Reklama

Reklama

Modrooký samuraj

(seriál)
  • USA Blue Eye Samurai
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Mladá bojovnice je v Japonsku v období Edo odsouzená na okraj společnosti. Ze všeho nejvíc touží pomstít se těm, kdo za to můžou, a neváhá při tom jít přes mrtvoly. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (130)

Loksian 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál přišel jako blesk z čistého nebe. Ještě před týdnem jsem nevěděl, že Blue Eye Samurai vůbec existuje a nyní se řadí mezi jedno z mých oblíbených animovaných děl. Vizuálně není co vytknout, hudebně také. Postavy dostávají solidní dávku prostoru a hloubky. Detailně se zde řeší téma cti, pomsty a zrady. V brutálním a surovém podání jde o nevšední podívanou, u které není čas se nudit. Jednu jedinou výtku mám na "plot armor", neboli extrémní posílení hlavní postavy, které z něj dělá nesmrtelnou mašinu na zabíjení, kterou nezastávají sebevětší zranění. Chtělo by to ale víc Ringa. 9,5/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Tento animovaný seriál poteší a aj prekvapí hlavne pestrou nápaditou animáciou, v tomto to je priam excelentné. Samozrejme v rámci námetu o samurajoch sa tu nevyhneme gejzírom krvi a lá Kill Bill (na ktorý tu je v jednej scénky aj odkaz) a ďalším brutálnym a nechutným scénam, ktoré v dnešnej "tvorivej" dobe dominujú ale u mňa až tak nebodujú, skôr ma to už riadne otravuje. Ináč dejovo to celkom berie, púta. /80%/ ()

Reklama

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

"Revenge is like gold. It does not rust. It will wait." _____________ Absolútna dokonalosť a neuveriteľne prepracovaná akčná bomba, ktorej však nechýbajú ani skvelo napísané postavy, výborný spád a hlavne komplexný príbeh (v ktorom sa pôsobivo prelína množstvo dejových línií odohrávajúcich sa v rôznych časových úsekoch). S istotou môžem povedať, že sa jedná o jeden z najlepších (ak nie aj najlepší!) seriál tohto roka!!! Užíval som si každú jednu minútu a vychutnával som si každý jeden záber – audiovizuálna stránka je bezchybná (animácia, soundtrack a bojové scény sú úplne geniálne!) a neskutočne by ma potešilo, ak by práve takto mala vyzerať budúcnosť animovanej tvorby! Modrookého samuraja odporúča 10 šógunov z 10, som úplne spokojný a už teraz sa nemôžem dočkať druhej série... PS: Veľkým prekvapením pre mňa bolo to, že sa tvorcovia nebáli krvi, násilia a ani nahoty! ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Parádní cesta za pomstou, která se nebojí násilí ani nahoty, má dobrý soundtrack, animace je slušná, akce je víc než dost a příběh (byť nijak extra originální) funguje přesně jak má. Vedle Castlevanie další z výborných dospělých animáků…80% edit : viděl sem to znova a musím do plnejch...tenhle animák slušně zraje... ()

Proso 

všechny recenze uživatele

Tak se zase jednou česká seriálová komunita nechala uchlácholit hezkou animací a rádoby dospělým příběhem, který ale vypravěčsky kiksuje na každém kroku od samého začátku. Postavy jsou otřesné, vykreslení světa jakbysmet a nezaostává ani až skoro marvelovská potřeba přidávat do vážného příběhu na každém kroku komické přestávky, které by nemohly být větší pěstí na oko v porovnání s ústřední tématikou. Jestli se někdo z vás zasměje nad tím, jak invalidní retard řekne "peaches!" při pohledu na ženská prsa, nebo se nevinně rozzáří při jakékoliv zmínce nudlí, tak fakt nevím. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (2)

  • Hlavní postava Mizu má charakteristické modré oči, protože je míšeného původu. Tvůrcem seriálu je Michael Green a jeho manželka Amber Noizumi, která je také míšenka s japonskými kořeny. Inspirací pro vytvoření příběhu byla jejich vlastní modrooká dcera, které společně říkají „Modrooký samuraj“. (anfi15)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama