Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá Alica má vystupovať pred hosťami jej rodičov pri popoludňajšom čaji. Aby sa tomu vyhla, odíde z domu. Cez králičiu noru sa dostane do rozprávkovej krajiny. Spočiatku sa tu všetkému čuduje, no postupne sa v rozprávkovej krajine cíti ako doma. Spriatelí sa s jej obyvateľmi - s mačkou Škľabkou, Bielym králikom, Klobučníkom či majorom Húseničiarom. Veľa sa od nich naučí, prežije medzi nimi neopakovateľné príhody a dobrodružstvá a keď sa nakoniec vráti späť domov, ochotne zaspieva hosťom pieseň. Lenže inú, ako mala spievať na začiatku... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (43)

Shit 

všechny recenze uživatele

Strašná nuda a nepomůžou tomu ani známý herci jako Goldberg nebo Coltrane. Celý to je takový pomalý, nezáživný a ještě aby toho nebylo málo tak to má dvě a půl hodiny, který nějak uplynuly a nic to ve mě nezanechalo, ani to, že by to byla nějaká sračka nebo že by to bylo dobrý, prostě dvě a půl hodiny v prdeli, bez jakýhokoliv zážitku. Doufám že už to nikdy dávat nebudou je to akorát ztráta času ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Ani knižní "Alenka" není zrovna můj šálek kávy a hodně bych se divila, kdybych film hodnotila lépe. Tenhle druh absurdní fantazie, kdy je třeba za vším hledat symboly a přemýšlet "co tím chtěl básník říci", mi prostě často nesedí a nezachrání to ani hvězdné obsazení. Každopádně jsem čekala, že to bude méně koukatelné. No, dalo se, čili úspěch dle mého skromného názoru:-). 60% ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu jsem nečetl (z filmových zpracování znám pouze kouzelné Švankmajerovo ´Něco z alenky´), takže nevím, do jaké míry se jí tvůrci drželi, ale některé scény dělají z tohoto filmu obstojně koukatelnou záležitost. Vzhledem k menšímu rozpočtu občas ucházející triky a masky, vypíchl bych skvěle namaskovaného Martina Shorta s digitálně upraveným krátkým tělíčkem a šklebící se kočku s tváří Whoopi Goldberg. Na televizní film celkem obstojný průměr. ()

fabecc1222 odpad!

všechny recenze uživatele

Bohužel, nedokoukáno...Snažil jsem, ale vážně to nešlo a někde na konci druhé třetiny jsem to definitivně položil. Dvě věci, co mě neskutečně iritovaly a kvůli kterým to fakt nešlo: V první řadě naprosto příšerný vizuál, který mi navozoval permanentní depresivní atmosféru a celý působil extrémně lacině a nevkusně. S tim souvisí i druhá věc, kterou z mého pohledu byla až amatérská scénografie, kdy opět, scény působili, že na postavení všech měli tak pět doláčů a samotné jejich provedení mi přišlo na hranici zvláštní školy. Když se pak k tomu přidalo všudypřítomné přepálené pitvoření, a to i od známějších jmen, které měli zřejmě lákat dospělejší publikum, tak už to bylo za hranicí únosnosti. ()

Jeer 

všechny recenze uživatele

Příběh o holčičce, která propadne jámou do podivného světa plného bláznivých postaviček, světa, kde neplatí žádná pravidla a žádná logika. Chápu, že se někomu nemusí líbit, občas je až nervydrásající :-) Jinak se jedná o celkem pěkné a věrné zpracování Alenky v říši divů. Takhle nějak jsem si ten příběh představovala, když jsem čítávala knížku. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Většina postaviček z Říše divů vystupuje v rámcovém příběhu jako hosté na dýchánku u Alenčiných (Tina Majorino) rodičů. Toto dvojí obsazení mělo posílit hranici mezi Alenčiným reálným a snovým světem, a rovněž šlo o poctu Lewisu Carrolovi, jehož knižní postavy měly základ v kruhu jeho skutečných známých. (Stanislaus)
  • Asymetrický kostým zajíce vyděsil Tina Majorino (Alenka), což považoval režisér Nick Willing za úspěch, protože chtěl, aby králík vzbuzoval hrůzu. (HappySmile)

Související novinky

Návrat do Země-Nezemě

Návrat do Země-Nezemě

06.09.2010

Britský scenárista a režisér Nick Willing je uznávaným televizním veteránem. U nás jsme od něj viděli minisérie Alenka v říši divů či Iásón a Argonauti, mnohem vstřícněji ale byly přijaty jeho… (více)

Reklama

Reklama