Reklama

Reklama

Rudá planeta

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti Země umírá. Jedinou nedělí lidstva by mohlo být osídlení Marsu. Na rudou planetu se tedy vydává expedice amerických astronautů. V okamžiku, kdy dojde k vážnému poškození techniky, závisí přežití posádky na povrchu nehostinné planety na vzájemné pomoci a důvěře. V cizím a nepřátelském prostředí, kdy se hroutí původní předpoklady mise a kdy začíná působit děsivé tajemství planety... (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (299)

dobytek odpad!

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie! Takhle jsem se už dlouho nezasmál. Původní záměr byl asi natočit film o cestě na Mars, během který se posere všechno, co se posrat může. No vlastně úplně všechno né. Velitelka lodi a jeden kosmonaut si nakonec padnou do oka, takže to zase tak úplně zbytečná mise nebyla. Další důkaz toho, že filmy z vesmíru stojej obvykle za hovno. ()

Mr. Filuta 

všechny recenze uživatele

Myslím že se z tohohle dalo vytřískat alespoň průmerně děravé sci-fi, kdyby si nekdo dal tu práci. Příběh (a hlavně ty drobnější příbehové kulisy) ale budí dojem, že to někdo sesmolil na koleni den před začátkem natáčení - přitom ale nápad ani celková atmosféra špatné nejsou. Celkově to ale moc dobře nedopadlo a nezachránilo to ani nadprůměrné obsazení. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Velmi nepovedené béčko. Stále se něco dělo, všichni padali, spěchali, umírali, přesto to byla stokrát viděná, předvídatelná nuda. Když se z ní oloupe lak moderní trikové techniky a kosmetických úprav, je to příběh jak vystřižený z béčkových filmů padesátých let, kdy osamělí dobyvatelé létali na Mars, aby se tam nechali sežrat. Všemu dodává korunu komická scéna patetického umírání při vydýchání kyslíkových bomb a to na planetě plné kyslíku, což všichni věděli, protože právě jeho velké množství tam letěli zkoumat. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Val Kilmera mam hlavne v pamati ako zahral mojho oblubeneho hudobnika Jima Morrisona z filmu Olivera Stone-a The Doors (1991). No a tu sa rozhodol este s par ludmi a mne neznamym reziserom Anthony Hoffmanom si zahrat aj v sci-fi. Scenar nie je az tak spatny, triky pekne, a herecke osadenstvo sa snazi. Akurat Hoffman je tu len za rutinera bez stipky invencie. 66 % ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Bydlím na Marsu již nějaký ten pátek, takže mne sledování boje o přežití posádky Marsu 1 v přímém přenosu poměrně bavilo, ale ze zkušenosti vím, že při pobíhání po Marsu bez beranice na hlavě by mi určitě nafoukalo do oušek. Cvičení astronauti jsou však natolik odolní, že dokáží přežít i bez jídla či pití libovolně dlouhou dobu a tak jim dopřejme i trochu toho sexu, bez kterého by žádná vesmírná mise nebyla vedena dostatečně profesionálně. Také mám jisté výhrady k tomu, že každý problém se sám od sebe vyřeší v poslední sekundě, i k tomu, že americká technika budoucnosti je kompatibilní s ruským technologickým dávnověkem, ale celkově mi tato sci-fi přeci jen připadá o něco lepší než je zde prezentováno. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Film se měl původně jmenovat Alone. Pak došlo k přejmenování na Mars, ale později došlo k dalšímu přejmenování, aby se nepletl s filmem Mise na Mars (2000). (Beer Ceps)
  • Ruský modul vo filme obsahoval konektor označovaný ako 4-pinový Molex používaný na napájanie komponentov v starších počítačoch triedy PC AT/ATX. (Autogram)
  • "Devatenácté nervové zhroucení" je skladba od Rolling Stones z roku 1966. (Beer Ceps)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama