Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

V celé Velké Británii byla v poslední době zaznamenána znepokojivá aktivita nových umělých upírů, takzvaných "freaks", kteří jsou stvořeni pomocí biomechanického čipu. Organizace Hellsing, pojmenovaná podle starého britského šlechtického rodu, která si už od nepaměti klade za úkol svět od upírské hrozby chránit, se bude s tímto problémem muset velice rychle vypořádat. Naštěstí má prastarou zbraň. Jmenuje se Alucard a sám je upírem. Důvod, proč slouží lidem, je zahalen tajemstvím, stejně jako fakt, kdo a proč čipy vyrábí.

Seriál má stylovou atmosféru, která překvapí atypickou hudbou, která by se k němu za běžných okolností vůbec nehodila, a syrovostí podání. Mezi fanoušky anime je veskrze velice kladně hodnocen, již delší dobu patří mezi "must see" tituly a jeho soundtrack je bez nadsázky legendární. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

animaxis 

všechny recenze uživatele

Původní Hellsing má objektivně vzato spoutu kladů i záporů. Mezi klady rozhodně patří úžasná experimentální rocková hudba, relativně jedinečná stilizace, postava Alucarda a samozřejmě i příběh. Příběh ovšem rozhodně není dokonalý. Po zhlédnutí seriálu musí všem připadat nedokončený a v posledních epizodách i dost uspěchaný. Animace občas není nejlepší (hlavně v první polovině) a dialogy místy působí velmi chytře, ale jindy zase zvláštně a nedomyšleně. Mnoho postav tu narozdíl od Hellsing Ultimate nemá propracovanou minulost a kvůli tomu tu nepůsobí tak dobře. Přesto má tento seriál své kouzlo a rozhodně může nabídnout něco, co v sobě Ultimate nemá. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Hellsing, to je jedno z prvních anime, které jsem měl tu možnost vidět a hned mi padlo do oka hlavně díky Alucardovi, který ač stojí na straně dobra, tak je temnější než noc a nic mu není překážkou. To se mi na něm líbí jak všechno hravě zvládne a i když je rozstřílený na kousky, tak se z toho s úsměvem dostane. ()

Reklama

chalp 

všechny recenze uživatele

Úžasne krvavý, temný, úchylný a silný príbeh vtlačený (pre mňa anime neznalého) do pokémoňackého vizuálu, ktorý svojou morbídnosťou a brutalitou prekonal asi všetko animované čo som do teraz videl.Japonci ukazujú, že kreslené seriály ešte určite niesu out, naopak variabilita a kreatívnosť malieb je pre mňa čím ďalej tým viac cool.Díky MTV! ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Po Claymore další parádní seriál. I když se spolu moc srovnávat nedají, jde u mě o další parádní anime, chcete-li manga, který stál za to. Alucard byl dokonalý a Victoria Ceras natolik sexy, že jsem si tento seriál falk užíval a 13 dílů zmizelo jako nic. Pokračuji v OVA, ale už to není ono! Chválím myšlenku i provedení. Jasně zasloužené plné hodnocení! Rád bych se pozastavil nad hudbou, protože s tímto "stylem" jsem se ještě nesetkal. Jak zde už někdo psal. Často natolik nevhodně volený typ hudby pro určité situace z tohoto seriálu dělá kult a něco úplně nového. Nemělo to chybu! ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Štýlová prechádzka ružovou... pardon, krvavou záhradou, ktorá nemá chybu (a ani obdoby v histórii anime, hlavne čo sa brutálnosti a Alucarda týka). Bingo! Toto je presne môj vkus a jemne komiksovejšie štylizovaný Hellsing Ultimate ešte pritláča, čo je len dobre (kto by predsa nechcel vidieť brutálny masaker jednotiek BOPE v brazílskom hoteli, fenomenálny súboj na lodi či epickú londýnsku apokalypsu?). Labužnícka záležitosť len pre tie najvyberanejšie jazýčky fanúšikov anime. Alucard je jedna z najtemnejších a najzaujímavejších rozanimovaných postáv vôbec. ()

Galerie (272)

Zajímavosti (5)

  • Zbraň ráže 30mm užívaná Victorií Seras (Fumiko Orikasa) se jmenuje Hallconnen, což je přesmyčka od vcelku výstižného slova hellcannon – pekelný kanón. (Mates2106)
  • Seriál byl premiérově uveden přibližně o šest let dříve než poslední díl mangy, která je seriálu předlohou. (Hem.m)
  • Seriál se drží své předlohy jen do sedmého dílu, čili do druhého dílu mangy. Dále se již rozvíjí samostatně. (Hem.m)

Reklama

Reklama