Reklama

Reklama

Tělo

Trailer

V napínavém thrilleru detektiv pátrá po mrtvole, jejíž tělo zmizelo z márnice. Napínavý příběh drží diváka v nejistotě, neustále ho nutí přemýšlet nad okolnostmi, proč oběť zemřela a proč následně zmizelo i její tělo. Inspektora Jaimeho dohání vlastní minulost, z čehož ho vytrhne zmizení mrtvého těla z márnice. Během vyšetřování musí Jaime zjistit, jak může mrtvola beze stopy zmizet z uzavřeného boxu a proč je jediný svědek v kómatu zapříčiněném nepopsatelným děsem. Inspektor, který je obklopen vlastními nočními můrami, podezřívá ze zmizení těla mrtvé ženy jejího manžela, novopečeného vdovce Alexe. Ten však vinu popírá. Zmizelé tělo, podivuhodné jevy... Jaime a Alex jsou vzájemně propojeni v hororu, ze kterého mrazí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Další originální španělská záležitost se zajímavým námětem se ztraceným tělem z márnice plná výtečných zvratů, jaké umí svým divákům připravovat snad pouze Oriol Paulo. Neurazil bych se kdyby byly postavy obsazeny malinko charismatičtějšími a lepšími herci. To mi malinko sráželo divácký zážitek. Chování policejních složek bylo velice nepravděpodobné a podivné, ale naštěstí to vysvětlil a obhájil závěr. [78 %] ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Z márnice zmizlo jedno telo. Kto ho ukradol a prečo...? Táto zdanlivo nie príliš komplikovaná zápletka sa postupne poriadne zamotá a nejeden divák si príde na svoje. Na tento neskutočne napínavý thriller som natrafil úplne náhodou a takúto pecku som rozhodne nečakal. Maximálne prepracovaný scenár, postavy využité na 100% a hustá atmosféra daždivej noci...Z dialógov a konania postáv si môžete vytvoriť nejaký obraz o tom, ako by to mohlo do seba zapadať, ale stále príde nejaký detail, ktorý to zmení. Ešte pár minút pred koncom nie je jasné takmer nič, alebo zdanlivo úplne všetko. Záver je maximálne účinný, tak premakaný som nevidel snáď od Obvyklých podozrivých. Presne tento typ chytrých a napínavých filmov mi v poslednej dobe chýba. Španielom posielam veľkú pochvalu. maximálna spokojnosť a v rámci žánru zaslúžený plný počet. 100%. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Pálíte-li si dobré bydlo, je dost dobře možné, že vám při požáru vypadne ze skříně kostlivec. Deštěm zmáčený španělský thriller s výbornou gradací a zase jednou povedeným a opravdu nečekaným, nikoliv však hloupým, twistem v závěru. Jasné čtyři a neodpustím si drobnou spoileroidní poznámku stran vkusu a charakteru hlavního hrdiny. Mít doma bohatou, sebevědomou, inteligentní, vtipnou a krásnou mrchu a pálit mosty s labilní studentkou? Na to je třeba hodně málo testosteronu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Námet Tela by ma osobne asi bavil viac spracovaný v seriáli typu Hercule Poirot, i keď by tu musela byť trochu pozmenená pointa. Inteligentný komerčný thriller, ktorý ale neponúka pod ľúbivou vrstvou make-upu až tak pálčivé otázky, aké by vyvolávať mohol. Všetko je totiž vsadené na zmätenie diváka a otázka viny, opakovania vlastných chýb z minulosti, úpadok morálneho kódexu po jednom zločine a nekonfliktnosť toho opakovaného a "collateral damages" pomsty (a čo chudák vrátnik?) nie sú rozvinuté natoľko, aby si divák povedal, že pozeral niečo viac ako slušne nakrútený mindfuck so španielskou hereckou kráľovnou žánru. Ale áno, koniec som neodhadol, i keď patril medzi jednu zo zvažovaných možností, len hlavný motív ma ani pri takomto predpoklade nenapadol. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Vystrašený hlídač, prachatá nemrtvá, minulostí stíhaný policajt, zoufalý podpantoflák, uhrančivá studentka. Ale vrahem je beztak zahradník. Takové soustředěné španělské cucání z prstu. Tahle módní vlna, kdy ten tahal za nos tamtoho a stejně to bylo jedno, protože za ty pravé nitky ve finále tahal až ten osmý vzadu, mi nikdy příliš nesedla. Chybující postavy se tu pohybují na šachovnici, kterou má mít v pevném sevření scénárista, jenže motat hlavu můžeme pouze skutečně chytrým příběhem. A ten tu chybí. Neříkám, že je špatný, ale pointu určitě chválit nebudu. Překombinované je to hadr, nevěrohodné zrovna tak. Takže necivím úžasem, nemrazí mě v zádech, nemám ztuhlou krev v žilách. A to je pár minut po projekci. Sečteno, podtrženo: rozuzlení zauzlovaného je nakonec hodně úsměvné. Stejně jako 79% hodnocení tady!! ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v katalánskej metropole Barcelona. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama