Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

V celé Velké Británii byla v poslední době zaznamenána znepokojivá aktivita nových umělých upírů, takzvaných "freaks", kteří jsou stvořeni pomocí biomechanického čipu. Organizace Hellsing, pojmenovaná podle starého britského šlechtického rodu, která si už od nepaměti klade za úkol svět od upírské hrozby chránit, se bude s tímto problémem muset velice rychle vypořádat. Naštěstí má prastarou zbraň. Jmenuje se Alucard a sám je upírem. Důvod, proč slouží lidem, je zahalen tajemstvím, stejně jako fakt, kdo a proč čipy vyrábí.

Seriál má stylovou atmosféru, která překvapí atypickou hudbou, která by se k němu za běžných okolností vůbec nehodila, a syrovostí podání. Mezi fanoušky anime je veskrze velice kladně hodnocen, již delší dobu patří mezi "must see" tituly a jeho soundtrack je bez nadsázky legendární. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele

„Ty a tobě podobní upírci jsou jako švábi. Kdybychom vás nechali, zamořili by jste svět. Týpky jako ty nesnáším. Nemáte kousek upíří důstojnosti. Nevíte, kdo jste!“ aneb Proč jsem si tenhle seriál ihned zamilovala v kostce. Mohla bych oslavovat propracovanost postav, rudý vizuál a hudbu tak divnou, až je skvělá, ale to všechno zaujalo až při dalším shlédnutí. Tím prvním byli upíři. "Moji" upíři, tvorové tak blízcí mé vlastní představě, že jsem neodolala a všech třináct dílů si hned po dokoukání pustila znovu od začátku jen abych se ujistila, že se mi to nezdálo. Moc, důstojnost, skrytá bestialita, kapka šílenství, osobní kouzlo a jistý nadhled daný dlouhověkostí... V té záplavě brakových hrůz, akčňáren, později i slaďáren a jejich plochých/tupých/... zubatců jsou slečna Helena a, samozřejmě, Alucard důkazem, že slovo "upír" nemusí být považováno takřka za nadávku. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Podařené akční anime, které do vysokého nadprůměru vytahují především skvělé hlavní postavy: nepřemožitelný bad-ass Arucard, roztomile zmatená Seras Victoria i neústupná Integra Wingates Hellsing. Děj jinak příliš neobvyklých zvratů nepřináší, prostě nepřetržitá řežba mezi upíry a organizací Hellsing, ochraňující britské impérium a královnu před těmito nemrtvými šmejdy. Vcelku nijak vyzněl také konec, pouze pár titulků, že pátrání stále pokračuje. ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Upír Alucard hned v prvním díle „zachrání“ dívku Ceres před smrtí tím, že se napije její krve odsoudí ji tak sice k věčnému bytí, současně ji ale zachrání „život“.Dívka ho následuje jako svého Mistra a začne pracovat pro organizaci Hellsing, což je jakási armáda pro potírání upírů, ghůlů atp. Postupně se začíná objevovat nový typ upírů, který vzniká uměle, implantováním čipu.Tito falešní upíři ohrožují obyčejné lidi a je tedy na Hellsingu, aby vystopoval jejich původ a zabánil jim v jejich ničivém postupu. Tento seriál má chvílemi naprosto strhující atmosféru, k čemuž krom děje přispívá hlavně skvěle zvolená hudba, která tu funguje podobně jako v Tarantinových filmech. Na druhou stranu by si asi zasloužil propracovanější kresbuTa se spíš než na rozpohybované obrázky spoléhá na "cukající" se záběry statických postaviček... Možná by také bylo lepší, kdyby se jednalo o 1 film, a ne o seriál, který má mnoho odboček od hlavní dějové linie.... Celé by to bylo takové uzavřenější...ten potenciál v látce rozhodně byl (a tvůrci ho maximálně vytěžili!) jen by to nemuselo být tak dlouhé... Ale to už hledám chyby tam, kde vlastně žádné nejsou...Jestli anime seriál, tak Hellsing! ()

VittaBella 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou naustále narážím na filmy s upíry a nejinak tomu je i se seriály. Ano, Hellsing je předevšímo upírech, tečou v něm hektolitry krve a hlavní hrdinové spí v rakvích, ale "Hellsing" divákům ukázal upíří svět z trochu jiného úhlu, čímž si především vysloužil originalitu. Hlavní představitel "Alucard" (pozpátku Dracula) je přední zbraní organizace "Hellsing" a také nejzajímavější a nejšílenější postavou seriálu. Postavy tu jsou bezpochyby originální, ale málo se o nich dozvídáme a téměř vůbec se neproplétají. "Hellsing" si spíše zakládá na originalitě, zvrácenosti, stylu a na rudé barvě, které je ve všech dílech opravdu přebytek :-) ()

Kicune 

všechny recenze uživatele

Hellsing je mnou dlouho přehlížena a přitom zasloužená klasika představující asi největšího frajera anime světa – upíra Alucarda (nebo jak správně japonsky Akádo). Bohužel seriál ho staví na vedlejší koleje a hlavní hrdinkou je Alucardem nově stvořená upírka Seras Victoria. Jako mlaďoch mezi pány noci se musí nejenom smířit se svojí novou existencí, ale také se naučit být správným upírem a poslouchat svého stvořitele. To vše probíhá v rámci prastaré tajné organizace Hellsing, chránící její veličenstvo Královnu a Velkou Británii před „nesmrtelnými“ tvory noci. Najednou totiž se projevuje zvýšená aktivita řádících upírů a jejich otroků tzv. ghúlů. Akce, krev a násilí je na denním (či nočním) pořádku, nepřátele jsou čím dál tím více silnější a my se jen můžeme užívat chvíle, kdy se objeví Alucard a všem nandá bez mrknutí oka. Seriál částečně vychází ze stejnojmenné mangy, ovšem cca po pátém díle se ubírá svojí vlastní cestou (lze říci, že trochu do oči bijící). Některé motivy proto se vytrácejí do ztracena, některé zase nejsou dostatečně objasněné, každopádně i přesto je satisfakce velká a konec má více výkladů. Velké plus pro krátkost série (13 dílů) a skvělou hudbu. ()

Galerie (272)

Zajímavosti (5)

  • Dracula v seriálu používá své jméno obráceně, tedy Alucard. Důvodem je fakt, že v případě, že by někdo znal pravé jméno upíra, mohl by z něj vyhnat démona a vymítit jej. (Rimer545)
  • Seriál byl premiérově uveden přibližně o šest let dříve než poslední díl mangy, která je seriálu předlohou. (Hem.m)
  • Zbraň ráže 30mm užívaná Victorií Seras (Fumiko Orikasa) se jmenuje Hallconnen, což je přesmyčka od vcelku výstižného slova hellcannon – pekelný kanón. (Mates2106)

Reklama

Reklama