Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

V celé Velké Británii byla v poslední době zaznamenána znepokojivá aktivita nových umělých upírů, takzvaných "freaks", kteří jsou stvořeni pomocí biomechanického čipu. Organizace Hellsing, pojmenovaná podle starého britského šlechtického rodu, která si už od nepaměti klade za úkol svět od upírské hrozby chránit, se bude s tímto problémem muset velice rychle vypořádat. Naštěstí má prastarou zbraň. Jmenuje se Alucard a sám je upírem. Důvod, proč slouží lidem, je zahalen tajemstvím, stejně jako fakt, kdo a proč čipy vyrábí.

Seriál má stylovou atmosféru, která překvapí atypickou hudbou, která by se k němu za běžných okolností vůbec nehodila, a syrovostí podání. Mezi fanoušky anime je veskrze velice kladně hodnocen, již delší dobu patří mezi "must see" tituly a jeho soundtrack je bez nadsázky legendární. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

novoten 

všechny recenze uživatele

Strhující anime i pro ty, kteří se této umělecké odnoži jinak všemi silami vyhýbají. Není nad to přistihnout se, jak fandíte jednomu nesmrtelnému netvorovi v souboji proti jinému, nebo v duchu domlouváte hlavní hrdince, aby se už té krve konečně napila. Hranice mezi (téměř až politicky mířenou) filozofií a ladnou akcí je v tomto případě téměř neznatelná. ()

Unnamed 

všechny recenze uživatele

Plytký děj, neuvěřitelně pomalé tempo, kdy se v díle v podstatě nic důležitého (a ani zajímavého) neděje, a nejčastější součást dialogů: "Muhahahaha!" (rozumějte dábělský smích) nebo "Master..." (proneseno polohlasně s povzdechem hraničícím s psychickým zhroucením) - to je Hellsing. Alespoň to tak platí až do posledních dvou dílů, které jsou akcí nadupané a vcelku i zajímavé. Jediná věc, která je na seriálu hodna zmínění je hudba. Celkově to potom bylo veliké zklamání, mít možnost vrátit těch několik hodin zpátky, bez váhání bych to učinil. Vzhledem k pozitivním hodnocením bych čekal něco na zcela jiné úrovni, uživatelé ČSFD mě opět nepříjemně překvapili. Jen pro informaci, nejsem hater anime, Naruto a Naruto Shippuden mám moc rád, k ostatním věcem se snažím dostat, ale toto bylo vážně špatné. I Pokémoni Hellsinga přejíždějí. Za hudbu a finále dávám 2*. ()

Reklama

swed 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru hodně rozporuplné anime. Problém jsem měl hlavně s dějovou nedotažeností, příběh je totiž jen hrubě načrtnut a obsahuje mnoho děr a to už vůbec nemluvím o tom, jakým způsobem je seriál ukončen. Co naopak chválím, je způsob animace (tady by se spíš hodilo použít slovo malování) a rockový soundtrack (úvodní funky opening nemá chybu). Seriál se vyznačuje velkou "šíleností" a to především v akci a v postavách - takový Alucard je psychopat k pohledání. Tahle přestylizovaná ujetost mě na Hellsingovi hodně bavila. Jako celek je tohle anime nedotažené, jeho jednotlivé detaily a scény jsou však jako lahodné jednohubky, které sice nezasytí, ale určitě si na nich pochutnáte. Amen. 7/10 ()

demented 

všechny recenze uživatele

Najviac mi vadí rozkolísaná kvalita jednotlivých dielov. Fakt by bolo lepšie, keby bol celý Hellsing zredukovaný do jedného celovečeráku. Pomalý rozbeh, séria v celku nezaujímaých a hlavnú dejovú líniu nikam neposúvajúcich epizód na atraktívnosti nepridáva. Napriek tomu som rád, že som vydržal celých 13 dielov, pretože zhruba od toho 9.dielu sa začínajú diať veci :) K Alucardovi nemám výhrady, konforntácia s Iškariotským inštitútom je famózna, Mr. Inkognito ujde... Možno premrštné hodnotenie, ale ja mám upírov rád. Pre mňa osobne najlepší diel č.10 - pohľad do histórie - prvé stretnuie Integry a Alucarda. ()

Vesman 

všechny recenze uživatele

O co vlastně jde, jde o příběh, ve kterém je hlavní postavou vampírská verze Jamese Bonda. Máme tady i velitelku M, ovšem v mladší a mnohem sličnější podobě než Judi Dench a další postavy, které se s přimhouřeným okem dají připodobnit dalším postavám okolo původního agenta 007. Seriál bych kvalitativně rozdělil na tři části, první díl na mě zapůsobil jako velmi dobrý úvod a hodně povzbudil moji zvědavost a očekávání. Bohužel dalších asi pět dílů nedosahuje nastavené laťky a nejsou tak úžasné. To co se v první polovině ztrácí bohatě dohání polovina druhá, kde dochází k vyvrcholení celého příběhu, jenž svým zpracováním patří mezi ty lepší. (kam se hrabe Jackman a spol.) Nějak mám v poslední době pocit, že hraným lovcům upírů odzvonilo, anime postupně přebírá vládu. Blade a Van Hellsing by se asi nemohli srovnávat s Alucardem a D...a tady si pokládám otázku, kdo z nich je vlastně lepší, Alucard nebo D? ()

Galerie (272)

Zajímavosti (5)

  • Postava paladina Alexandera Andersona je založená na Edwardovi Van Sloan, ktorý hral Prof. Abrahama Van Helsinga vo filme Dracula (1931). (Flipper)
  • Zbraň ráže 30mm užívaná Victorií Seras (Fumiko Orikasa) se jmenuje Hallconnen, což je přesmyčka od vcelku výstižného slova hellcannon – pekelný kanón. (Mates2106)
  • Seriál se drží své předlohy jen do sedmého dílu, čili do druhého dílu mangy. Dále se již rozvíjí samostatně. (Hem.m)

Reklama

Reklama