Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dějištěm politické satiry plné laskavého i jedovatého humoru je Bílý dům. Konkrétně pracovna prezidenta USA. Dave (Kevin Kline), občasný prezidentův dvojník, je požádán, aby zastoupil prezidenta, který dostane srdeční záchvat při intimním skotačení s jednou ze svých sekretářek. Náčelník štábu a jeho pobočník chtějí Davea udržet v úřadě co nejdéle, aby mohli podniknout určitý převrat, při němž náčelník štábu (Frank Langella) vládne prakticky veškerou mocí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Dave Kovic (Kevin Kline) je vybrán jako prezidentův dvojník, ale náhoda tomu chce, že bude muset za skutečného prezidenta Billa Mitchella, kterého postihne mozková mrtvice, zaskočit na plný úvazek... Pohodový film s příjemným hereckým obsazením. Arnold Schwarzenegger se objeví pouze v cameo roli, aby dětem řekl, že nemaji jíst koblihy. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Na tuhle roli se zvyká sakra dobře a zatraceně rychle. Zatímco u skutečného prezidenta Američan zamlaskal dojetím, když sledoval, jak láskyplně se chová ke své manželce a páru pejsků, u jeho dvojníka to začalo s rozpaky. Jenže pravý vládce Bílého domu je ve skutečnosti hovado, do psů za oponou klidně kopne, jeho politikaření je zkorumpované, jeho manželství ztuhlé, jeho milenka nadržená. A právě další úlet se sekretářkou se mu stal osudným, upadne do kómatu a jeho tým vymyslí ďábelský plán. Dvojník Dave to musí vzít za nejmocnějšího muže světa. Jenže ten je prezidentův pravý opak: dobrosrdečný, citlivý, obyčejný chlap, což pozná i první dáma. Navrch šéf prezidentova štábu chce tahat za ještě temnější nitky. A právě intrikány v pozadí začínají šokovat Daveovy reformní kroky. Ivan Reitman je solidní komediální tvůrce, scénárista Gary Ross už příjemně překvapil s komedií Velký a pak i se Seabiscuit, situační humor tak funguje, herecky je to také jízda (hlavně Kevin Kline a Frank Langella). Ve výsledku tu tedy máme další z řady poctivých laskavých amerických limonád let devadesátých. Buďme za takové rádi. ()

Reklama

#47 

všechny recenze uživatele

Taky se vždycky divíte jak můžou politici dělat taková nepochopitelná rozhodnutí? Taky se naštvete když zjistíte na jaké zhovadilosti jdou peníze ze státního rozpočtu? Myslíte si taky že politici řeší hlavně kraviny a na podstatné věci nemají odvahu, vůli, či mozkovou hmotu?...Dave je klasický případ toho, jak by politika vypadala kdyby se na nejvýznamější výkonnou funkci ve státě dostal obyčejný, nezkorumpovaný, racionálně myslící člověk, který přesně ví co národ potřebuje, nechce být pouze loutkou v rukou lobbistů a jeho primárním posláním v politice není co nejdelší udržení si pěkného korýtka a po ukončení politické kariéry odchod na nějakou pěknou dobře placenou trafiku, získanou díky kontaktům v politice nabraným. Dave skutečně chce být tím čím by politik měl být.Ty necelé dvě hodinky filmu uběhnou jako voda, já osobně jsem se nenudil ani vteřinu a pokud máte rádi politickou satiru...vřele doporučuji...tento film si nedělá srandu jen z Bílého domu, politika je totiž stejný mrdník všude na světě, jen někde větší, někde menší. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V 90tych rokoch film na sobotný večer, v dnešnej dobe film na nedelné popoludnie, ak nejde nič zaujímavé niekde inde. Väčšinou nikde nič nejde takže som neprepol a dalo sa. Nechce Reitman dojsť pozrieť tam, kde má korene a natočiť romantickú komédiu o našich vládnych predstaviteloch? Hneď by som išiel do kina na slovenský film. ()

messiah 

všechny recenze uživatele

60% Nemůžu si pomoct, prostě mě to bavilo. Ona je to vlastně taková blbinka a klasická dvojnická záměna, vtipných situací není příliš, ale přesto je to film zábavný a se skvělou Sigurney Weaver. Ono je totiž lepší někdy humor přišetřit, než ho použít víc než by se hodilo. Zde je mu věnován prostor přiměřený. Samozřejmě jde o příběh nereálný a dost zromantizovaný, ale přesto lidský a milý. Váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdami, jenže na ty čtyři to asi fakt není, takže skvělé tři. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu se objevuje mnoho poslanců, známých tváří Hollywoodu a reportérů ztvárňujících sebe sama. (D3VIL)
  • Tvůrce filmu Gary Ross hraje policistu č. 2. (D3VIL)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno