Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1967 a sedmnáctiletá Susanna Kaysenová je stejná jako mnoho jejích vrstevníků zmatená, nejistá a snaží se najít smysl v tom rychle se měnícím světě kolem sebe. Po (rodiči sjednané) návštěvě psychiatra se od něj ovšem dozví, že její chování se jmenuje nerozpoznatelné narušení osobnosti, projevované nejistotou o vlastní osobnost, dlouhodobých záměrech, výběru přátel a nejasným žebříčkem hodnot- a je okamžitě umístěna do psychiatrické léčebny. Tady Susanna poznává Lisu, Daisy, Georginu, Polly a Janet pestrou skupinu mladých žen. Stanou se jejími nejlepšími přítelkyněmi a pomohou jí najít cestu k někomu, koho už dávno ztratila k sobě samé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (367)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Dvacet let jsem kolem toho filmu chodil a neměl nijak velký zájem ho vidět. Když zvědavost nakonec zvítězila, usoudil jsem bohužel, že bych o moc nepřišel, kdybych ho dál ignoroval. Filmy o lidech zavřených za zdmi nějakého ústavu mě nikdy moc nebraly, a tento je navíc ještě životopisný, jak jsem zjistil, což vysvětluje, proč mi přišel tak nudný (osobně asi neznám žánr, který by byl nudnější). Kromě úmorné délky mě moc neoslovilo ani obsazení - nikdy jsem nebyl nějakým velkým fandou Winony Ryder (byť zde je velmi dobrá), na Angelinu Jolie mám vyloženě alergii a nemůžu ji ani vystát, a ani ve zbytku castu jsem nenarazil na jméno, které by mě nějak plnilo nadšením. Střídavě mě to nudilo a střídavě mi to přišlo jako strašná depka, u které jsem nepochopil, proč to vlastně chtít vidět a co by mi to mělo dát. Navíc souhlasím s názorem, že tenhle typ filmů do značné míry vulgarizuje psychiatrii, s čímž mám osobně dost problém. Podle mě je zde tento film dost přeceňovaný. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

opět film,o kterým sem v podstatě nikdy neslyšel.jako správný filmový maniak jsem kontroloval veškerý vánoční program,veškerých tv stanic a ejhle,čt1,půl jedenáctý,angelina,winona,řikám si mrknu na to a ty brďo!dobrý!trošku lehčí variace formanova přeletu nad kukačím hnízdem,jen ne s tak fašistickým dozorem.všechny představitelky narušených chovanek jsou vynikají,v čele s nepřekonatelnou angelinou!zařazení do 60tých let ameriky dává filmu ten pravý šmrnc.james mangold natočil nenápadnou,však skvělou dramatickou podívanou! ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Teší ma, že som konečne videl film, v ktorom Angelina Jolie skutočne niečo zahrala. Dokonca bola podľa môjho názoru spomedzi všetkých herečiek najlepšia, čo ma naozaj milo prekvapilo. Musím však povedať, že spracovanie psychiatrického prostredia a prístupu k pacientom bolo na míle vzdialené od reality, a tvorcovia sa, tak ako dievčatá vo filme, prakticky nedržali žiadnych pravidiel. Od začiatku som mal pocit, že som na jednej vlne a necítim žiadne výkyvy. Chýbalo mi napätie, dejové zvraty či akýkoľvek výrazný pokrok v príbehu hlavnej hrdinky. Voči Girl, Interrupted inak viac-menej nemám žiadne väčšie výhrady, na film sa dobre pozeralo, ale v žiadnom ohľade ma neohúril. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Maybe I was just a girl... interrupted. Filmy z psychiatrické léčebny jsou vždycky zajímavé, minimálně prostředím a atmosférou a "Girl, Interrupted" ještě navíc pozvedla Angelina Jolie(TAKOVÝCH rolí by se měla držet), která je asi základním kamenem filmu. Přestože měla hlavní roli Winona Ryder, jakoby byla celou dobu ve stínu kolegyně, ale nemyslím, že by to byla škoda. Navíc mi její hlas lezl na nervy. O pochybných léčebných metodách a "zázračném" vyléčení Susanny by se asi dalo polemizovat, ale to nechám na odbornících :) Jak tu několikrát padlo, příběh nemá pořádnou zápletku a celou dobu je víceméně o ničem, s takovým unylým průběhem bych zkrátka čekala silnější konec. A ten se nedostavil. Každopádně i tak je to zajímavá psychologická podívaná, kde navíc překvapila i pro mě nečekaná přítomnost několika osobností (Jared Leto, Brittany Murphy, Misha Collins,Whoopi Goldberg).Na jedno shlédnutí stačí, při dalším bych asi musela snížit hodnocení. ()

classic 

všechny recenze uživatele

» Budúci sexymbol Ameriky zatienil všetky svoje kolegyne, i hviezdičku z Edwarda ? « 『 Alebo hodnú chvíľu som si myslel, že sa pozerám na ženskú verziu Preletu nad kukučím hniezdom 』To sa mi určite iba zdalo, lebo tu hrá Angie Jolie, ktorá charakterovo, postavovo, ale vôbec nie je ďaleko vzdialená od týchto beznádejných pacientov oregonského špitálu. _Jej postava Lisa je na tom ešte pomerne veľmi dobre po duševnej stránke, aj keď má tie svoje typické výkyvy nalád, no „žijú tu” také rôzne pacientky, ktoré ako sa vraví : „Sú zabité prípady” ! Do tejto cvokárne prichádza taktiež mladá Susanna Kaysen, podľa ktorej sa nakrútil tento znepokojivý snímok režiséra Jima Mangolda, ktorý sa neskôr bude venovať legendárnemu Wolverinovi. Napísala o sebe asi poučnú knižku, však ? Ona je reálne jestvujúci človek, ktorá prežila tieto svoje stavy „vyhorenia” na vlastnej koži, a tak sa jej zhostila herečka s veľkou budúcnosťou Winona Ryder, čo si brúsila zuby na Oscara, ktorá v dobe premiéry snímku ešte netušila, že si bude čoskoro sypať popol na hlavu z jej závratnej kleptománie. Dá sa povedať, že sa z časti úplne zžila so svojou rolou. _ Má to zaujímavé obsadenie, ale mňa extra film nenadchol, i keď sa v ňom skrýva dané p-o-s-o-l-s-t-v-o... PS : Režisér občas volí formu flashbacku, ktorý sa bravúrne prelínal s prítomnosťou, a to by som chcel ešte pochváliť. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (29)

  • Jedna z mnoha rolí, kde si Winona Ryder píše deník. (HellFire)
  • Angelina Jolie mimo natáčení vůbec s Winonou Ryder nemluvila, aby byla schopna svou roli zahrát správně. (HellFire)

Reklama

Reklama