Reklama

Reklama

Scream and Scream Again

  • Austrálie Scream and Scream Again (více)
Trailer

Obsahy(1)

V Londýně řádí šílený sériový vrah, který své oběti zbavuje veškeré krve. Jakmile se policie dostává na stopu, nejrůznější vodítka poukazují k domu, který vlastní excentrický vědec. (Chatterer)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

obitus 

všechny recenze uživatele

Huh, Price - Lee - Cushing v jednom filmu?! Sice produkuje AIP, ale to by nemel byt takovy problem. Tesil jsem se jak malej.....ale co jsem dostal? Podivnou sracku :( . Pribeh je silene nekonzistentni, jednotlive sceny na sebe navazuji uplne zmatene. I kdyz se nakonec vse vpodstate vysvetli a film je vytazeny z uplneho bahna, nemuzu se ubranit smutku - takova promarnena sance! Price svuj part zvlada dokonale a je rozhodne jedinym duvodem, proc tuhle silenost dokoukat. Cushing se mihne na dve minuty a Lee je proste vzdy az ten dalsi vzadu... . Nedoporucuju. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Takže sme celé roky čakali, kým sa spolu ukážu Vincent Price, Peter Cushing a Christopher Lee a výsledkom je toto tu... Scream and Scream Again je typický úpadkový horor zo začiatku 70tych rokov, kedy štúdiové gotické kostýmovky vyšli z módy a spoločnosti, ktoré na nich vyrástli, nedokázali spracovať tento fakt. Filmy sa stali drsnejšie, sexuálnejšie, no bez kostýmov a umelej hmly nemali žiaden štýl. Čerešničkou na torte je využívanie hercov, ktorí spolu vystupovali vo filme, ale často sa ani nestretli v spoločnej scéne. Toho príkladom je aj Scream and Scream Again, kde sa stretnú iba Vincent Price a Christopher Lee a to len asi na minútu. Jediné spestrenie je prapodivná zápletka spájajúca vraždy žien, tajomnú fašistickú krajinu a šialeného vedca. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Price-Lee-Cushing sľubovalo veľa, škoda, že Cushing sa vo filme dlho neudržal. Príbeh síce nie je nejako kontinuitný, najprv vyšetruje vraždy polícia, neskôr ide po stope na vlastnú päsť doktor-patológ. Pointa sa triešti na menšie kusy a diváci sa pomaly dostavajú do deja, čo je fajn, že nie všetky karty sú rozdáné už niekde v polke filmu. Súboje, sci-fi medicína a akcia, napr. v prípade prenasledovania zločinca do kameňolomu, sú výborne spracované. Jeho beh hore po kameňolome je bravúrne zvládnutý. Divák je neustále v napätí, čo sa stane. Hodnotenie: 70% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem bohužel moc nepobíral a hlavně jsem měl těžké obtíže film vůbec dokoukat. Jedná se o hodně divný film který vypadá jako slasher, pak se změní a je to mysteriozní, pak krimi. A navíc je to šílenej madlavajz. Vincentovy se nedivím že film nepobíral ani po natáčení. Tohle mohla být pecka. Máme 70 léta a 3 největší herecký hororvý ikony. Tak proč jenom z toho vzešla takováhle křeč? Přeškoda. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní film. O sračku se určitě nejedná, ale na druhou nesdílím pepuovo nadšení nad tématickým obsahem snímku - všechno to tam je, ale podáno tak nějak napůl. Zkrátka z varování před totalitním systémem bych měl mít mrazivý nepříjemný pocit. Nicméně docela originální film. Potěší i přítomnost velké trojky. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (3)

  • Film je známý také pod názvem Screamer. (Chatterer)
  • Peter Cushing strávil na konkurzu na tento film 11 hodin. Přitom svou roli natočil za jeden den. (Chatterer)
  • Několik let po natáčení Vincent Price přiznal, že nikdy docela nepochopil scénář tohoto filmu. (Chatterer)

Reklama

Reklama