Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co přinutilo vzdělaného a inteligentního muže k tomu, aby přepadl banku v centru města? Kolik peněz potřeboval a na co? Pachatel je nekompromisní. Vpadne do banky, zajme rukojmí a před budovou odpálí bombu. Naštěstí zatím není nikdo zraněn. Pohotová pokladní ještě stihne stisknout tlačítko nouzového volání a oznámit přepadení na tísňové lince. Díky tomu na místo téměř okamžitě přijíždějí policisté, útvar rychlého nasazení i další specialisté a začíná náročná policejní akce se snahou zachránit ohrožené lidské životy. Mezi desítkou rukojmích jsou těžce nemocný senior, bývalý příslušník Československé armády, významný poslanec, advokát se svým synkem, mladá maminka s dcerkou a několik zaměstnanců banky včetně ředitele pobočky. Byli všichni tihle lidé jen ve špatné chvíli na špatném místě? Mobilní telefony pomohou policistům rychle zjistit identitu rukojmích a jeden nepřijatý hovor přivede do policejního vozu lékařku, která zná pachatele osobně. Jde o jejího přítele, mezinárodně uznávaného špičkového vědce. Spolu s ní postupně odkrýváme pachatelovu motivaci a sledujeme příběh jeho dcery, který má překvapivé souvislosti s jeho útokem na banku. (Česká televize)

(více)

Recenze (123)

carl.oesch odpad!

všechny recenze uživatele

Svoboda je komouš. A jeho rádobykritika společnosti ukazuje, že bývalý komouš je to samé co bývalý černoch. Sametoví vrazi, ani jeho další díla ve skutečnosti nebyly takové bomby, jak se tady tvrdí a vlastně i jeho detektivky před listopadem za moc nestály. Všichni tady kritizují Soukupa, furt mu přes ksicht omílají ty hrůzy z devadesátek, ale předtím natoučil několik pozoruhodných filmů. Svoboda ne, ani náhodou. A když k tomu člověk přidá obsazení jeho filmů a idiotskou hudbu, ví, že už se na to nebude dívat nikdy. ()

mrtn 

všechny recenze uživatele

Scény v bance mi hodně připomínali americkou produkci. Se Seagalem v čele. Špatní herci, rádoby akční kamera, nulové napětí. Prostě slabé 2 hvězdy mířící na 1*. Konec to ale vytáhnul a pointa na LSD byla vtipným tripem (i když inteligentní vědec by měl vědět, že LSD nemá s pervitinem či heroinem moc společného). ()

Reklama

sherudan 

všechny recenze uživatele

Chvílemi jsem si nebyl jistý, jestli se nedívám na parodii, něco jako Muž z Acapulka nebo tak. Když se význačný vědec promění v temného mstitele a ukládá mrtvoly dealerů jednu po druhé do aut na vrakovišti, mělo to grády MontyPython, nebo alespoň Švandrlíka v životní formě. A hrát chlastací hru "napij se při každém klišé", tak tři dny nevstanu. ()

Cesty timem 

všechny recenze uživatele

Nechápu to rozdílné hodnocení a už vůbec ne odpady a jednohvězdy i u těch kolegů s nimiž jsem jinak max +/- * za jedno. Jasně mělo mouchy, ale na méně než 3* bych to nehodnotil. Vidím to na 3,5* a protože mne film zaujal a pustil jsem si ho ještě druhý den znovu zaokrouhluji na 4*. Nemůžu dát 3 něčemu co mne baví víc než nějaká průměrná detektivka, které se ani moc nevěnuji, nudné pak dám za 2* a lituji ztraceného času. Po druhém shlédnutí Cesty do tmy už to nízké hodnocení u některých nechápu vůbec, když jsem hledal ty mouchy, našel, ale skoro jsem přestával hledat, protože mne to bavilo a spíše jsem se věnoval než chybám pohnůtkám hl. hrdiny, kterého tedy M. Hádek zvládl vělmi dobře. Neříkám, že vše v reálu by bylo tak, jako ve filmu, ale bohužel tyhle osudy tu jsou a někdy si říkám, že je vlastně lépe, že děti nemám. Tohle bych nedal. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Komorní drama o jednom vědci, kterému život naložil, on se urval ze řetězu a rozhodl se to světu krapet vrátit. To by asi mohlo být zajímavé, kdyby to ovšem nebylo natočeno s neskutečnou naivitou a s až zhovadilou snahou o originalitu. K tomu zřejmě proškrtaný rozpočet a výsledkem je inscenace aĺá osmdesátky. ()

Galerie (18)

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

Reklama

Reklama