Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Záhadný „Narcisový vrah“ mladých žen opět udeřil. I zatím poslední oběť byla probodnuta dlouhým nožem a poblíž jejího těla se našel umělý narcis. Ten zřejmě pochází z čínské zásilky zadržené na letišti a adresované firmě Lyne & Co, Londýn. Uvnitř dutých stonků těchto květin policie nalezla velké množství heroinu.
Kromě inspektora Whitesidea (Walter Gotell) ze Scotland Yardu se do případu vkládá i dvojice z Hong Kongu, mezinárodní agent Global Airways Jack Tarling (Joachim Fuchsberger) a jeho hongkongský pomocník. Zatímco pro Tarlinga je vyřešení případu spojeno s otázkou profesní cti, pro detektiva Ling Chua (Christopher Lee) jde o něco víc. (dopitak)

(více)

Recenze (8)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Bohužel jedna ze slabších wallaceovek, která postrádá patřičnou atmosféru a stálé napětí. Vcelku průměrná detektivka o vrahovi v rukavicích, co si vybírá především velmi krásné ženy. Mně prostě chybí tajemné starobylé sídlo, mlha, podzemní chodby, kanalizace,temné uličky Londýna (Soho) i patřičný humor. A hřbitov atmosféru na poslední chvíli nenahradí, i když je v noci, ale chybí mu ona báječná strašidelnost. Londýn vypadá stejně, krom pár jasných záběrů, jako kdejaké tehdejší západoněmecké město. Lee má šikmé oči, oči,co mu v Draculovi propůjčovaly démonické vzezření. Nu, jako rákosník je spíše k smíchu... Snad jen Kinski opět potvrzuje, že role pošuků mu šly nejlépe (aby ne, když byl pošuk i v civilním životě). Dobrá hudba a ucházející, byť nijak oslňující kamera. Na jedno podívání dostačující... ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní série vražd zatají celému Londýnu dech: mladá děvčata z drogové scény jsou systematicky probodávána a vedle každé mrtvoly leží jeden žlutý narcis. Scotland Yard se domnívá, že jde o sexuální motiv, a pověřuje Jacka Tarlinga (Joachim Fuchsberger), velitele bezpečnosti Global Airways z Hongkongu, vyšetřením této vražedné série. Náklad umělých narcisů, jež jsou naplněny drogami, přivádí Tarlinga na žhavou stopu...Jedna z mála wallaceovek točených ve skutečném Londýně, plná napětí a tichého humoru, v níž se střetly dvě slavné evropské postavy hrůzy a děsu Klaus Kinski a Christopher Lee. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

S petrik11 nemůžu souhlasit. Z počátku solidní způsob vyprávění se postupně mění v dost velký chaos. Nejsem pravý detektivkář a tak tam na mě bylo postav až příliš moc. Potěší záběry z londýnských ulic, atmosféra ve stylu Jerryho Cottona, ale nic víc. Viděno v originální německé (a herecké) verzi, s anglickými titulky. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Siedma "wallaceovka" v poradí ma sklamala. Síce natočená v skutočnom Londýne z dôvodu koprodukcie, v porovnaní s inými filmami podľa Wallaceho románov je zreteľný vplyv anglickej produkcie - takže filmu chýbajú overené atribúty ako švih, tempo, tajomnosť a humor. Nepomáha ani slušné obsadenie ( rozdrobenosť hlavných vyšetrovateľov prípadu ). ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Hodně kuriózní wallaceovka s Christopherem Lee v roli Číňana a s Klausem Kinskim ve standartní roli úchyla. Vedle nich i hlavní klaďas J. Fuchsberger hraje jen druhé housle. Rozhodně jeden z lepších kousků série. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Zde příběh postrádá šťávu, které mají Vohrehovy či Reinlovy přepisy krimi E. Wallace (ono taky Ráthonyi předtím nenatočil ani jedno detektivku...) ()

Reklama

Reklama