Reklama

Reklama

VOD (1)

Bláznivá komedie se satirickými a parodickými prvky Divoká stvoření má leccos společného s vyhraněnou poetikou legendární skupiny Monty Python. Jeden z předních členů tohoto seskupení, John Cleese, je ostatně spoluautorem scénáře, spoluproducentem a protagonistou bizarního příběhu, v němž ošetřovatelé jedné anglické zoologické zahrady musejí čelit novému vedení, dosazenému nabubřelým miliardářem Rodem McCainem. Nový ředitel Rollo Lee a McCainova manažerka Willa Westonová však postupně přecházejí na jejich stranu a pomáhají jim bojovat proti šéfovi a jeho nepoctivému synovi Vincemu. Všemi silami a s pomocí nejrůznějších lstí se brání záměru zoologickou zahradu zlikvidovat... Snímek těží ze situační komiky, dané zejména prostředím, z dobře vypointovaných gagů, z různých záměn a dvojsmyslů a v neposlední řadě i z černého humoru. Při jeho natáčení se sešli tvůrci a herci z velmi úspěšné britské komedie Ryba jménem Wanda (1988). Po prvních testovacích projekcích John Cleese přepracoval některé scény a režiséra Roberta Younga nahradil při dotáčkách Fred Schepisi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Výborně přehrávající Kevin Kline, sexy Jamie, skvělí Pythoni a nakonec perfektní nápad se ZOO. Škoda, že to čas od času trošku zaskřípalo a některé gagy tak vyzněly poněkud trapně. Na druhou stranu vzhledem k výše zmíněné sestavě, se dalo ledacos odpustit a když se na scéně objevil Michael Palin, začal jsem se smát ještě než otevřel pusu. 70% ()

UnholyEvil 

všechny recenze uživatele

Objektivně si Fierce Creatures zaslouží pravděpodobně o hvězdičku víc, nicméně v důsledku mých velkých očekávání se nevyhnutelně muselo dostavit i lehké zklamání a toto hodnocení je pak především vyvrcholením onoho pocitu. !SPOILER! Nejlépe to vystihuje scéna, kde J. Cleese svérázně a velice zábavně povraždí všechna ta roztomilá zvířátka jen aby celý vtip následně zkazil. Začátek navnadí a člověk pak doufá v erupci kreativní geniality tam, kde je mu naservírován "pouze" pěkný komediální film. ()

Reklama

fmash 

všechny recenze uživatele

„Vy rozumíte zvířatům? Nijak zvlášť, ale hodně jsem jich snědl.“ Podobně fousatých vtípků je v této absurdní komedii dostatek (a těch chlupatých rovněž tak). Jsou ale podávány po anglicku a tak se ani v nejtrapnějších situacích, do nichž se protagonisté dostanou, divák necítí zoufale (i když pravda, Mr. Bean je též Angličan a u jeho gagů se často zoufale cítím). Některé scény jsou sice poněkud Cleesovsky přepálené, ale s trochou nadhledu… Začal jsem se dívat zcela náhodou a už jsem se neodtrhl, protože jsem se od samého začátku královsky bavil. Trochu jsem váhal, jestli si tento snímek zaslouží 4 hvězdičky, ale při vzpomínce na svůdný úsměv J. L. Curtis, jíž to opravdu slušelo, se tomu neubráním. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5...Veľká škoda tej nevyváženosti a občasnej trápnosti, pretože táto zostava z Wandy má sakra väčší potenciál. Každopádne pri niektorých scénach som sa poriadne narehotal, predovšetkým posledná polhodinka stála za to. Najviac sa vyblbol úžasný Kevin Kline, naopak Palinova postava tam bola skôr nasilu a z úcty, pretože tento film vychádza z jeho pythonovskeho skeču. Ale účel tento film splnil a tá hodinka a pol je veľmi príjemná...:) ()

predators 

všechny recenze uživatele

Zvířátka, zoo, šéfové na zabití...co víc si přát k natočení pořádné komedie. Když navíc připočtu zajímavé herecké obsazení, nabízí se mi slušná salva smíchu a popcornu létajícího na sousedy po vaší pravici a levici. Případně ještě před vámi... No, malinko to ujelo a jakoby došel dech a nápady. John Cleese je můj tajný adept na Clouseaua do 128. pokračování růžového pantera. 55% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • V Rybě jménem Wanda (1988) se hlavní představitelka Jamie Lee Curtis jmenuje stejně jako ryba. V tomto filmu se postava Johna Cleese jmenuje Rollo stejně jako lemur. V závěru filmu osloví Rollo omylem postavu Jamie Lee Curtis jako Wandu, což je odkaz na vzpomínaný film. Pravděpodobně to má odkazovat na scénu, kde Cleesova postava omylem osloví svou manželku Wendy jako Wandu. (HappySmile)
  • Pracovní název filmu byl Death Fish II (Smrt rybě 2). (HappySmile)
  • Na filmu pracoval stejný tým jako na snímku Ryba jménem Wanda (1988). Oba filmy mají společných víc než 20 herců a členů štábu včetně hlavních představitelů z předešlého filmu (někteří z nich zde mají ale jenom malé roličky). (HappySmile)

Reklama

Reklama