Reklama

Reklama

Dej si pohov, kámoši

  • USA Grumpy Old Men (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film režiséra Donalda Petrieho (Mystic Pizza) je především hereckým koncertem dvou osobností – Waltera Matthaua a Jacka Lemmona. Herečtí bardi tu představují dva letité rivaly a zároveň sousedy Johna a Maxe. Oba si už vlastně ani nepamatují, čím začalo jejich „dědkovsky paličaté“ škodolibé nepřátelství, které se sestává z drobných lumpáren a zlomyslností. Karty jsou už léta rozdány a nic by se nezměnilo, kdyby se do sousedství nepřestěhovala extravagantní a stále velmi atraktivní dáma jménem Ariel. Její volnomyšlenkářské chování okouzlí oba postarší pány tak, že v nich navíc vzplane žárlivá mužská rivalita. Svérázná a temperamentní Ariel si ovšem do ničeho nenechá mluvit a vybere si podle svého. Úsměvná komedie někdy s nadhledem a někdy vážněji ukazuje, jak chutná „podzim života“. V druhém plánu sledujeme i milostné vztahy Johnovy dcery Melanie (Daryl Hannahová), která právě opustila manžela a nyní až příliš sympatií věnuje Maxovu synovi Jacobovi. Že by mladí konečně usmířili znepřátelené staříky? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Veľmi mám rád filmy z malých mestečiek v kombinácii so snehom. Bezkonkurenčné komediálne duo Lemmon-Matthau sme mali možnosť vidieť v mnohých filmoch. Daj si pohov, kamoš ma nezaujalo až tak ako napr. Správna dvojka II, ale stále sa jedná o veľmi príjemnú stareckú komédiu pre tých, ktorí nepotrebujú obrovské salvy smiechu a stačí im kúzelná atmosféra a usmievanie sa pri celej dĺžke filmu. Pri tomto due mi to stačí. Skoro som zabudol spomenúť úžasnú hudbu Alana Silvestriho. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Jacka Lemmona mám ráda hlavně z jeho období filmů ze 70.let - to byl fešák ;) A herec vynikající v jakémkoliv období :) Za to Walter Matthau pro mě v tomto filmu byl určitým člověkem "navíc" :D :D Vtipný příběh o "nepřátelství" mezi dvěma "přáteli" :) Vtipně podané, neberou si servítky a základní spor se točí okolo ženský :) Klasika :) ()

Reklama

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Osobně bych uvítal větší rozvinutí komediální složky (např. přidánim ještě bláznivějších naschválů, který si oba sousedi dělali). Dle mýho názoru se příliš nepovedlo začlenění vztahu sousedů, jejich potomků a nově příchozí ženy do příběhu. Řešit uvedený vztahy byl fajn nápad, jenomže když z toho vzešlý vztahový scény, kterých nebylo vůbec málo, neměly potřebnej komediální nebo dramatickej náboj, byly vcelku zbytečný. Ale musim uznat, že se mi líbil závěr, kdy se nakonec dva toho času nepřátelé dali dohromady ze stejnýho důvodu, z jakýho se před dávnými časy rozkmotřili. Příjemná podivaná, ze který si toho však bohužel nebudu za pár dní příliš pamatovat, protože neni pořádně co. Za povedenej casting hlavních rolí třetí silnější hvězda. ()

santiamén 

všechny recenze uživatele

7.5/10 V dnešní záplavě levičáckých, výchovných CGI remaků je tahle „obyčejná" komedie nostalgickým pohlazením po duši. Asi stárnu, ale filmy z devadesátek mi najednou odhalují své kvality - koncem minulého století byl zjevně kvalitně napsaný scénář Hollywoodu dražší než politický aktivismus. Kde jsou ty časy. Mrzutým staříkům kraluje luxusní obsazení, takže charisma z obrazovky doslova prýští. Stopáž tak akorát, humor není nechutný ani hloupý, a pošťuchování mezi přáteli-nepřáteli vykouzlí úsměv na rtech a touhu být na tom zamrzlém maloměstě, kde dávají lišky dobrou noc, na chvíli po jejich boku. Dojemné a milé. ()

Frca 

všechny recenze uživatele

Moulo! Pitomče! Tihle dva staříci mě již od dětství rozesmívali a jejich věčné naschvály mě asi nikdy nepřestanou bavit. A když se k jejich vzájemné rivalitě přidá ženská, je jasné, že máme zaděláno na velmi vtipnou záležitost. Protože tihle dva si půjdou po krku. A to doslova. Herecké obsazení naprosto dokonalé. Škoda, že se takové komedie už dneska nedělají. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Walter Matthau utrpěl díky mrazivým podmínkám v Minesotě zápal plic. (HellFire)

Reklama

Reklama