Reklama

Reklama

The City of the Dead

  • Austrálie The City of the Dead (více)
Trailer 2

Mladá studentka se vydává do zapomenutého městečka, aby zde detailně prozkoumala dějiny upalování čarodějnic. Zanedlouho se však její fascinace starodávným místem mění v noční můru. Historie je zde totiž ještě živější, než se na první pohled zdá. Horor byl natočen roku 1960, stejně jako PSYCHO, s nímž má společnou řadu prvků. (bebsie)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (47)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

No, kostra příběhu je vlastně totožná jako u Psycha, obalení nadpřirozenou omáčkou jí ale dodává něco, díky čemu má smysl věnovat Horror Hotelu alespoň mírně zvýšenou pozornost. Mám samozřejmě na mysli opravdu povedenou mystickou atmosféru. Vesnice utopená v mlze, sklep s pavučinami, kult v černých kápích ... pro tohle mám zkrátka slabost a užil jsem si to, ačkoli film věkem určitě ztratil hodně ze své působivosti. 7/10 Horror movie of the Year ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Finále na cintoríne je nádherne atmosferické, no jednoduchý príbeh je dávkovaný veľmi pozvoľna a chýba mu gradácia. Najlepším príkladom je stred filmu, kedy začne riadne prituhovať, no v najlepšom príde prestrih, ktorý odkloní príbeh mimo Mesto mŕtvych a atmosféra na dvadsať minút upadne. Nuž čas si zobral svoju daň. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Černobílá kamera, tajemná atmosféra, HODNĚ umělé mlhy, Christopher Lee v jedné z vedlejších rolí a téma čarodějnictví - tak toto všechno zavánělo povedeným a zábavným šedesátkovým hororem, nicméně to byl perfektní závěr, který to pro mě vytáhl na plný počet hvězdiček. __ Srovnání s Psychem se díky podobnému schématu příběhu a stejnému roku natočení sice trochu nabízí, ale zatímco Hitchcockův film byl pro mě z uzívání nudný, bez atmosféry a s absencí sympatických herců, tento britský majstrštyk nenudil, atmosféru měl více než dokonalou a herci byli taky dobrý. ___ Některé lehce spoilerující záběry z tohoto filmu byly použity ve videoklipu skupiny Iron Maiden - Bring Your Daughter ... To The Slaughter. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá mysteriózní čarodějničina, halená do mlžných oparů, kde se diplomky chtivá sličná studentka vydá pátrat v temných análech Nové Anglie 17. století přímo do jednoho proklatého městečka, přebývá v tajemném hotelu (a tak dál). Všechno strašidelný jak má být, jen tomu chybí něco ikonického (samozřejmě vyjma Leeho tváře, ale on je tu spíš v pozadí). Tak jako tak dobrá volba na svíčku a příjemný starosvětský hororový večírek. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak chcete ( chceme ) gothic horror, rozhodne ku tomu nepotrebujeme look 19teho storočia. Nemusia, sa nám po vizuálne štedro načačkaných lokáciách promenádovať děvušky zabalené v kostýme s dlhou zvonovou sukňou, blúzkou a kabátikom. Stačí, že príde pán Lee v spoločenskej uniforme a atmosféra dá za pravdu, že sme na mieste. Farba tomuto žánru sedela iba vo výnimkách ( poeovky od Cormana ), tento film potvrdzuje, že ČB je ten správny výrazový slovník pre druh tohoto umenia. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (2)

  • Části filmu použili Iron Maiden v klipu k písničce "Bring Your Daughter to the Slaughter". (V4nd4l)
  • Záběry z filmu použila ve svém videoklipu také kapela King Diamond ve skladbě "Sleepless Nights". (Flaxik)

Reklama

Reklama