Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo přežije, je vítěz. A pro Arnolda Schwarzeneggra, který se marně snaží uprchnout z vězení a dokázat svou nevinu, navíc získaná svoboda. Nejdříve ale musí v podivně kruté televizní show porazit nelítostné gladiátory... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (571)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Voľakedy dávno to bol jeden z mojich najobľúbenejších filmov. Nabúšený Arnold Schwarzenegger musí prchať pred profesionálnymi zabijákmi. Fireball, kapitán Freedom, Buzzsaw, Subzero a Dynamo. Jeden nebezpečnejší ako druhý, ale samozrejme, že Arnie im všetkým nakope prdele a zakrúti krkom. To všetko pre pobavenie krvychtivých divákov zvrhlej reality show "Running Man". Klasická akčná sci-fi z osemdesitých rokov. Tvorcovia tohto snímku si nápad o extrémne násilnej televíznej show a tiež aj názov vypožičali z románu Stephena Kinga, ktorý napísal v roku 1982 pod pseudonymom Richard Bachman. V ostatných aspektoch sa však film od knihy diametrálne odlišuje. *** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Musel jsem přehodnotit, protože i když za svých mladých let jsem tenhle film úplně nemiloval, tak co bych dneska za takovejhle film dal. Zřejmě zakladatel všech těch reality show akčňáků kterých už od vzniku tohoto filmu bylo taky natočeno bezpočet, ale žádný se kvalitou tomuhle snímku nevyrovná. Jasně pár much se tu najde. Arnold ještě pořád v týhle době nebyl kdo ví jakej herec, ale zase tady má ten drsnej, vražednej pohled z prvního Terminátora kterej jsem na něm vždycky žral. Takže na opakovaný shlédnutý poctivý čtyři hvězdice.80% ()

Reklama

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele

V roce 2017 zkolabovala světová ekonomika. Zásoby jídla, přírodních zdrojů a ropy se krátí. Policie je rozdělená do vojenských útvarů řízených železnou rukou. Televize je řízena státem a sadistická hra „BĚŽÍCÍ MUŽ“ se stává nejpolárnějším pořadem v historii. Tak proč si v roce 2017 nepřipomenout, jak si tvůrci představovali rok 2017 za 20 let. Nakonec to nedopadlo tak špatně. --- Rozpočet / výdělek / rozdíl / počet dní odehraných v kinech: $27 / 38 / 11 milionů / -- dní < 1,40 > násobek rozpočtu. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Príšerná a vzorová ukážka ako sa dá nafilmovaním zničiť výborná knižná predloha. Aj keby som nevedela o knihe, bol by to veľmi zlý film a takto je ešte horší. Muž na úteku je jedna z najlepších kníh, ktoré som od Stephena Kinga čítala, ale tento úbohý film, ktorý dokázal pokaziť aj to minimum spoločných znakov, ktoré mu s knihou zostali, možno odradil kopec čitateľov od excelentného knižného trileru a to je trestuhodné. Stephen King (a asi aj všetci jeho fanúšikovia) sa ešte aj o 40 rokov, keď toto pustia v telke ako film pre pamätníkov, bude v hrobe obracať! ()

forsberg 

všechny recenze uživatele

Running Man je vtipný film o tom, že pro diváka Vyvolených může výraz "reality show " dostat úplně nový rozměr a kde Arnold Schwarzenegger směřuje k happyendu stylem běžím-mlátím-sem tam vraždím-běžím-mlátím oděn do veselého oblečku, v kterém ze všeho nejvíc připomíná bojácnou spermii Woodyho Allana. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (36)

  • Na place panovala divoká atmosféra a režisér Paul Michael Glaser byl dosazen na svou pozici na poslední chvíli místo Andrewa Davise. Glaser měl v té době pouze televizní zkušenosti a neměl žádný čas na přípravu, což je dle Arnolda Schwarzeneggera hlavní důvod toho, proč film dopadl tak, jak dopadl. (-bad-mad-wolf-)
  • Stephen King, autor knižní předlohy, řekl k filmu, že Arnold Schwarzenegger ztvárnil hlavní postavu velmi odlišně od jeho představy popisované v knize. „...Richardsova postava je té Schwarzeneggerově tak vzdálená, jak jen je to možné. (DrKvak)
  • Podle producenta filmu Keitha Barishe byl tento film ze všech filmů Arnolda Schwarzeneggera nejoblíbenější u žen. Když byla jedna skupina žen dotázána, aby řekla, co se jí na Arnoldovi líbí nejvíc, odpověděla, že Arnold má hezký zadek. (lekr)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

20.02.2021

Přichází dobré zprávy pro fanoušky filmů na motivy literární tvorby Stephena Kinga. Studio Paramount Pictures právě jedná s režisérem Edgarem Wrightem (Baby Driver, Soumrak mrtvých) o spolupráci na… (více)

Reklama

Reklama