Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1967 a sedmnáctiletá Susanna Kaysenová je stejná jako mnoho jejích vrstevníků zmatená, nejistá a snaží se najít smysl v tom rychle se měnícím světě kolem sebe. Po (rodiči sjednané) návštěvě psychiatra se od něj ovšem dozví, že její chování se jmenuje nerozpoznatelné narušení osobnosti, projevované nejistotou o vlastní osobnost, dlouhodobých záměrech, výběru přátel a nejasným žebříčkem hodnot- a je okamžitě umístěna do psychiatrické léčebny. Tady Susanna poznává Lisu, Daisy, Georginu, Polly a Janet pestrou skupinu mladých žen. Stanou se jejími nejlepšími přítelkyněmi a pomohou jí najít cestu k někomu, koho už dávno ztratila k sobě samé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (366)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Mangold jeste nebyl ve vrcholny forme a bohuzel si uplne stoprocentne neporadil se scenarem, kterej mu misty trochu podkopava nohy. Prvni pulka je perfektni, hlavni hrdinka se seznamuje s blazincem a osazenstvem a nastesti to Prelet pripomina jen mistem deje a postavou Angeliny, ktera taky dela bordel. Jinak se dej vyvyji vcelku odlisne, coz je dobre, protoze srovnani s Preletem by to fakt nesneslo. V prvni pulce jsou navic perfektni flashbacky, ktery se skvele prolinaj s dejem a proste to jako celek skvele funguje. Bohuzel pak pride druha polovina a filmu pomalu, ale jiste zacne dochazet dech, protoze uz tu neni tak nak moc co vypravet, nedeje se nic moc novyho a film uz jen tak doklopytava k finale, navic je misty docela predvidatelnej a ke konci uz nudi. Bud to chtelo doladit scenar nebo o pul hodinky zkratit. Nicmene film drzi nad vodou vykony hercu a to vicemene vsech, osazenstvo blazince se povedlo a osetrovatele taky. No a pak tu jsou dve hlavni herecky, pricemz me vic zaujala Winona, ktera hraje fakt perfektne a oskara bych dal spis ji. Tim nechci rict, ze by Angelina hrala spatne, taky hraje skvele, navic pohubla a s kruhama pod ocima, ale proste mi nepride, ze kdyz vezmu jeji lepsi vykony z jinejch filmu a porovnam to s timhle, ze by hrala zas o tak moc lip a proste na me furt pusobila jak Angelina a ne jako postava, kterou hraje. Nicmene stejne se jedna o docela slusny drama, ktery za skouknuti stoji. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Je mi naprosto ukradené, že tenhle film je označován jako méně zdařilý bratr Přeletu nad kukaččím hnízdem. Co je ale velmi důležité, že tenhle film si na nic nehraje. Ukazuje realitu tak jak je. Nesnaží se ji překrucovat a vy tím pádem máte pocit, že do psychiatrické léčebny nastrčili kameru a jste jakoby v přímém přenosu. Je ovšem něco co mě štve. Nejde ani tak o chyby ve filmu, ale naprosto přehlédnutý herecký výkon Winony Ryder. Je skvělá a právě o to větší je můj údiv, že ji akademie přehlédla a sošku nezískala. Angelina Jolie je ovšem přírodní úkaz. Její Lisa je už tak zvláštní bytost a když se do ni Angelina svým talentem ještě více obula, naservírovala nám roli, která je nejen uhrančivá, ale i přesvědčivá a v někteých situacích ji litujete a dýcháte za ni. Emociální skvost! ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Není to zrovna Přelet nad kukaččím hnízdem, ale i tak se jedná o zdařilou podívanou, jejíž úvod mě navnadil do sledování a zvýšil mé očekávání, jež utrpělo mírné zklamání v druhé půlce filmu, avšak stále hodnotím nadprůměrně. Winona Ryder a Angelina Jolie velmi potěšily ve svých rolích. Opomenout nelze vynikající hudba. So go downtown. Where all the lights are bright, downtown. Waiting for you tonight, downtown. You're gonna be alright now, downtown. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Hvězdně obsazené a následně i hvězdně zahrané drama z prostředí psychiatrické léčebny. A přestože Angelina Jolie zrovna není mým šálkem kávy, tak v tomto snímku mě dost zaujala a svého Oscara si těžce vybojovala. Ale i ostatní nezůstávají pozadu, Winona Ryder zde ze sebe také dostala maximum. Menší roli výborně a věrohodně zvládla i Whoopi Goldberg a Vanessa Redgrave. Nečekaným překvapením byla pro mě i Brittany Murphy. Snímek je vtipný, dojemný, dramatický a doplněný o velmi dobrou hudbu. Film na mě udělal velmi pozitivní dojem. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Dvacet let jsem kolem toho filmu chodil a neměl nijak velký zájem ho vidět. Když zvědavost nakonec zvítězila, usoudil jsem bohužel, že bych o moc nepřišel, kdybych ho dál ignoroval. Filmy o lidech zavřených za zdmi nějakého ústavu mě nikdy moc nebraly, a tento je navíc ještě životopisný, jak jsem zjistil, což vysvětluje, proč mi přišel tak nudný (osobně asi neznám žánr, který by byl nudnější). Kromě úmorné délky mě moc neoslovilo ani obsazení - nikdy jsem nebyl nějakým velkým fandou Winony Ryder (byť zde je velmi dobrá), na Angelinu Jolie mám vyloženě alergii a nemůžu ji ani vystát, a ani ve zbytku castu jsem nenarazil na jméno, které by mě nějak plnilo nadšením. Střídavě mě to nudilo a střídavě mi to přišlo jako strašná depka, u které jsem nepochopil, proč to vlastně chtít vidět a co by mi to mělo dát. Navíc souhlasím s názorem, že tenhle typ filmů do značné míry vulgarizuje psychiatrii, s čímž mám osobně dost problém. Podle mě je zde tento film dost přeceňovaný. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (29)

  • Druhý asistent režie Henry Alex Rubin se pokusí na večírku tančit se Susannah. (HellFire)
  • Postavě, která se ve filmu jmenuje MG, se v knížce přezdívá Martian's Girlfriend. (jarvis)

Reklama

Reklama