Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (679)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Dlouho se mi Blow pletl s Mexičanem a myslel jsem si, že jsem tuhle rozmáchlou biografii viděl, ale pravdou díž, že jsem nejspíše neviděl dříve ani jeden z těch filmů celý nebo alespoň většinu. Nicméně jsem to teď napravil a Kokain mi neprávem dlouho unikal. Depp spíše než herectvím exceluje svým přirozeným charismatem a alespoň mluvíme o dobách, kdy na sebe nepatlal tlustou vrstvu make-upu. Film nestárne a i dnes z něj mrazí. Podobně jako Obchodník se smrtí klenot žánru, ačkoliv ten je ještě o stupínek výše. PS : na tu scénu s bytem plným krabic s prachama jen tak nezapomenu...8,5/10 ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Blow je film někde na zcestí. Některé pasáže jsou natočené výborně, některé jsou kýčovité. Johny Depp v hlavní roli je prostě normální, myslím, že tahle role moc hereckého umu ani nevyžadovala. Podel mého, i když má film nálepku "based on true story" je Blow silně zkreslený. Pašerák kokeše je tady vylíčen vlastně jako dobrák. No ale na druhou stranu v jiných filmech bývají pašeráci vylíčeni, jako ztělesnění zla, takže alespoň nějaká změna. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Z filmů o drogové tématice je tento snímek u mě výš, než přeceněný Traffic a to dost možná kvůli výbornému Johnnymu. Neříkám to často, ale tady bych klidně snesl i delší stopáž, protože tam, (na můj vkus), bylo strašně málo informací. Být to tak o půl hoďky delší, s tím, že by se ještě více věnovali jeho začátkům a vzestupu, mohl to být plný počet. Jo a Penélope, byla taky skvělá :-) ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Vzestup a pád drogového magnáta se sladkou tváří Johna Deppa a bujnou kšticí správné máničky. Nebudu zatloukat, že jsem se u fimu kvalitně ponudila, celý průběh mi byl volný asi jako Deppovi hábit Ethana Supleeho. Takže se nebudu zdržovat sáhodlouhým komentářem, třetí hvězdičku do průměru šoupnu jen díky solidnímu obsazení a nehodlám se v budoucnu s těmito kšeftaři s mařkou a sněhem znovu setkat. Nudit se dá i užitečněji - třeba při úklidu kočičího hajzlíku. 50% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Jo, tohle drama se mi líbilo. Ne že by mě Kokain nadchnul svoji originalitou (to však nevadí vzhledem k tvrzení tvůrců, že je film natočen podle skutečných událostí a já jim ho budu věřit), strhujícím příběhem nebo excelentními hereckými výkony, to ne, ale tak nějak pěkně plynul, nenudil, nabídnul dobrého Johnnyho Deppa (ale slušně zahrál i Ray Litta v roli otce), zajímavý příběh a vcelku dojemný, avšak citově nevydírající konec. Škoda jen, že Penélope Cruz nedostala více prostoru. Viděl bych to na 4*. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (28)

  • Aby se Johnny Depp dobře připravil na roli George Junga, navštívil skutečného Junga ve vězení. (HappySmile)
  • Väčšina natáčania prebiehala na autentických miestach v Kalifornii, Chicagu, kanadskom Ontariu či Mexiku. (MikaelSVK)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama