Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

teutates 

všechny recenze uživatele

"Blow? wtf? :)" Johnny Depp a jeho svet..! Takéto filmy vážne môžem - skutočný príbeh z prostredia kartelov, dílerov a samozrejme drog! V mojích očiach skvelý snímok, ktorý si ma získal po celej dĺžke svojho predstavenia. Ted Demme a Johny dali dokopy poriadny nárez... "Prišiel som ako Bc. a odišiel ako Doc. "Pôsobivé - 5*! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Z filmů o drogové tématice je tento snímek u mě výš, než přeceněný Traffic a to dost možná kvůli výbornému Johnnymu. Neříkám to často, ale tady bych klidně snesl i delší stopáž, protože tam, (na můj vkus), bylo strašně málo informací. Být to tak o půl hoďky delší, s tím, že by se ještě více věnovali jeho začátkům a vzestupu, mohl to být plný počet. Jo a Penélope, byla taky skvělá :-) ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Vynikajícím způsobem zpracovaný příběh o drogovém dealerovi, který se přes noc vyšvihl ve zbohatlíka se všemi jejich manýry. Je zde zachyceno období od prvních styků až po dovoz drog z Latinské Ameriky. Dealera skěle ztvárnil Johnny Depp a jeho manželku krásná Penelope Cruz. Jeden z nejlepších filmů o drogách, jaký jsem měl možnost doposud shlédnout..... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp si zaslouží za ztvárnění role George Junga minimálně pochvalu, protože jej zahrál opravdu věrohodně a udělal z něj jednoznačně nejvýraznější postavu filmu (což měl trochu usnadněné tím, že šlo o hlavní roli :)) ). Divák se opět může přesvědčit, že nastoupit do vlaku, jehož koleje vedou po šikmé ploše, je velmi snadné, ale poté, co se z vlaku stane rychlík, už se z něj dost dobře nedá vystoupit. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Jo, tohle drama se mi líbilo. Ne že by mě Kokain nadchnul svoji originalitou (to však nevadí vzhledem k tvrzení tvůrců, že je film natočen podle skutečných událostí a já jim ho budu věřit), strhujícím příběhem nebo excelentními hereckými výkony, to ne, ale tak nějak pěkně plynul, nenudil, nabídnul dobrého Johnnyho Deppa (ale slušně zahrál i Ray Litta v roli otce), zajímavý příběh a vcelku dojemný, avšak citově nevydírající konec. Škoda jen, že Penélope Cruz nedostala více prostoru. Viděl bych to na 4*. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (28)

  • Režisér Ted Demme zemřel rok po premiéře filmu. V jeho těle bylo nalezeno velké množství kokainu. (Tygrys)
  • Když je George Jung (Johnny Depp) u soudu a přesvědčuje soudkyni, že je nevinný, tak slova, která říká na svou obranu, jsou úryvky z písní "It Ain't Me Babe" Boba Dylana a "Pretty Boy Floyd" Woodyho Guthrieho. (HappySmile)
  • George Jung (Johnny Depp), najznámejší Američan predávajúci kokaín, sa dostal 2. 6. 2014 po 18 rokoch väznenia opäť na slobodu. (Ghostix)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama