Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dějištěm politické satiry plné laskavého i jedovatého humoru je Bílý dům. Konkrétně pracovna prezidenta USA. Dave (Kevin Kline), občasný prezidentův dvojník, je požádán, aby zastoupil prezidenta, který dostane srdeční záchvat při intimním skotačení s jednou ze svých sekretářek. Náčelník štábu a jeho pobočník chtějí Davea udržet v úřadě co nejdéle, aby mohli podniknout určitý převrat, při němž náčelník štábu (Frank Langella) vládne prakticky veškerou mocí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Příjemná rodinná komedie o člověku, který se díky své podobě s prezidentem dostal na jeho místo. Příjemné herecké obsazení, klidný a solidní průběh, žádná hloupost. Opravdu jsem byl příjemně překvapen a ani po letech tento film neztrácí na svých kvalitách. Vřele doporučuji na nudné Nedělní odpoledne. 80% ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Taková pohodovka na pohodový a uvolněný večer ukazující alegoricky na nějaký ten nedostatek americké vlády a se skvělým Kevinem Klinem v hlavní role a taky s výbornou rolí Arnolda Schwarzeneggera - hrál sám sebe asi na pět vteřin. Kéž by nějaký takový Dave existoval i v České republice ( asi by ho někdy bylo potřeba )..... ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když se poklopci prezidenta USA začne říkat stejně jako grandslamovému turnaji v tenise tamtéž (US Open), je vždycky zaděláno na problém a někdy i horší než mrtvice, viz. známý impeachmentový z ostudy kabát B.Clintona po peripetiích v Orální pracovně.. Reitmanovo Vrtěti Davem mohlo klidně více přitlačit na pilu humoru na úkor romantické linie (a ne že by k tomu nebyla příležitost), nicméně pochvalu si rozhodně zaslouží za vtipné camea (především konspirátor O.Stone), elegantní abdikaci prezidentského dvojníka a taky za scénu hledání úspor v rozpočtu, kdy ministr, jehož resortu zrovna sebrali miliony, nadšeně tleská, což je opravdu možné asi jen v komedii. To kdyby postihla mrtvice naši současnou hlavu státu, každý sebelepší náhradník by byl ve svých falešných větičkách už jen a jen horší.. ()

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Podle popisku jsem čekala ztřeštěnou komedii, nakonec jsem dostala spíše takovou pohádku s romantickými a komickými prvky a důležitými morálními poselstvími. Což bylo vlastně asi o moc lepší, než kdyby to byla ta ztřeštěná komedie. Kevin Kline byl ve své roli opravdu kouzelný, jeho dobráckost, roztomilé rošťáctví i lehké "Jiříkovo vidění" byly uvěřitelné, se Sigourney Weaver jim to dobře pasovalo (škoda, že neměli více společného prostoru). Potěšila například i mladá Laura Linney nebo Ben Kingsley, sice na malém prostoru, ale v důležité roli. Vlastně tu celkově asi nebylo špatných herců. Hodně věcí (zápletek) v průběhu bylo, pravda, dost překombinovaných, balancovalo to na hraně příliš velké absurdnosti a byla jsem tak dosti zvědavá a zároveň se trochu obávala toho, jakým způsobem to tvůrci zakončí, jestli už ta hrana nebude překročena. A jsem ráda, že nakonec nebyla. Zakončilo se to za mě moc hezky, v rámci možností asi nejsmysluplněji, jak mohlo a dalo tak vyniknout příjemné atmosféře, která z toho filmu na diváka v jeho průběhu šla. 75 %. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Dave Kovic (Kevin Kline) je vybrán jako prezidentův dvojník, ale náhoda tomu chce, že bude muset za skutečného prezidenta Billa Mitchella, kterého postihne mozková mrtvice, zaskočit na plný úvazek... Pohodový film s příjemným hereckým obsazením. Arnold Schwarzenegger se objeví pouze v cameo roli, aby dětem řekl, že nemaji jíst koblihy. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Cameo - Oliver Stone ztvárnil muže snažícího se přesvědčit reportéra, že je prezident jiný, než býval. (D3VIL)
  • Ve filmu se objevuje mnoho poslanců, známých tváří Hollywoodu a reportérů ztvárňujících sebe sama. (D3VIL)

Reklama

Reklama