Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

David proti Goliášovi. Asi tak by se dal popsat boj, který vede kapitán Miky Miko (Alexander Bárta), samotářský policejní operativec, který se začátkem 90. let v divoké atmosféře východoslovenského podsvětí šikovně pohybuje na hraně zákona. V křehké symbióze zde vedle sebe žijí lokální mafiánské gangy kryté tajnými dohodami se Slovenskou zpravodajskou službou (SIS), podnikatelé a místní policie štědře odměňovaná za přivírání očí před zločiny. Mika nikomu nevěří, aby ho nemohl nikdo zradit, ale když mu je přidělen „neposlušný“ partner Igor Molnár (Juraj Loj), zjistí, že si jsou v mnohém podobní. Oba jsou součástí mechanismu, který chtějí změnit, protože je už nebaví chytat zločince, kteří budou i s usvědčujícími důkazy druhý den propuštění. Reakce ohroženého systému však na sebe nenechá dlouho čekat a spustí se sled tragických událostí. Říká se, že pomsta je nejlepší motivací, i když prohra někdy může znamenat jistou smrt. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (149)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Asi jeden z posledních filmů ze Slovenska, pak už podobný filmy půjdou rovnou do trezoru, jak to tam na východě vypadá... Jako, ze začátku sem to měl sto chutí vypnout, páč mě to vůbec nebavilo, ale lehce před půlkou se rto krásně rozjelo a ke konci už to dokonce i gradovalo :o). Asi by to mohlo být i podle pravdy, páč tam na tom východě bych se vůbec ničemu nedivil. Já sem jen strašně rád, že sme se rozdělili a každej si dem vlastní cestou (východ/západ). ()

Paldiny

všechny recenze uživatele

Sakra, v tom filme sa toľko chľastalo, že som si musel zavolať domov taxík. Drsné 90tky sú vykreslené už tradične špinavo, úplatne a s prepáleným slovníkom. Až do momentu vraždy policajta mi to nevadilo. Poctivo budovaná atmosféra a skvelí herci tomu napomáhali. Lenže ako náhle začal mať bohatší priestor na plátne neherec Patrik V, všetko šlo do hája. Ten chlap totiž nedokáže zo seba dostať iný výraz a prejav ako ten ktorým sa prezentuje a aj vďaka nemu film dopláca na to, na čo doplácala slovenská spoločnosť v oných rokoch. Na protekciu. Žiadny súdny tvorca by ho totiž nikdy neobsadil do role väčšej ako tej, čo mal v Die Hard 5. A v momentoch bolestivého prehrávania sa z filmu vytráca akákoľvek vážnosť a nechcene sa stáva vlastnou karikatúrou. V zlomovom bode sa toho pokazí ale viac. Neviem či sa kdesi v strede natáčania nestal nezvestným aj pôvodný scenárista, lebo celá druhá polovica sa javí byť hlúpejšou, doslovnejšou a ťažko uveriteľnou. Už len tá zázračná náhoda aká viedla k objasneniu prípadu fantóma z baru je do neba volajúca. Škoda, malo to namierené správnym smerom, ale nesprávnymi rozhodnutiami sa to stratilo nevedno kam. ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

V devadesátých letech si na Slovensku policie s gangstery až nečekaně rozuměla. Pragmatický polda z Košic a jeho nový parťák ale zjistí, že jsou věci, před kterými oči zavírat nedovedou. A v ulicích poteče krev. Válka policajtů je stylová gangsterka se skvělými herci, výtečnou atmosférou a světovým vizuálem. Škoda jisté dějové roztříštěnosti a ke konci možná trošku moc divokých zvratů. Ve svém žánru jde ale o vysoký evropský nadstandard. A na to u nás moc zvyklí nejsme. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ja to asi nebudem zbytočne naťahovať. Pre mňa veľmi dlhé, bez tempa, bez poriadnej akcie, na severský štýl s východniarskými reáliami a najlepší výkon zadelil neherec Rytmus. Buď sa až veľmi interpretovala knižná predloha alebo to Biermann ako svoju prvotinu nezvládol. Snáď nám tento rok aspoň Miki ukáže, jak má vyzerať mafiánsky film. 3 z 5 (Kino Šaľa) ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Použiju cliché, že na Slováky dobrý. Ale jen dobrý. Nevěděl jsem do čeho jdu a žil jsem v tom, že hlavní postavy jsou Štáfek a Rytmus a bude to drama/buddy movie. A ono to bylo úplně jinak a celkem lituju, že ne tak, jak jsem si vysnil. Dobře natočená policejní kriminálka, která mi nic nedala a nijak nevybočuje do podprůměru nebo nadprůměru. Češi mluvící slovensky jsou k smíchu. 3* a.k.a 50% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • Děj filmu se odehrává někdy v 90. letech, čemuž mají odpovídat rekvizity, včetně automobilů. V jedné ze scén se však objevuje Mercedes-Benz třídy G v generaci, v níž se vyráběl od roku 2018. (FIAT 500)
  • Ve filmovém komparzu si zahrálo přibližně 350 lidí. (Cinemart)
  • Při realizaci filmu bylo přítomno 10 skutečných policistů v kuklách. (Cinemart)

Reklama

Reklama