Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (679)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Jak si nědo mohl tak zničit život? Vždyť na začátku to vypadalo tak dokonale. Sem tam to bylo trochu drsný, ale dalo se to zvládnout. Zboží šlo a na odbyt a obchod kvetl. Proč ho přátelé zradili? Pro peníze? Byl to obchod, nic víc? Životní příběh George Junga je poutavý a s blížícím se koncem opravdu smutný. Kontrast bohatství a chudoby je, jak už to u podobných filmů bývá, vyveden perfektně. Navíc Johnny Depp v hlavní roli byl jako vždy skvělý. Zase na sebe strhl většinu pozornosti. Obtloustlého ve světlemodré šusťákovce jsem ho zatím nikde jinde neviděl. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::::: Pokud je ten George Jung opravdu takový, jak ho ztvárnil Johnny Depp, pak musím říci toto: Normálně je mi toho George Junga líto ! Pusťte ho ! Už si odpykal dost ! Vždyť je to dobrý člověk s dobrým a laskavým srdcem ! Johny Depp byl úchvatný ! Teď mohu opravdu s klidným svědomím říci, že je to asi nejtalentovanější herec současnosti !!!! Je mi do pláče......ten konec mne dojal......celý film mne dojal....Ted Demme se pro tento film narodil......já to vím.......opravdu mne ten film dojal, tak jak už dlouho nic....... Jeden z nejlepších filmů, co jsem kdy viděl. Geniální práce !!!!! ::::::::::::::::::::::::: ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp si zaslouží za ztvárnění role George Junga minimálně pochvalu, protože jej zahrál opravdu věrohodně a udělal z něj jednoznačně nejvýraznější postavu filmu (což měl trochu usnadněné tím, že šlo o hlavní roli :)) ). Divák se opět může přesvědčit, že nastoupit do vlaku, jehož koleje vedou po šikmé ploše, je velmi snadné, ale poté, co se z vlaku stane rychlík, už se z něj dost dobře nedá vystoupit. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, v ktorých hlavná postava prehodnocuje svoj život v spomienkach a prostredníctvom vnútorných dialógov. J.Depp je opäť výborný, ako inak. Je to ucelený pohľad na vzostup a pád veľkého drogového baróna. Pobavila ma scéna, kde Depp nemohol nájsť miesto pre krabicu plnú peňazí. Boli totiž všade okolo neho. Pri pohľade na tú obrovskú kopu peňazí z nich vyšlo: " Viac roboty nám dá to spočítať, ako to predať". Film 80%. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyhle napůl životopisné a napůl kriminální filmy, v nichž sledujeme životní cestu napůl dobrého a napůl zkaženého člověka. I když v tomhle případě se o té zkaženosti ani nedá moc mluvit. George Jung v podání výborného Johnny Deppa vystupuje před publikem jako čistě kladná postava, které držíme palce a prožíváme s ní tu životní horskou dráhu, kdy jednou jseš nahoře a jednou dole, přičemž záleží jen na tobě samotném, jak si to zařídíš. Scénář je skvěle napsaný a se silným nádechem nostalgie, s níž proplouvá americká společnost ve zhulených 60. a 70. letech plných hippies a marihuany. No a závěr snímku je filmařsky opravdu mistrně zvládnutý, silný a dojemný a teprve při něm si plně uvědomíme, jak to měl Ted Demme celou dobu krásně v malíčku a jaký působivý a opravdový příběh vlastně stvořil. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (28)

  • Necelý rok po premiéře filmu, na jaře 2002, Kristina Sunshine Jung navštívila svého otce ve vězení a řekla mu: "promiň, že jsem nepřišla dříve". (exitak)
  • Jako kokain bylo použito sušené mléko. (ČSFD)
  • Ve filmu zazní píseň "Can' t You Hear Me Knocking" od The Rolling Stones. (Terva)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama