Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dějištěm politické satiry plné laskavého i jedovatého humoru je Bílý dům. Konkrétně pracovna prezidenta USA. Dave (Kevin Kline), občasný prezidentův dvojník, je požádán, aby zastoupil prezidenta, který dostane srdeční záchvat při intimním skotačení s jednou ze svých sekretářek. Náčelník štábu a jeho pobočník chtějí Davea udržet v úřadě co nejdéle, aby mohli podniknout určitý převrat, při němž náčelník štábu (Frank Langella) vládne prakticky veškerou mocí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

lykan9 

všechny recenze uživatele

Komedie z amerického prezidentského prostředí jsem si oblíbil už v dětství a ani nevím proč. Dave patří k jedněm těm nejlepším, co v tomto žánru vzniklo. Kevin Kline a Sigourney Weaver jsou ve svých rolích úžasní a ostatní herci nijak nezaostávají. I téma výměny prezidenta je docela zajímavé. Dave není dokonalý film, ale rozhodně se jedná o vysoký nadprůměr. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Příjemná rodinná komedie o člověku, který se díky své podobě s prezidentem dostal na jeho místo. Příjemné herecké obsazení, klidný a solidní průběh, žádná hloupost. Opravdu jsem byl příjemně překvapen a ani po letech tento film neztrácí na svých kvalitách. Vřele doporučuji na nudné Nedělní odpoledne. 80% ()

Reklama

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Nádhernej film Tyhle laskavé a přitom satiricky kousavé reitmanovky mi dneska hrozně chybí... Kdo neviděl, určitě doporučuji. Viděl jsem to po letech a od prvních chvílí do konce jsem se u toho usmíval a přitom to bylo tak trefný. Zkoušel jsem to rozkoukat v originále, ale ne, tyhle ranně devadesátkové dabingy neměly konkurenci. Jak se tu často řeší, na co se podívat s rodinou nebo rodičema, tohle je přesně ono a v mých očích strká do kapsy i mnohem slavnější komedie. Nejoblíbenější citáty z filmu: účetní při pohledu na rozpočet USA: "Takhle blbě vedený osobní finance jsem v životě neviděl." "Kdy ti to došlo? -Když ses podíval, on už se dlouho nepodíval." 9/10 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když se poklopci prezidenta USA začne říkat stejně jako grandslamovému turnaji v tenise tamtéž (US Open), je vždycky zaděláno na problém a někdy i horší než mrtvice, viz. známý impeachmentový z ostudy kabát B.Clintona po peripetiích v Orální pracovně.. Reitmanovo Vrtěti Davem mohlo klidně více přitlačit na pilu humoru na úkor romantické linie (a ne že by k tomu nebyla příležitost), nicméně pochvalu si rozhodně zaslouží za vtipné camea (především konspirátor O.Stone), elegantní abdikaci prezidentského dvojníka a taky za scénu hledání úspor v rozpočtu, kdy ministr, jehož resortu zrovna sebrali miliony, nadšeně tleská, což je opravdu možné asi jen v komedii. To kdyby postihla mrtvice naši současnou hlavu státu, každý sebelepší náhradník by byl ve svých falešných větičkách už jen a jen horší.. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Taková pohodovka na pohodový a uvolněný večer ukazující alegoricky na nějaký ten nedostatek americké vlády a se skvělým Kevinem Klinem v hlavní role a taky s výbornou rolí Arnolda Schwarzeneggera - hrál sám sebe asi na pět vteřin. Kéž by nějaký takový Dave existoval i v České republice ( asi by ho někdy bylo potřeba )..... ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Tvůrce filmu Gary Ross hraje policistu č. 2. (D3VIL)
  • Ve filmu se objevuje mnoho poslanců, známých tváří Hollywoodu a reportérů ztvárňujících sebe sama. (D3VIL)

Reklama

Reklama