Reklama

Reklama

VOD (1)

Bláznivá komedie se satirickými a parodickými prvky Divoká stvoření má leccos společného s vyhraněnou poetikou legendární skupiny Monty Python. Jeden z předních členů tohoto seskupení, John Cleese, je ostatně spoluautorem scénáře, spoluproducentem a protagonistou bizarního příběhu, v němž ošetřovatelé jedné anglické zoologické zahrady musejí čelit novému vedení, dosazenému nabubřelým miliardářem Rodem McCainem. Nový ředitel Rollo Lee a McCainova manažerka Willa Westonová však postupně přecházejí na jejich stranu a pomáhají jim bojovat proti šéfovi a jeho nepoctivému synovi Vincemu. Všemi silami a s pomocí nejrůznějších lstí se brání záměru zoologickou zahradu zlikvidovat... Snímek těží ze situační komiky, dané zejména prostředím, z dobře vypointovaných gagů, z různých záměn a dvojsmyslů a v neposlední řadě i z černého humoru. Při jeho natáčení se sešli tvůrci a herci z velmi úspěšné britské komedie Ryba jménem Wanda (1988). Po prvních testovacích projekcích John Cleese přepracoval některé scény a režiséra Roberta Younga nahradil při dotáčkách Fred Schepisi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo myslí tým ´divoká´? Žirafa vám môže pokojne odhryznúť hlavu a nevyzerá na to.“ Bieda, nuda a rozpaky. S DRAVÝMI ZVERMI, veľmi čudnou čosi ako komédiou, neboli producenti spokojní, pôvodného režiséra vyrazili, najali nového, niektoré scény vyhodili, iné nakrútili nanovo a pridali úplne nové. To, čo zostalo, sa dá akceptovať ako uchádzajúca komédia, pozostávajúca z podarených scénok bez výraznejšej dejovej kostry. Pritom námet o ZOO, v ktorej môžu zostať len dravce (scéna, v ktorej sa opatrovník drobných cibetiek snaží presvedčiť nového riaditeľa o ich „absolútnej vražednosti“ je geniálna), nie je zlý. Len scenár je mizerný a pišišvoriaci herci (nesympatický Kevin Kline v nudnej dvojúlohe, tentokrát prekvapivo otravná Jamie Lee Curtis) mu nepomáhajú. Exceluje len (podľa očakávaní) ex-Monty Python John Cleese ako riaditeľ („Vy sa vyznáte v zvieratách?“ – „Veľa som ich zjedol. Žartujem.“) a dialógy („Sylvester Stallone by nebol tam, kde je, keby hral v Jane Austin.“). P.S. V pôvodných plánoch sa malo jednať o VEĽMI VOĽNÉ (ak za VEĽMI VOĽNÉ pokračovanie 4 SVADIEB A JEDNÉHO POHREBU pokladáme NOTHING HILL) pokračovanie hitu z roku 1988 RYBA MENOM WANDA, v ktorej, rovnako ako v DRAVÝCH ZVEROCH, hrali Cleese (+ tiež napísal scenár), Curtis, Kline a ďalší ex-Pyton, Michael Palin. Zákulisné problémy však snímku pochovali a dnes ju zbožňujú len tí, ktorí zbožňujú Monty Python a je im jasné, že Monty Python už nikdy nebudú. ()

M4rkl4r 

všechny recenze uživatele

Taková ztřeštěnější verze Ryby jménem Wanda, avšak o poznání horší. Vtipy jsou notoricky známé a tudíž také předvídatelné, přesto si udržují určitý náboj. Je zde přímo cítit rukopis Johna Cleeseho a kdo již viděl výše zmíněnou Wandu, či třeba sitcom Fawlty Towers, tak jistě zaregistruje, že spousta vtipů je v tomto filmu převzata z obou jeho předchozích počinů. Navzdory slabší orginalitě si snímek udržuje slušnou kvalitu a to zéjmena díky hereckým výkonům. Samotný John Cleese je výborný jako vždy , ale velmi zajímavé jsou také komické postavy Michaela Palina -- z koktavého Kena , jehož hrál ve Wandě, přezbrojil na nesmírně ukecaného Bugsyho -- a Kevina Klina, jenž hraje podobného idiota i zde. Jamie Lee Curtis je stále ještě šťabajzna. 70 % ()

Reklama

PALINO 

všechny recenze uživatele

FIERCE CREATURES je v dobrom zmysle slova poriadna ptákovina, ktorá je ale miestami celkom vtipná. Film obsahuje niekoľko scén, ktoré balancujú na hranici trápnosti, ale najmä zásluhou hercov sa nimi nakoniec nestávajú. Najvtipnejší je John Cleese, ktorý si svoju postavu s chuťou užil a vtipný je i Kevin Kline vo svojej dvojúlohe (hlavne ako starý McCain). ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Podobně jako ve stejné sestavě o 10 let dříve, i tentokrát se jedná o originální a zvráceně zábavné guilty pleasure, které neochvějně dokazuje, že do stejné (nebo přinejmenším podobné) řeky lze vkročit i dvakrát. Ovšem zatímco ve Wandě vládli Kline s Palinem, ve "stvořeních" zcela dominuje geniální John Cleese! 80% ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Začátek je slabší a hlavně poněkud zmatený, ale asi od 20. minuty se rozjede docela neuvěřitelná smršť mnohdy naprosto absurdních vtipů a šílených situací, které nezajišťuje jen John Cleese, ale především dost překvapivě i Kevin Kline. Obsazení z Ryby jménem Wanda doplňuje ještě Jamie Lee Curtis a v malé roli také Michael Palin. Režie je poněkud slabá a celek skutečně působí, jako by to byla jen volně poslepovaná smršť gagů, nicméně ty gagy jsou výborné. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Trailer k filmu začínal hláškou "Následující ukázka nebyla testována na zvířatech." Následně byli uvedeni hlavní představitelé: "Oskarový vítěz" Kevin Kline, Jonh "Nulová šance na Oskara" Cleese, Jamie Lee "Moje máma a táta skoro vyhráli Oskara" Curtis a Michael "Znám někoho jménem Oskar" Palin. Trailer končí ukázakou z vystřižené závěrečné scény, kde je Klineova postava Vince McCain zasažena do slabin nosorožcem. (HappySmile)
  • Film naráží také na jednu z nejslavnějších skečí Johna Cleese a Michaela Palina "Dead Parrot Sketch (Mrtvý papoušek)" ze seriálu Monty Pythonův létající cirkus (1969). Ve scéně s lachtany se dva muži baví: "Pozoruhodná zvířata, ti lachtani." "Ano, nádherné peří." Je to odkaz na scénku, kde Palin říká o papouškovi: "Pozoruhodní ptáci, tihle norští modří, že? Nádherné peří." (HappySmile)
  • Pracovní název filmu byl Death Fish II (Smrt rybě 2). (HappySmile)

Reklama

Reklama