Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

12-letý Naota je na "rande" s přítelkyní jeho bratra, který se odstěhoval do Ameriky, Mamimi. Když se vrací, přejede ho šíleně praštěná dívka Haruko Haruhara, řítící se svém mopedu Vespa a třískne ho po hlavě kytarou. Později mu z onoho místa na hlavě začnou vylézat roboti, kteří spolu bojují. A aby toho nebylo málo, Haruko se nastěhuje k Naotovi domů. A nad tím vším (rozuměj nad městem), ční obrovská napařovací žehlička.

Komediální anime s dějem o mnoho pošahanějším než bývá obvyklé a bizarními postavičkami. (Subjektiv)

(více)

Recenze (50)

Shredder 

všechny recenze uživatele

Bizarny, uleteny, osobity, pohodovy a predovsetkym preexponovany coming of age pribeh. Ako je tomu v CoA zvykom, Naota je "strateny" a najst sa mu pomoze vynimocna zena. Vychovava ho otec stroskotanec, starsi idealizovany brat je odcestovany v USA a nasim hrdinom navyse zmietaju hormony. Pocas siestich epizod si stihne usporiadat vztahy s otcom, kamaratmi aj ex-priatelkou svojho starsieho brata a posunut sa v zivote dalej. Stredoskolacka Mamimi, osamela a s depresiami si urobila z Naota svoju hracku a vidi v nom akusi nahradu za jeho starsieho brata, no jeho postupny vyvoj zasiahne neskor aj ju. Vedlajsia linia zahrna kratke mecha suboje a sci-fi prvky spojene s druhou najdolezitejsou postavou, mimozemstankou Haruko.Ta obracia vsetko v meste naruby a jej prave umysly su odhalene az ku koncu, avsak je to prave ona, ktora najviac ovplyvni Naotu a jeho pohlad na svet. Samozrejme vsetko co spominam, nie je prezentovane tradicionalisticky, ale naopak v naozaj nevsednom kabate, ktory nemusi byt kazdemu po chuti. ()

Katakimiku 

všechny recenze uživatele

Příběhy s podobně šíleným dějem mě baví a tady se navíc později ukáže, jaký to mělo důvod a smysl více než uspokojivým koncem. Mezi vším tím bláznivým humorem, se ale objevilo i pár vážnějších témat, která jsou taky provedená dobře a nijak tempo děje nezdržují, právě naopak. Animace byla krásně živá a i když mecha není zrovna můj šálek kávy, tady mě souboje nadchly mnohem víc než jsem čekala (a to jakože fakt hodně). Postavy byly taktéž super a jejich vztahy působily povětšinou i dost reálně. Je to celé velká šílenost, ale tím správným způsobem, v té správné míře tak, aby se člověk nestihl nudit. 8.2/10 ()

Reklama

Azrael515 

všechny recenze uživatele

Bola to láska na druhy pohľad. Na prvý som totiž netušil čo ma to vlastne zrazilo xD. Na prvý view totálna nemožnosť orientácie v príbehu, je to skoro ako dadaistická báseň, no po druhej projekcii to dáva zmysel. A je to proste super cool (Vespa, gytary, roboty, Haruko, aaaand Tv- walkman ... Sony brand xD). Furi kuriiii !!! ()

Hromino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Otázka: Jak budete jako fanoušek mangy a anime (nikoli však jako chorobný otaku, který bere sledování anime jen jako konzumní záležitost a touží jich vidět co nejvíce – nehledě na jejich kvalitu) hodnotit anime, které má 6 dílů, což je vzhledem k smyslu vzniku tohoto díla počet vskutku vystačující, velmi zvláštní a místy (dobře, to "místy" by šlo nahradit spíše slovem "ustavičně") na hlavu postavený příběh, který ale shledávám vtipným, nápaditým a originálním (těžko říct, kde pánové od Gainaxu sehnali tak dobrý matroš × kolik toho vypili × kdo vlastně přišel s takovým nápadem), praštěné postavy, vynikající hudbu a jehož šest dílů máte za sebou díky onomu lákavému strange feelingu za jedno odpoledne? Odpověď: Džúbun no hači. Překlad: 8/10. ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Na seriál krátké, na film dlouhé, hudba (ač váz z toho ruchu bude po pár dílech bolet hlava) parádní. Titulky jsem občas (často) nestačil číst (a že jsem nějaký čtenář). Nadsazenost (skoro parodii) nemám rád. Sci-fi linii jsem moc nechápal/nepobral. Po prvním díle jsem z toho měl dobrý pocit, ke konci jsem byl rád za to, že je to tak krátké. - 60 % ()

Galerie (42)

Zajímavosti (12)

  • Moped, na ktorom jazdí Amarao, nie je Vespa, ale japonský model Rabbit. Podľa režiséra je oveľa vzácnejší než Vespa. (Flipper)
  • Amaraove nezabudnuteľné obočie je v skutočnosti "nori" - vysušené kúsky morskej riasy, ktorá sa používa pri príprave sushi. Neskôr boli naskenované do počítača. (Flipper)

Reklama

Reklama