Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

V celé Velké Británii byla v poslední době zaznamenána znepokojivá aktivita nových umělých upírů, takzvaných "freaks", kteří jsou stvořeni pomocí biomechanického čipu. Organizace Hellsing, pojmenovaná podle starého britského šlechtického rodu, která si už od nepaměti klade za úkol svět od upírské hrozby chránit, se bude s tímto problémem muset velice rychle vypořádat. Naštěstí má prastarou zbraň. Jmenuje se Alucard a sám je upírem. Důvod, proč slouží lidem, je zahalen tajemstvím, stejně jako fakt, kdo a proč čipy vyrábí.

Seriál má stylovou atmosféru, která překvapí atypickou hudbou, která by se k němu za běžných okolností vůbec nehodila, a syrovostí podání. Mezi fanoušky anime je veskrze velice kladně hodnocen, již delší dobu patří mezi "must see" tituly a jeho soundtrack je bez nadsázky legendární. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Po Claymore další parádní seriál. I když se spolu moc srovnávat nedají, jde u mě o další parádní anime, chcete-li manga, který stál za to. Alucard byl dokonalý a Victoria Ceras natolik sexy, že jsem si tento seriál falk užíval a 13 dílů zmizelo jako nic. Pokračuji v OVA, ale už to není ono! Chválím myšlenku i provedení. Jasně zasloužené plné hodnocení! Rád bych se pozastavil nad hudbou, protože s tímto "stylem" jsem se ještě nesetkal. Jak zde už někdo psal. Často natolik nevhodně volený typ hudby pro určité situace z tohoto seriálu dělá kult a něco úplně nového. Nemělo to chybu! ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Štýlová prechádzka ružovou... pardon, krvavou záhradou, ktorá nemá chybu (a ani obdoby v histórii anime, hlavne čo sa brutálnosti a Alucarda týka). Bingo! Toto je presne môj vkus a jemne komiksovejšie štylizovaný Hellsing Ultimate ešte pritláča, čo je len dobre (kto by predsa nechcel vidieť brutálny masaker jednotiek BOPE v brazílskom hoteli, fenomenálny súboj na lodi či epickú londýnsku apokalypsu?). Labužnícka záležitosť len pre tie najvyberanejšie jazýčky fanúšikov anime. Alucard je jedna z najtemnejších a najzaujímavejších rozanimovaných postáv vôbec. ()

Reklama

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Zatímco slečna Seras Victoria představuje pouze jakýsi fetišistický objekt a kromě jejího neustálého odmítání role upíra není vcelku ničím zajímavá, sám Alucard je neskutečně atraktivní postava, která strčí do kapsy téměř všechny upíry. Bohužel během pouhých třinácti dílů se nedozvíme pořádně nic. Ani o Alucardově minulosti, která je odbyta pár krátkými sekvencemi neodhalujícími takřka nic podstatného a není řádně ukončena ani hlavní dějová linie o umělých upírech. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Strhující anime i pro ty, kteří se této umělecké odnoži jinak všemi silami vyhýbají. Není nad to přistihnout se, jak fandíte jednomu nesmrtelnému netvorovi v souboji proti jinému, nebo v duchu domlouváte hlavní hrdince, aby se už té krve konečně napila. Hranice mezi (téměř až politicky mířenou) filozofií a ladnou akcí je v tomto případě téměř neznatelná. ()

Teg 

všechny recenze uživatele

Alucart je prastarej zapšklej upír, znechucenej (ne)životem a tím, jak nemůže najít protivníka, se kterým by změřil síly. Na ksichtě se mu nastálo usadil pekelný škleb, ze kterého není nikdy poznat jestli se směje, nebo má problém s nervama. Má svoje zvrhlé ideály pro které je ochoten nasadit život (většinou cizí) a není to zrovna klaďas, ale má stylové brýle, záhrobní humor a zuby tak pevné, že si s nima může natahovat svoji gigantickou pistoli vyrobenou ze stříbrného kříž. Anime s hudebním doprovodem na který se nezapomíná. ()

Galerie (272)

Zajímavosti (5)

  • Seriál byl premiérově uveden přibližně o šest let dříve než poslední díl mangy, která je seriálu předlohou. (Hem.m)
  • Seriál se drží své předlohy jen do sedmého dílu, čili do druhého dílu mangy. Dále se již rozvíjí samostatně. (Hem.m)
  • Dracula v seriálu používá své jméno obráceně, tedy Alucard. Důvodem je fakt, že v případě, že by někdo znal pravé jméno upíra, mohl by z něj vyhnat démona a vymítit jej. (Rimer545)

Reklama

Reklama