Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1967 a sedmnáctiletá Susanna Kaysenová je stejná jako mnoho jejích vrstevníků zmatená, nejistá a snaží se najít smysl v tom rychle se měnícím světě kolem sebe. Po (rodiči sjednané) návštěvě psychiatra se od něj ovšem dozví, že její chování se jmenuje nerozpoznatelné narušení osobnosti, projevované nejistotou o vlastní osobnost, dlouhodobých záměrech, výběru přátel a nejasným žebříčkem hodnot- a je okamžitě umístěna do psychiatrické léčebny. Tady Susanna poznává Lisu, Daisy, Georginu, Polly a Janet pestrou skupinu mladých žen. Stanou se jejími nejlepšími přítelkyněmi a pomohou jí najít cestu k někomu, koho už dávno ztratila k sobě samé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (366)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Nevyvážený, scénáristicky mírně nezvládnutý příběh z jedné luxusní psychiatrické kliniky... Děj není vůbec propracovaný a vůbec celý film tak nějak drží pohromadě možná jen silou vůle, nebo spíš zejména díky Angelině Jolie, Winoně Ryder a Whoopi Goldberg. Všechny hrají dobře, ale naprosto jednoznačně jim vévodí blonďatá Angeliina s obrovskými kruhy pod očima. Její chování působí tak "přirozeně", jak jen to o bláznovi jen můžete říct. Je skvělá a Oscara dostala opravdu zaslouženě, ale to je asi tak všechno dobré, co můžu k tomuhle filmu říct. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem větší "psycho", ale i tak musím jen a jen chválit a to především herecké výkony, všechny postavy jsou přesně obsazené (mě osobně velmi potěšila Whoopi Goldberg), Winona má v hlavní úloze tu správnou hloubku, ale film táhne samozřejmě především oscarová Angelina Jolie, která (použiju slova Kleopatry) si tu na hraní nehraje, ale předvádí svůj vlastní temný koncert, od precizního výkonu až po ten zneklidňující vizuál. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Mladý človek často nevie čo so sebou, dospeje, otvoria sa mu oči a ovalí ho závan krutej reality všedných dní. Nie každý to zvládne bez ujmy... A o tom bol film, o hľadaní samého seba, kde pomoc prišla nečakane a od tých, o ktorých by to človek nepovedal. Z hereckého osadenstva mi najviac utkveli v pamäti W. Ryder, A. Jolie a aj B. Murphy, hlavne A. Jolie zvládla svoju neľahkú úlohu veľmi dobre. No menej ma už oslovilo dramatické spracovanie témy - moc povrchné, s minimom emócií a s dialógmi, ktoré často zaváňali banalitou a detinskou naivitou. Pár silnejších momentov sa tu síce našlo, no celkovo ma to nechytilo za srdce tak, akoby som čakal. Skrátka chcelo to väčšiu hĺbku a popracovať na dialógoch. Priemer.60/100 ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Ano, ze srovnání s podobným Hnízdem či téhož roku natočenou Krásou odchází Narušení jasně poraženo, ale se vztyčenou hlavou. Potenciál se mi nezdál vytěžen do maxima, i tak jsem si celý film intenzivně prožil. Ze zmiňovaných skvělých hereckých výkonů prostě musím přihodit něco i já - Winona je tu sladší než v Edwardovi a Angelina podává životní výkon, sežral jsem ji to a to se nedá o většině jejích rolí říct a obě jsou strašně sexy i když každá uplně jinak. A Whoopi tradičně skvělá, i když sexy není nijak. 8/10 ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

O tomto filmu by se dalo s přehledem říct, že je úplně zbytečný. Daleko zajímavějších či mnohem lépe zformulovaných myšlenek, charakterů, zvratů a osudů už jsme byli svědky (z těch nejznámějších) například v dramatu Awakenings, Přeletu nad kukaččím hnízdem nebo později v Čisté duši, přičemž Girl, Interrupted nepřichází s jedinou inovací (kromě pohlaví hlavních protagonistů). Bohužel vzhledem k méně nápaditému scénáři mně to přijde zatraceně málo. Pořád jsem na něco čekal, co bych na tomto filmu mohl ocenit, nic ale nepřišlo. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (29)

  • Kapela hrající při graduaci je ze střední školy William Penn v Yorku, v Pennsylvánii. (HellFire)
  • Druhý asistent režie Henry Alex Rubin se pokusí na večírku tančit se Susannah. (HellFire)
  • Angelina Jolie Oscara, kterého obdržela za ztvárnění Lisy, darovala své matce Marcheline Bertrand. (Exos)

Reklama

Reklama