Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1967 a sedmnáctiletá Susanna Kaysenová je stejná jako mnoho jejích vrstevníků zmatená, nejistá a snaží se najít smysl v tom rychle se měnícím světě kolem sebe. Po (rodiči sjednané) návštěvě psychiatra se od něj ovšem dozví, že její chování se jmenuje nerozpoznatelné narušení osobnosti, projevované nejistotou o vlastní osobnost, dlouhodobých záměrech, výběru přátel a nejasným žebříčkem hodnot- a je okamžitě umístěna do psychiatrické léčebny. Tady Susanna poznává Lisu, Daisy, Georginu, Polly a Janet pestrou skupinu mladých žen. Stanou se jejími nejlepšími přítelkyněmi a pomohou jí najít cestu k někomu, koho už dávno ztratila k sobě samé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (367)

genetique 

všechny recenze uživatele

Psychiatrická liečebňa alebo ústavy jej podobné sú vždy vďačným námetom pre drámu. Rozhodujúce potom je, či kvalitnú alebo nie. No, tu stačí pozrieť na meno režiséra a hlavných úloh a bolo mi jasné, že nejaké to zaujatie by malo nastať. A sčasti sa stalo. Ide o hlavnú dejovú líniu, ktorá až tak neinovuje. Toto je ale len ďalšie odhalenie z útrob kliník pre duševne narušené osoby, ktoré sa nedostáva až tak pod kožu, akoby som si želal. Herecky lahodiace, znova som si pripomenul extra mne vyhovujúcu Whoopi. 80%. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Maybe I was just a girl... interrupted. Filmy z psychiatrické léčebny jsou vždycky zajímavé, minimálně prostředím a atmosférou a "Girl, Interrupted" ještě navíc pozvedla Angelina Jolie(TAKOVÝCH rolí by se měla držet), která je asi základním kamenem filmu. Přestože měla hlavní roli Winona Ryder, jakoby byla celou dobu ve stínu kolegyně, ale nemyslím, že by to byla škoda. Navíc mi její hlas lezl na nervy. O pochybných léčebných metodách a "zázračném" vyléčení Susanny by se asi dalo polemizovat, ale to nechám na odbornících :) Jak tu několikrát padlo, příběh nemá pořádnou zápletku a celou dobu je víceméně o ničem, s takovým unylým průběhem bych zkrátka čekala silnější konec. A ten se nedostavil. Každopádně i tak je to zajímavá psychologická podívaná, kde navíc překvapila i pro mě nečekaná přítomnost několika osobností (Jared Leto, Brittany Murphy, Misha Collins,Whoopi Goldberg).Na jedno shlédnutí stačí, při dalším bych asi musela snížit hodnocení. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Dostat se do cvokárny není zas tak těžké. Ještě jeden podpis, prosím....a pak už jen závislost na práškách. Pár postřehů: Kdybys tady bydlela, byla bys teď doma. O tomhle přesně je TERA - PI - JE. Mrazivá scéna, jak si prohlížejí své vlastní nemocniční karty, zvlášť diagnóza "narušení osobnosti". A malá rada: neukazuj svým posraným prstem na blázny. Pak přijde kruté poznání , kdo je vlastně blázen a kdo mezi blázny jen žije. Vše se na začátku tváří jako sranda, a ke konci filmu se vše mění ve smutek. Těžké otázky, těžké odpovědi. Ocenění: Oscar 1999 - vedlejší herečka (A. Jolie) Zlaté glóby - vedlejší herečka (A. Jolie) Blockbuster Entertainment Awards - vedlejší herečka v dramatu (A. Jolie) ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

S Formanovým Přeletem se film určitě nedá srovnávat. Je zde hodně kladných postav a více méně jen jedna záporná. K tomu ovšem divák dojde až postupně, zpočátku je touto negativní postavou fascinován, jako jsem byla já. Mangoldův film ani nic extra vážného neřeší, u nás se za pokus o sebevraždu zavírá do blázince dodnes. Takže lehce nadprůměrný zážitek. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pamatuju, jak mnozí šli na film s Winonou Ryder, ale odcházeli z průměrného bijáku, ve kterém se ve vynikajícím světle ukázala jistá Angelina Jolie. Živelná, drzá, zajímavá. Potencionálně silný příběh o tom, kterak mladá dívka koncem šedesátých let spolykala tubu prášků a zapila je něčím ostřejším, a kterak se ocitá v psychiatrické léčebně, je rozmělněný, bezbarvý a k zajímavosti mu leccos schází. Na vině je z docela velké části i režisér James Mangold, který i v předchozí Zemi policajtů zajímavý příběh lehce brzdil. Se svým týmem se držel autobiografické knihy, navíc měl k ruce velmi slušné herce. Bezčasí léčebny je fajn, ale o její podstatě se mnoho nedozvíme, skutečně silné scény rovněž scházejí. Celkově je to monotónní a docela i dost dlouhé. Takže ty tři hvězdy ponechám. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (29)

  • Valerie, kterou hraje Whoopi Goldberg, není v knížce Afroameričanka. (jarvis)
  • Daisy Randonová (Brittany Murphy) trpí mimo bulimie i OCD, Obsedantně kompulzivní poruchou. Člověk, který touto nemocí trpí, má pravidelné obcese, které ovládají mysl, má sklony k sebepožkozování a trpí neustálým strachem, že někomu ublíží. (Nancy...)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno