. Jinak ale slovy Vala Kilmera: "Fuck this movie". ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem se podívat na epizodu Top Gearu s novými moderátory, který jsem doteď neviděl, ale z rodinných důvodů jsem musel přepnout kanál. Pro subžánr vesmírného sci-fi mám docela slabost (seriály jsem ovšem přejeden, přestože jsem se díval většinou nepravidelně) a ze začátku to vypadalo jako celkem fajn béčko. Herci nejsou nejnižší liga, ale Carrie-Anne Moss má přeci jen na víc. Space sci-fi s lidským pohledem a bez výraznější akce moc nemáme (Ztraceni ve vesmíru beru jako pohádku pro děti). To ostatní je bohužel pořádný pád na držku. Jde vlastně jen o bloudění na rudé planetě, popř. některé scény se odehrávají na vesmírné lodi. Výraznější scénář prakticky neexistuje, vše se děje čistě náhodou a vůbec nic nedává pořádný smysl. Postavy po nějaké době už nemají co říct a jejich osud mi byl putna. Ani robot zabiják AMEE tu prázdnotu nevyvrátí. Nedivím se, že NASA ten film zkritizovala (mně trochu vrtala hlavou ta fotosyntéza, ale nic z ostatního na planetě jsem nebral vážně), čímž se stal jedním z těch 'slavnějších' propadáků, rozhodně však zasloužených. Druhou finanční katastrofu o Marsu z roku 2000 jsem sice neviděl, ale pokud něco na podobné téma můžu doporučit, tak loňský Martian s Mattem Damonem. ()

Reklama

dobytek odpad!

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie! Takhle jsem se už dlouho nezasmál. Původní záměr byl asi natočit film o cestě na Mars, během který se posere všechno, co se posrat může. No vlastně úplně všechno né. Velitelka lodi a jeden kosmonaut si nakonec padnou do oka, takže to zase tak úplně zbytečná mise nebyla. Další důkaz toho, že filmy z vesmíru stojej obvykle za hovno. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Rutinní sci-fi plná žánrových klišé, vědeckých nesmyslů a dějových nelogičností, zkrátka další průměrný hollywoodský velkorozpočtový film - leč o nic průměrnější a klišoidnější než 90% jiných sci-fi filmů jasně určených masovému diváku. Mix akce, mudrování o vědě a o Bohu, emzáckých hmyzáků a nepěkných lidských vlastností - možná právě to je trošku problémem tohoto - a podobných filmů. Až přílišná snaha zavděčit se právě těmto povrchním (po předpokládané vysoké kinonávštěvnosti perspektivně víceméně televizním a video) konzumentům, pro něž však paradoxně film není dostatečně hloupý a akční na to, aby jej dovedli zcela ocenit... S nadhledem dvě a půl hvězdičky za film a půl navíc za vcelku povedené zvláštní efekty a vůbec vizuální stránku filmu je myslím odpovídající hodnocení. Byť ten happyendollywoodský konec i mě docela pil krev... - - - P.S. Jó - a nehledejte furt v těchhle zábavičkách hloubku... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Vetšina scén na Marsu se natáčela v lokacích Wadi Rum v Jordánsku. Dále se natáčelo v Austrálii. Točilo se se od 30. srpna do 24. prosince 1999. (Pumiiix)
  • "Devatenácté nervové zhroucení" je skladba od Rolling Stones z roku 1966. (Beer Ceps)
  • Ruský modul vo filme obsahoval konektor označovaný ako 4-pinový Molex používaný na napájanie komponentov v starších počítačoch triedy PC AT/ATX. (Autogram)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama