Reklama

Reklama

VOD (1)

Bláznivá komedie se satirickými a parodickými prvky Divoká stvoření má leccos společného s vyhraněnou poetikou legendární skupiny Monty Python. Jeden z předních členů tohoto seskupení, John Cleese, je ostatně spoluautorem scénáře, spoluproducentem a protagonistou bizarního příběhu, v němž ošetřovatelé jedné anglické zoologické zahrady musejí čelit novému vedení, dosazenému nabubřelým miliardářem Rodem McCainem. Nový ředitel Rollo Lee a McCainova manažerka Willa Westonová však postupně přecházejí na jejich stranu a pomáhají jim bojovat proti šéfovi a jeho nepoctivému synovi Vincemu. Všemi silami a s pomocí nejrůznějších lstí se brání záměru zoologickou zahradu zlikvidovat... Snímek těží ze situační komiky, dané zejména prostředím, z dobře vypointovaných gagů, z různých záměn a dvojsmyslů a v neposlední řadě i z černého humoru. Při jeho natáčení se sešli tvůrci a herci z velmi úspěšné britské komedie Ryba jménem Wanda (1988). Po prvních testovacích projekcích John Cleese přepracoval některé scény a režiséra Roberta Younga nahradil při dotáčkách Fred Schepisi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Iriquindae 

všechny recenze uživatele

Hezká pythonovská komedie, která rozhodně neurazí. Občas to sice už trochu skřípe, některé scény jsou ale zase nezapomenutelné (například reklamní zoo), jiné gradují i potom, co už si člověk myslí, že není kam. John Cleese tu jako tušený milovník skutečně exceluje, celý film zvedá ještě výš. Pokud máte náladu zasmát se hodně bláznivé komedii, která má ale úroveň, je to jasná volba (stejně jako Ryba). ()

predators 

všechny recenze uživatele

Zvířátka, zoo, šéfové na zabití...co víc si přát k natočení pořádné komedie. Když navíc připočtu zajímavé herecké obsazení, nabízí se mi slušná salva smíchu a popcornu létajícího na sousedy po vaší pravici a levici. Případně ještě před vámi... No, malinko to ujelo a jakoby došel dech a nápady. John Cleese je můj tajný adept na Clouseaua do 128. pokračování růžového pantera. 55% ()

Reklama

RajAthen 

všechny recenze uživatele

Jak jsem slyšel, že tu hraje John Cleese, věděl jsem, že o zábavu je postaráno. Humorný příběh o tom, jak byla jedna malá ZOO pohlcena mocným konglomerátem je vyšperkovaná celou řadou skvělých hlášek a vůbec celý "mýtus o bezuzdném chtíči ředitele" mi stačil na to, aby mě film skutečně dokázal pobavit. Jamie je zde opravdu sexy takovým sexy způsobem.:) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

První polovina je sympatická komedie, která se tváří, že se v ní nic "divokého" dít nebude. Omyl! Druhá polovina naprosto otočila, a to, co v ní tvůrci předvádějí, je neskutečný nářez! Nejvíc se rozhodně vyřádil Kevin Kline, ale naprosto geniální jsou tu samozřejmě i John Cleese a Jamie, která je navrch ještě tradičně sexy. Naprosto boží krásně ujetá geniální komedie s fantastickým obsazením a originálním prostředím (co si budem) v mých očích naprosto předčila taktéž skvělou Wandu, ale tohle je prostě úplně jiný level humoru. Paráda! 85 %. ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Pro tenhle film není dvakrát spravedlivé, když jej člověk porovná s "Rybou jménem Wanda", ale copak to jde jinak, když si o to titíž tvůrci sami řekli? A z onoho pomyslného souboje se novější film musí zákonitě odplazit po čtyřech. Vzácně vídaná absolutní souhra hereckého týmu z "Wandy" je ta tam a namísto ní je tu dvakrát tolik Kevina Klinea, který svoji tehdejší dokonalou kreaci rozhodně nezopakoval, krásná Jamie Lee, která nemá co hrát, a poněkud odstrčený Palin. Situaci zachraňuje John Cleese, kdykoli je na scéně. S trochou soudnosti a s vědomím, že něco tak unikátního jako byla "Wanda", se nerodí každé desetiletí, musím téhle zvířeně s umělým chrupem přiznat několik bez přehánění geniálních momentů, kdy jsem se pobavil opravdu skvěle. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Postava Roberta Lindsayho se jmenuje Sydney Lotterby po slavném komediálním režisérovi a producentovi televize BBC. (HappySmile)
  • Když byl film promítán zkušebnímu publiku, nelíbil se jim závěr filmu, a tak se rozhodlo, že se natočí nový. Bohužel Michael Palin (Bugsy) se v té době vydal na osmiměsíční cestu okolo Tichého oceánu kvůli dokumentu televize BBC Full Circle with Michael Palin (1997) a režisér Robert Young už začal natáčet svůj další film. Proto byl na přetočení závěrečné sekvence vybrán Fred Schepisi, který už tou dobou mluvil s Johnem Cleesem o natočení filmu o Donu Quijotovi. (HappySmile)
  • Bugsyho (Michael Palin) tarantule se jmenuje Terry po Terrym Jonesovi, který spolu s Palinem napsal skeč "The Fierce Creatures Policy", na níž je tento film založen. (HappySmile)

Reklama

Reklama