Reklama

Reklama

Kenpú denki Berserk

(seriál)
  • Japonsko 剣風伝奇ベルセルク (více)
Japonsko, (1997–1998), 9 h 10 min (Minutáž: 22 min)

VOD (1)

Epizody(25)

Obsahy(1)

Zdevastovaným královstvím Midland prochází záhadný Černý válečník a bojuje s démony. Místo useknuté ruky protéza s opakovací kuší, v druhé ruce masivní meč velikosti dospělého muže. Po boji během odpočinku v lese vzpomíná na doby, kdy jeho jméno bylo Guts. Na doby války Midlandu proti říši Chuder, na své tažení s Midlandskou kumpanií Jestřába, žoldáckou bandou vedenou charismatickým albínem Griffithem, Bílým jestřábem. Griffith věří, že jeho osudem je stát se králem a tomuto osudu zasvětil život svůj i celé kumpanie, která ho oddaně následuje. Sledujme tedy s Gutsem jeho heroickou pouť za snem.

Anime seriál plný krve, války, intrik a bojů - středověká rytířská dark fantasy. Navíc dle mínění fanoušků seriál velice zdařilý, držící čestné 49. místo v databázi AnimeNewsNetwork (2.3.2007), a to i přes fakt extrémně častého využívání statické animace a dalších finančně nenáročných animátorských technik. (Subjektiv)

(více)

Recenze (149)

Losik 

všechny recenze uživatele

Temné Fantasy Anime v čele s Gutsem a jeho brutálním mečem, který všechno rozseká na kusy.Statická animace někomu nemusí vyhovovat, ale mě se líbí víc, nahodí lepší atmosféru a zachytí lépe situaci a náladu. Hloubka postav a promyšlený příběh v temném a brutálním světě. Vše se točí okolo žoldáků jménem Band of the Hawk.Hlavní mínus celého seriálu je jeho nedokončení a bez mangy se nedozvíte jak to s Gutsem a Griffithem vůbec dopadne. Jeden z mých prvních anime seriálů, ale zato jeden z nejlepších. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Famózní seriál!!!! V anime nejsem zatím nijak zběhlý, ale tohle mi hodně sedlo. Po Elfen Lied, Claymore a Hellsingu další parádní manga. Hlavní postavy skvěle vypracované. Příběh, byť jen jeho jistá část, dokonale vymyšlený a parádně vykreslený. Styl seriálu je ohromující. Je vidět omezení v rozpočtu, ale seriálu to spíše přidává. Hlavní tah bych viděl v těch stop-obrazech. Ty nemají chybu a je to první kus, ve kterém jsem to kdy viděl, zatím i jediný. Hudba hodně dobře volena a přidává na síle okamžiku. Během dvou dílů jsem s dějem totálně splynul a už se jen bál posledních dílů. A přitom nešlo nekoukat. Obrovský zážitek. A jak se seriál vyvíjel, přišlo brutální epické finále. To byly dva poslední díly, které jsem dal snad na jeden nádech. Obrovská síla!!! U mě těžké nadšení! ()

Reklama

Hees 

všechny recenze uživatele

Stelesnená brutalita a erotika (nie veľa) zaobalená do výborného príbehu. Anime by nemal pozerať niekto kto nedokáže zniesť veľmi krutý svet, v ktorom je všetko od znásilnenia po zneužívanie detí a podobne. Teda nemal by ho pozerať ani ten čo neznesie démonický svet plný monštier. Veľmi kvalitný vývoj postáv a ich stále napredovanie a rozmýšľanie nad ich údelom. Každá z hlavných postáv Guts, Casca a Griffith bojuje pre niečo iné a postupne sa tento ich dôvod nasadzovania svojho krku mení. Tu je vidieť, že najpodstatnejší zo všetkého je príbeh, ktorý stiahne diváka a upúta jeho pozornosť a ten chce vidieť viac a viac. Berserk totiž vyniká hlavne príbehom a postavami. Ostatné je priemerné, ale ostatné ani nemusí byť na to aby to bolo geniálne dielo. Guts reže svojím veľkým mečom a bojuje do posledného dychu a dokedy ešte dokáže stáť na nohách. V neposlednom rade je aj taktika a psychológia nepriateľa a to sa musí páčiť. Nápad ako dobiť hrad, alebo demoralizovanie nepriateľských vojakov. Samozrejme je prítomná aj láska a jej rôzne podoby. Tieto diely anime sú vytvorené z najpopulárnejších dielov mangy. Manga ale začínala neskoršími udalosťami a potom začal Guts spomínať na minulosť a tá minulosť to je týchto 25 dielov. ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Berserk není rozhodně o animaci, ale o příběhu a filozofii. A to je možná ten hlavní důvod, proč je mezi příznivci anime tak populární. Je to čistá řezničina protkaná různými myšlenkami, kterým vévodí hlavní téma "jít za svým snem a to za každou cenu". Boje jsou opravdu vymazlený a jejich opravdu dost. Všechny postavy mají něco do sebe, v průběhu se vyvíjí a člověk se s nima lehce sžije. Berserk je zkrátka ukázka o tom, že středověk byl krutý, nelítostný, krvavý a hodně naturalistický a už vůbec nezáleží na tom, že nejde po stopách skutečných historických událostí. 8/10 ()

Mimesis 

všechny recenze uživatele

Berserk popravdě nikdy nebyl moje láska na první pohled. Seriál jsem před lety viděl, docela se mi líbil a hodnotil jsem ho pozitivně, ale nebyl jsem zase tak velký fanoušek obecně. Po čase jsem ale viděl další adaptace, začetl jsem se do mangy, podle které tenhle seriál vznikl a postupně jsem se takhle fanouškem Berserkeru stal. Samozřejmě manga je nejlepší způsob, jak si tohle dílo užít. Seriál je však jedna z nejlepších adaptací, jakou si lze vůbec přát. Držela se předlohy docela dobře a když odbočila, nikdy to nebylo na škodu. Seriál také vynechává z předlohy některé věci, ale obvykle jsou to ty věci, které by podle mého názoru v seriálu nefungovaly tak dobře, jako v manze, takže za mě dobré rozhodnutí. Takhle zpětně s odstupem si myslím, že Berserk z roku 1997 je prostě masterpiece a největší slabinou je to, že nepokračoval po dvacátém pátém dílu dál. Pokud člověka zajímá, jak je to dál, musí si sehnat mangu. ()

Galerie (1 005)

Zajímavosti (1)

  • Meč zvaný „Drakobijec“, kterým se ohání Černý šermíř, je celkově dlouhý 193,7 cm a váží 176,3 kg. (Zdroj: reddit.com) (ČSFD)

Reklama

Reklama