Reklama

Reklama

Tělo

Trailer

V napínavém thrilleru detektiv pátrá po mrtvole, jejíž tělo zmizelo z márnice. Napínavý příběh drží diváka v nejistotě, neustále ho nutí přemýšlet nad okolnostmi, proč oběť zemřela a proč následně zmizelo i její tělo. Inspektora Jaimeho dohání vlastní minulost, z čehož ho vytrhne zmizení mrtvého těla z márnice. Během vyšetřování musí Jaime zjistit, jak může mrtvola beze stopy zmizet z uzavřeného boxu a proč je jediný svědek v kómatu zapříčiněném nepopsatelným děsem. Inspektor, který je obklopen vlastními nočními můrami, podezřívá ze zmizení těla mrtvé ženy jejího manžela, novopečeného vdovce Alexe. Ten však vinu popírá. Zmizelé tělo, podivuhodné jevy... Jaime a Alex jsou vzájemně propojeni v hororu, ze kterého mrazí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Buenos días, compañeros !!! Tak jsem dokoukal třetí španělský film v rozmezí dvou dnů a zjistil jsem, že začínám trochu šprechtit španělsky. Základní slovíčka jako madre, padre, sakramente, Pedro a mnoho dalších rozumím automaticky bez pomocí slovníčku a nastrčených titulek. Když to takhle půjde dál, tak se ze mně ještě stane  lamač dívčích srdcí Don Juan anebo sympatickej prodejce drog Pablo Escobar. Svojí nově nabytou znalost tohoto libozvučného jazyka jsem si chtěl vyzkoušet hned, jak jsem vyšel z baráku a viděl jsem partičku pětiletejch cikánskejch dětí, jak si hrajou bez dozoru na místním pískovišti. Usmál jsem se na ně a slušně pozdravil „Hola niños" a reakce na sebe nenechala dlouho čekat. Jeden z vůdců této bandy asi černej Robin Hood zavelel, aby na mně začali házet bábovičky, lopatičky a v jednom případě dokonce i sekyrku. Pak se začali shlukovat a vůdce pronesl „ V jednotě je síla, hrrr, na něj !!!" Zčistajasna začali vyndávat z písku své dobře uložené zbraně nevyjímaje nunčaky, rybičky, dětské kalašnikovy a další povedené dětské zbraně. Jejich gesto jsem včas pochopil a tak jsem vcukuletu hodil mizíka. Asi si musím tu moji španělštinu líp oprášit ve španělském seriálu Papírový dům (Netflix verze) (2017) na který se chystám od zítřka a po zhlédnutí se budu moc zase pochlubit capartům na pískovišti, jak jsem pokročil ve výuce španělštiny, protože si myslím, že jsem měl asi špatný dialekt, takže mi blbě rozuměli. Jinak v tomto filmu, kterej je celej naruby a obráceně jsem si s nadhledem myslel, že scénáristi vymysleli jednoduchou zápletku a celou dobu jsem si naivně myslel, jak všechno vím a že už se ani do konce snímku nemusím dívat, jak to dopadne, jelikož to bylo jasný jako facka. Tuto moji troufalou nadřazenost mi tvůrci v poslední půlhodince hodně rychle vyhnali z hlavy a já jsem na konci jen nevěřícně kroutil hlavou, jak jsem se neskutečně spletl. Celou dobu mě přesvědčovali, jak je to jednoduchá báchorka, ale nakonec se stal opak pravdou a vše bylo srozumitelně vysvětlené a všechny dílky skládačky do sebe perfektně zapadly. Příběh vypadá jednoduše, prostě se jedné noci v márnici ztratí mrtvola ženy a tím začíná koloběh na sebe navazujících událostí, které nemá cenu rozvádět, protože by se spoilerovalo. Akorát podotknu, že v tom nejsou žádní ufouni a nadpřirozeno, ale po dobu celého filmu cítíte jakýsi nádech hororové atmosféry. Jediný, co mi moc nesedlo byl casting a to hlavně v případě hlavního představitele, kterýmu jsem fakt nedržel palce, ale jinak musím dát hodně přes 80%. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý thriller ze španělské produkce, který se odehrává téměř celý na území márnice. Celé to na mě trochu dýchlo Hitchcockovinou s výbornou atmosférou, kde vás to stále táhne někam, aby jste se na konci vynořili někde, kde to ani omylem nečekáte. Já se tou mystifikací skvěle bavila a nenudila i když to mohlo být trochu kratší. Zápletka byla možná příliš překombinovaná, ale můj celkový dojem je víc než průměrný. Určitě je to kousek, který stojí za to vidět, tak do toho ! ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NIC NENAPRAVÍ NÁSLEDKY NAŠICH ČINŮ. DŘÍVE ČI POZDĚJI NĚKDO POŽÁDÁ O SPLACENÍ DLUHU.“...... /// Taky vás zajímá, co může vyděsit nočního hlídače v márnici? Odpověď zní: když se téměř dokonalej zločin mění v dokonalej! Tak s tímhle si fakt vyhráli! Příběh vodsejpá, indicie střídají důkazy, mrtvola není mrtvá, podezřelej už není podezřelej… no prostě všichni, kteří můžou neobvyklý kombinace, by mohli bejt minimálně při první projekci spokojeni. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Bavěj mě filmový šachy. 2.) Možná mě nebavěj šachy, ale vo to víc si užívám hru na čuráka. 3.) Thx za titule ,,Ergulis“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Prekombinovaný, nevierohodný a z prsta vycucaný scenár prebíja tajomnú atmosféru navodenú skvelým začiatkom. Samoúčelné vŕšenie náznakov, nových a nečakaných stôp, spôsobuje, že film čím ďalej tým viac irituje. Retrospektívne scény patria skôr do nejakej melodramatickej telenovely. Vdaka týmto nedokonalostiam záverečné "veľké odhalenie" žiadnu úľavnú katarziu a ani uspokojivé naplnenie záhadného prípadu nespôsobilo. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ok, réžia klasicky španielsky intenzívna, ale keď sa nad tým zamyslíte, celá tá situácia a všetko čo jej predchádzalo a podporilo jej priebeh, to je tak niečo neskutočne vykonštruované a nepravdepodobné, a oni to nakoniec ešte zaklincujú hláškou "Nič čo sa stalo nebola náhoda". Sklamanie, pretože som čakal Balaguerovskú neomylnosť a El Cuerpo bolo len pokusom o ňu, s deravým scenárom. Škoda, niektoré scény (autonehoda, toalety) mali naviac a natočené a zahrané je to dobre ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v katalánskej metropole Barcelona. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama