Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dějištěm politické satiry plné laskavého i jedovatého humoru je Bílý dům. Konkrétně pracovna prezidenta USA. Dave (Kevin Kline), občasný prezidentův dvojník, je požádán, aby zastoupil prezidenta, který dostane srdeční záchvat při intimním skotačení s jednou ze svých sekretářek. Náčelník štábu a jeho pobočník chtějí Davea udržet v úřadě co nejdéle, aby mohli podniknout určitý převrat, při němž náčelník štábu (Frank Langella) vládne prakticky veškerou mocí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

castor 

všechny recenze uživatele

Na tuhle roli se zvyká sakra dobře a zatraceně rychle. Zatímco u skutečného prezidenta Američan zamlaskal dojetím, když sledoval, jak láskyplně se chová ke své manželce a páru pejsků, u jeho dvojníka to začalo s rozpaky. Jenže pravý vládce Bílého domu je ve skutečnosti hovado, do psů za oponou klidně kopne, jeho politikaření je zkorumpované, jeho manželství ztuhlé, jeho milenka nadržená. A právě další úlet se sekretářkou se mu stal osudným, upadne do kómatu a jeho tým vymyslí ďábelský plán. Dvojník Dave to musí vzít za nejmocnějšího muže světa. Jenže ten je prezidentův pravý opak: dobrosrdečný, citlivý, obyčejný chlap, což pozná i první dáma. Navrch šéf prezidentova štábu chce tahat za ještě temnější nitky. A právě intrikány v pozadí začínají šokovat Daveovy reformní kroky. Ivan Reitman je solidní komediální tvůrce, scénárista Gary Ross už příjemně překvapil s komedií Velký a pak i se Seabiscuit, situační humor tak funguje, herecky je to také jízda (hlavně Kevin Kline a Frank Langella). Ve výsledku tu tedy máme další z řady poctivých laskavých amerických limonád let devadesátých. Buďme za takové rádi. ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Milé, prostě milé. Kombinace politické mystifikace ala Vrtěti psem, ovlivnění US prezidenta obyčejnými lidmi ala Americký prezident šmrnclé tradičními situacemi postavenými na záměně vyšla parádně! Bavil jsem se skvěle a kromě promyšleného scénáře na tom měl podstatný podíl i velice přesvědčivý Kevin Kline. Ben Kingsley se sice objevil jen v poslední třetině, ale i během ní dokázal být vyloženě uhrančivý. Závěr nejprve vypadal, že skončí tradičně americký kýčovitě, kdy Dave před Kongresem vše hrdě přizná, ale finální finta to dostatečně napravila. Pro mě rozhodně jeden z nej dvojnických filmů a zaručený recept na příjemně strávený večer. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený film o záměně amerického prezidenta. Žádný bláznivý Reitman ve stylu Krotitelů duchů či bláznivý Reitman jako v Evoluci, nýbrž tohle je detailně propracovaná inteligentní komedie s vážným tématem, jak zastoupit prezidenta v kómatu. I když si chvílemi říká divák, že první dáma by poznala okamžitě svého manžela, tak tady jej pozná až po čase a nakonec se z toho vyvine i pěkný románek. Kevin Kline dvojníka zahrál bravurně stejně tak jako Sigourney Weaver první dámu, ale u ní mě to vůbec nepřekvapuje. Reitman ji měl již ověřenou z Vetřelců a především ze svých Krotitelů duchů a podle mě do role první dámy se z těch hereček 80. a 90. let hodí nejvíce. A ti dva prezidentovi rádci hráli také skvěle. K tomu propracovaný scénář a je tu pro mě jedno velké překvapení. Škoda jen, že tento film není tak známý jako jiné od Ivana Reitmana. [6270. hodnocení, 160. komentář, 71%] ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Typický rodinný film z devadesátek, který k mému překvapení krásně uteče a pobaví. Dave musí být politickým vzorem a prototyp sympaťáka pro všechny. Jakým stylem kličkuje v oválné pracovně, pozná lásku, je zábava od začátku do konce a to vše pojato tak mile růžovými brýlemi. Mimo jiné bych nikdy neřekl, že Sigourny Weaver může vypadat sexy !!!.......8/10 ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Hodně se divím, že jsem tohle dokázal sledovat až do konce. Americký prezident má identického dvojníka, a z jejich záměn vyplývá většina situací. Kriste na nebi, ale co je na tom zajímavého!!!! Kevin Kline a Sigourney Weaver jsou dobří herci, ale v tomhle filmu snad účinkují nějakým omylem. Přísahám, že jsem se ani jednou nezasmál. Nebylo čemu. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Tvůrce filmu Gary Ross hraje policistu č. 2. (D3VIL)
  • Cameo - Oliver Stone ztvárnil muže snažícího se přesvědčit reportéra, že je prezident jiný, než býval. (D3VIL)

Reklama

Reklama