Reklama

Reklama

VOD (1)

Bláznivá komedie se satirickými a parodickými prvky Divoká stvoření má leccos společného s vyhraněnou poetikou legendární skupiny Monty Python. Jeden z předních členů tohoto seskupení, John Cleese, je ostatně spoluautorem scénáře, spoluproducentem a protagonistou bizarního příběhu, v němž ošetřovatelé jedné anglické zoologické zahrady musejí čelit novému vedení, dosazenému nabubřelým miliardářem Rodem McCainem. Nový ředitel Rollo Lee a McCainova manažerka Willa Westonová však postupně přecházejí na jejich stranu a pomáhají jim bojovat proti šéfovi a jeho nepoctivému synovi Vincemu. Všemi silami a s pomocí nejrůznějších lstí se brání záměru zoologickou zahradu zlikvidovat... Snímek těží ze situační komiky, dané zejména prostředím, z dobře vypointovaných gagů, z různých záměn a dvojsmyslů a v neposlední řadě i z černého humoru. Při jeho natáčení se sešli tvůrci a herci z velmi úspěšné britské komedie Ryba jménem Wanda (1988). Po prvních testovacích projekcích John Cleese přepracoval některé scény a režiséra Roberta Younga nahradil při dotáčkách Fred Schepisi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie se skvělými herci a herečkou, která tu vypadá naprosto neodolatelně, ale o to tu přece vůbec nejde...jde o to jaká kůlna to je, a v tomhle ohledu hrozí těžké poškození bránice. Aby také ne, opět se sešla partička z jedné rybí komedie, která taky neměla chybu. A navíc si tu zamuzicíroval Jerry Goldsmith, což Divokým Stvořením dodává další kousek šmrncovnosti. Jednoznačně věc, kterou je nutno vidět. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěná komedie, které by víc slušela forma několikadílného televizního seriálu - sitcomu. Jednotlivé vtipy jsou bravurně (leč předvídatelně) vypointované, ale není jich příliš. Hereckým výkonům pak dominuje Kevin Kline v dvojroli. Ostatní nepředvádějí víc než očekávaný komediální průměr. A k němu se ostatně řadí i celý tento film. 65% Zajímavé komentáře: Jeanne, JohnnyD, d-fens ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5...Veľká škoda tej nevyváženosti a občasnej trápnosti, pretože táto zostava z Wandy má sakra väčší potenciál. Každopádne pri niektorých scénach som sa poriadne narehotal, predovšetkým posledná polhodinka stála za to. Najviac sa vyblbol úžasný Kevin Kline, naopak Palinova postava tam bola skôr nasilu a z úcty, pretože tento film vychádza z jeho pythonovskeho skeču. Ale účel tento film splnil a tá hodinka a pol je veľmi príjemná...:) ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

On ten začátek dává této komedii celkem dost komerční a Americký nádech, avšak postupem času se to celé promění v celkem dost dobrou komedii s Britskými prvky humoru. Obvzláště dvojka Palin & Cleese tomu dali pořádně na frak a Jamie Lee Curtis to dotáhla do skvělého konce. Divákovi bych doporučil neodcházet po první půlhodině, ten konec stojí za to.... ()

Jermann 

všechny recenze uživatele

Devadesátková Pythonovina jak vyšitá. Jak známo, Cleese (je skvělý v předávání moudrých point skrze ten nejstupidnější humor a Kline je před kamerou zřejmě taky schopný všeho. Trochu až mrazí z toho, jak Rod, stejně jako nebyl tehdy, není ani po čtvrtstoletí toliko karikaturou, jakou bychom si přáli, aby byl. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Trailer k filmu začínal hláškou "Následující ukázka nebyla testována na zvířatech." Následně byli uvedeni hlavní představitelé: "Oskarový vítěz" Kevin Kline, Jonh "Nulová šance na Oskara" Cleese, Jamie Lee "Moje máma a táta skoro vyhráli Oskara" Curtis a Michael "Znám někoho jménem Oskar" Palin. Trailer končí ukázakou z vystřižené závěrečné scény, kde je Klineova postava Vince McCain zasažena do slabin nosorožcem. (HappySmile)
  • Bugsyho (Michael Palin) tarantule se jmenuje Terry po Terrym Jonesovi, který spolu s Palinem napsal skeč "The Fierce Creatures Policy", na níž je tento film založen. (HappySmile)
  • V Rybě jménem Wanda (1988) se hlavní představitelka Jamie Lee Curtis jmenuje stejně jako ryba. V tomto filmu se postava Johna Cleese jmenuje Rollo stejně jako lemur. V závěru filmu osloví Rollo omylem postavu Jamie Lee Curtis jako Wandu, což je odkaz na vzpomínaný film. Pravděpodobně to má odkazovat na scénu, kde Cleesova postava omylem osloví svou manželku Wendy jako Wandu. (HappySmile)

Reklama

Reklama