Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace slavného románu R. L. Stevensona o hledání pokladu, který na ostrově v Karibiku ukryl slavný pirát Flint. Příběh vypráví Jim Hawkins, který se jako dospívající chlapec zúčastnil výpravy za pokladem. Do hostince jeho matky se totiž nastěhoval bývalý Flintův kumpán Billy Bones, který měl mapu k pirátskému pokladu. Po jeho smrti se mapa dostane k Jimovi, který ji předá vlivným přátelům baronu Trelawneymu a dr. Liveseyovi. Ti zorganizují cestu za pokladem, do jejich posádky se však dostane několik bývalých Flintových pirátů v čele s jednonohým Johnem Silverem. Ten trpělivě čeká na příležitost, aby se sám zmocnil pokladu. (TV Nova)

(více)

Recenze (113)

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Filmy, kde jde o poklad a kde se to hemží starými plachetnicemi a piráty jsem měl vždy rád. U takovýchto dobrodružství jsem si nikdy nenudil, možná proto, že doba pirátů může vždy nabídnout zábavu a i samotné prostředí tropických ostrovů je příjemná záležitost, když se na to díváte. No a Ostrov pokladů je pirátská klasika. Sice jsem neviděl verze natočené před ani po tomto filmu, ale můžu s lidnou hlavou říct, že na to, že je to televizní film, rozhodně splní to, co splnit má. Zábava je tady na prvním místě. Je to hlavně díky dvěma skvělým hereckým výkonům. Prvním je Charlton Heston jako John Silver, který by si za tuto roli rozhodně zasloužil nějaké ocenění. Krásně vystihl charakter piráta. Druhým je pak mladý Christian Bale jako Jim Hawkins. Dnes ho známe jako Batmana nebo akčního hrdinu, tehdy mu ale role taky padly. Rozhodně je zajímavé ho sledovat. Takže celkově vzato, veliká spokojenost a 4* prostě musí být. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Zcela řemeslně nezvládnuté dobrodružné vyprávění, kterému chybí snad úplně vše. Je zde skutečně evidentní televizní výprava, zbytečné zdlouhavé ekecané scény, nesmyslné zvraty a hlavně ubohý děj. Oproto třeba Ostrovu hrdlořezů je to ubohé dílko. A nezachrání to ani Charlton Heston v poněkud přehrávající roli kapitána Silvera. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jedna z prvních rolí budoucího Temného rytíře z Gothamu Christiana Bale-a a také jeden z posledních hereckých výkonů, které se dají zařadit do kolonky dostačující, Charltona Hestona. Pohádkový příběh, který naštěstí není brán jako film "nad 10 let zákaz vstupu" a tak se dočkáme docela slušné zábavy. ()

Hyger 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, ke kterým jsem se v dětství rád vracel. Se zatajeným dechem jsem vždy přestál ponurou část filmu odehrávající se v hostinci, kde musí Jim a jeho matka odvrátit útok pirátů v čele se strašidelným Slepejšem, aby se pak mohl odkaz kapitána Billa dostat ke správným lidem a cesta za pokladem mohl začít. Především oceňuju to, že se tvůrci drželi předlohy, nepřeháněli to s komediálními prvky (postava Bena Gunna je komická jenom částečně) a nabídli divákovi realistický pohled na jednu z tehdejších námořních velmocí. Ve výsledku jde o skvělou adaptaci klasické knihy a příjemně strávené dvě hodiny. A nesmím zapomenout ani na výbornou hudbu! ()

Lorimaar 

všechny recenze uživatele

Nejlepší zpracování románu R.L. Stevensona, které ve mě vyvolalo v dětství zájem o piráty, lodě a moře (na Vánoce jsem se pak vždy těšil na Lego-piráty :) Za zmínku stojí charismatický výkon Ch. Hestona a mladého talentovaného Ch. Balea. Hudební doprovod od The Chieftains, který pak věrně dokresluje dobovou atmosféru moře a dobrodružství. Prostě nejlepší film s pirátskou tématikou, kde nechybí rum, malárie, tropický ostrov a samozřejmě mapa a zlatý poklad! Kam se na tohle hrabou Piráti z Karibiku! Jen škoda, že původní dabing ČST byl předabován TV Nova a i kvalita zvukové stopy celkově poklesla. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Snímek je natočen na motivy knihy "Poklad na ostrově" od Roberta Louisa Stevensona z roku 1883. (StrYke)
  • Loď Hispaniola, bola v skutočnosti replikou lode H.M.S. Bounty, dnes už neexistujúcej lode, ktorá bola vyrobená pre potreby filmu Vzbura na Bounty. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama