Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dějištěm politické satiry plné laskavého i jedovatého humoru je Bílý dům. Konkrétně pracovna prezidenta USA. Dave (Kevin Kline), občasný prezidentův dvojník, je požádán, aby zastoupil prezidenta, který dostane srdeční záchvat při intimním skotačení s jednou ze svých sekretářek. Náčelník štábu a jeho pobočník chtějí Davea udržet v úřadě co nejdéle, aby mohli podniknout určitý převrat, při němž náčelník štábu (Frank Langella) vládne prakticky veškerou mocí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Milé, prostě milé. Kombinace politické mystifikace ala Vrtěti psem, ovlivnění US prezidenta obyčejnými lidmi ala Americký prezident šmrnclé tradičními situacemi postavenými na záměně vyšla parádně! Bavil jsem se skvěle a kromě promyšleného scénáře na tom měl podstatný podíl i velice přesvědčivý Kevin Kline. Ben Kingsley se sice objevil jen v poslední třetině, ale i během ní dokázal být vyloženě uhrančivý. Závěr nejprve vypadal, že skončí tradičně americký kýčovitě, kdy Dave před Kongresem vše hrdě přizná, ale finální finta to dostatečně napravila. Pro mě rozhodně jeden z nej dvojnických filmů a zaručený recept na příjemně strávený večer. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Dvojníkem amerického presidenta aneb Všechno dobře dopadne, protože musí. 1) Politická satira je vděčné téma. Scénárista Gary Ross využil své minulosti jako politického poradce presidentských kandidátů a sepsal velmi koukatelnou a příjemnou úsměvnou komedii, kde sice víte předem, jak vše dopadne, ale prožitek ze sledování vám to neubere. 2) Přidejte řemeslnou zručnost výrobců a máte film, který jistě neudělá díru do světa kinematografie, ale na který se opakovaně rád koukám. 3) A těm, kteří ve snímku vidí pouhou nudnou řemeslnou rutinu a spekulují o tom, kterého díla že je to remake (nabízí se jich celá řada), mohu jen říci slovy šéfa presidentského úřadu Boba Alexandra: Ho ho ho! Die, you pond scum! ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Nepříliš výrazná romantická a politická komedie o záměně dvojníků. Romantická bohužel mnohem víc než politická, a byť ústřední herecká dvojka Kline s Weaverovou to táhne dobře, stejně je vidět že Reitman už se pomalu propadal do svého slabšího období. Za zmínku stojí že "cameo" Arnolda Schwarzeneggera tu ve skutečnosti není ani tak jako vtipné cameo, ale naopak reálně nejpřesněji obsazená role - Arnold už tou dobou několik let dělal poradce prezidenta Bushe. ()

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Podle popisku jsem čekala ztřeštěnou komedii, nakonec jsem dostala spíše takovou pohádku s romantickými a komickými prvky a důležitými morálními poselstvími. Což bylo vlastně asi o moc lepší, než kdyby to byla ta ztřeštěná komedie. Kevin Kline byl ve své roli opravdu kouzelný, jeho dobráckost, roztomilé rošťáctví i lehké "Jiříkovo vidění" byly uvěřitelné, se Sigourney Weaver jim to dobře pasovalo (škoda, že neměli více společného prostoru). Potěšila například i mladá Laura Linney nebo Ben Kingsley, sice na malém prostoru, ale v důležité roli. Vlastně tu celkově asi nebylo špatných herců. Hodně věcí (zápletek) v průběhu bylo, pravda, dost překombinovaných, balancovalo to na hraně příliš velké absurdnosti a byla jsem tak dosti zvědavá a zároveň se trochu obávala toho, jakým způsobem to tvůrci zakončí, jestli už ta hrana nebude překročena. A jsem ráda, že nakonec nebyla. Zakončilo se to za mě moc hezky, v rámci možností asi nejsmysluplněji, jak mohlo a dalo tak vyniknout příjemné atmosféře, která z toho filmu na diváka v jeho průběhu šla. 75 %. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Koľkokrát sme to už videli, ako dvojník nahradí najmocnejšieho muža Ameriky aj celej planéty, bez ktorého by sa zemeguľa prestala otáčať. A tiež sme videli, ako ho nahradí nie dokonale, ale lepšie, a najlepším prezidentom je normálny človek, a nie figúrka ovládaná radcami ako v Pyšnej princeznej. Komediálna aj romantická linka sú pomerne slabé, film zostarol trochu viac, zato v politike sa odvtedy nič nezmenilo, iba ak k horšiemu. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Tvůrce filmu Gary Ross hraje policistu č. 2. (D3VIL)
  • Cameo - Oliver Stone ztvárnil muže snažícího se přesvědčit reportéra, že je prezident jiný, než býval. (D3VIL)

Reklama

Reklama