Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

V celé Velké Británii byla v poslední době zaznamenána znepokojivá aktivita nových umělých upírů, takzvaných "freaks", kteří jsou stvořeni pomocí biomechanického čipu. Organizace Hellsing, pojmenovaná podle starého britského šlechtického rodu, která si už od nepaměti klade za úkol svět od upírské hrozby chránit, se bude s tímto problémem muset velice rychle vypořádat. Naštěstí má prastarou zbraň. Jmenuje se Alucard a sám je upírem. Důvod, proč slouží lidem, je zahalen tajemstvím, stejně jako fakt, kdo a proč čipy vyrábí.

Seriál má stylovou atmosféru, která překvapí atypickou hudbou, která by se k němu za běžných okolností vůbec nehodila, a syrovostí podání. Mezi fanoušky anime je veskrze velice kladně hodnocen, již delší dobu patří mezi "must see" tituly a jeho soundtrack je bez nadsázky legendární. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Hellsing je pro mnohé prvním (a někdy i jediným) anime. Já už mám za sebou přibližně stovku titulů, takže mě samozřejmě nemůže až tak nadchnout. Svým způsobem se jedná jen o komiksová jatka zalité rudou krví. O příběh zde ani tak nejde, postavy se nijak nevyvíjej, ale když máte hlavní hvězdu s obličejem a brýlemi Alucarda, tak není o zábavu nouze. Navrch přidávám ještě jeden bod za dobře namíchaný hudební koktejl... 8/10 ()

chalp 

všechny recenze uživatele

Úžasne krvavý, temný, úchylný a silný príbeh vtlačený (pre mňa anime neznalého) do pokémoňackého vizuálu, ktorý svojou morbídnosťou a brutalitou prekonal asi všetko animované čo som do teraz videl.Japonci ukazujú, že kreslené seriály ešte určite niesu out, naopak variabilita a kreatívnosť malieb je pre mňa čím ďalej tým viac cool.Díky MTV! ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Štýlová prechádzka ružovou... pardon, krvavou záhradou, ktorá nemá chybu (a ani obdoby v histórii anime, hlavne čo sa brutálnosti a Alucarda týka). Bingo! Toto je presne môj vkus a jemne komiksovejšie štylizovaný Hellsing Ultimate ešte pritláča, čo je len dobre (kto by predsa nechcel vidieť brutálny masaker jednotiek BOPE v brazílskom hoteli, fenomenálny súboj na lodi či epickú londýnsku apokalypsu?). Labužnícka záležitosť len pre tie najvyberanejšie jazýčky fanúšikov anime. Alucard je jedna z najtemnejších a najzaujímavejších rozanimovaných postáv vôbec. ()

swed 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru hodně rozporuplné anime. Problém jsem měl hlavně s dějovou nedotažeností, příběh je totiž jen hrubě načrtnut a obsahuje mnoho děr a to už vůbec nemluvím o tom, jakým způsobem je seriál ukončen. Co naopak chválím, je způsob animace (tady by se spíš hodilo použít slovo malování) a rockový soundtrack (úvodní funky opening nemá chybu). Seriál se vyznačuje velkou "šíleností" a to především v akci a v postavách - takový Alucard je psychopat k pohledání. Tahle přestylizovaná ujetost mě na Hellsingovi hodně bavila. Jako celek je tohle anime nedotažené, jeho jednotlivé detaily a scény jsou však jako lahodné jednohubky, které sice nezasytí, ale určitě si na nich pochutnáte. Amen. 7/10 ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Hodnotit všechny prvky u tohoto seriálu je asi nemožné, protože i přes mnoho slabin, jakými jsou nudnější a zbytečné pasáže, či celé díly, zbude v člověku po dokoukání seriálu jen dojem z úžasné atmosféry. Animace je velice dobrá, a to především, když jde o detailní záběry. Ve spojení s výbornou hudbou navozuje úžasně stylovou, až démonickou atmosféru. Hlavní předností je však Alucard, patrně nejcharizmatičtější postava ze všech seriálů a možná i filmů. Se všemi lidmi živými i nemrtvými si pohrává a to, že momentálně likviduje upíry, je asi jen jeho současná zábava. Příjemná je i druhá hlavní postava "Victoria Ceras", která se snaží vyrovnat s přechodem na upíří způsob života. ()

Galerie (272)

Zajímavosti (5)

  • Postava paladina Alexandera Andersona je založená na Edwardovi Van Sloan, ktorý hral Prof. Abrahama Van Helsinga vo filme Dracula (1931). (Flipper)
  • Seriál se drží své předlohy jen do sedmého dílu, čili do druhého dílu mangy. Dále se již rozvíjí samostatně. (Hem.m)
  • Seriál byl premiérově uveden přibližně o šest let dříve než poslední díl mangy, která je seriálu předlohou. (Hem.m)

Reklama

Reklama