Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ano, hrál v tom Johnny. Ano bylo to z období, které mám rád a ano, byl to typ filmu který mám rád. Přesto mi to ale nějak nesedlo a přiznávám bez mučení, poslední půlhodinu jsem už vyloženě prozíval. Jestli si někdo myslí, že tohle je něco jako starší brácha Nebeského gaunera, tak se mejlí jak ta jedle. Sice se to časově kryje, ale tady spíše než nervy deroucí kšefty s narkomafií nebo napínavé pašování drog do USA sledujeme rodinné poměry  a vztahy hlavního hrdiny jak se svými rodiči, tak se svými dívkami.  Ono to tak nudné není jak to nudně vypadá napsané, ale přesto jsem od filmu očekával mnohem více akce. A i když chápu, že se tvůrci snažili Johnnyho stylizovat do podoby skutečné postavy podle níž byl film točen, v těch hárech vypadal děsně. A to i s vědomím, že mu jindy delší vlas v jiných rolích slušel. Co musím uznat je práce s jakou si tvůrci vyhráli s reáliemi. Film vlastně mapuje dobu od začátku šedesátek do milénia. Tomu bylo třeba přizpůsobit vše a vy skutečně máte dojem, že jste v té každé konkrétní době. Kdybych si á mohl vybrat, tak bych asi chtěl okusit tu Kalifornii roku 1968... Dům na pobřeží, venku svoboda a pláže plné zhulených a všemu svolných kočiček... V kontrastu s naším rokem 1968 se to jeví jako ráj... Oproti jiným filmům, které svým pojetím téměř glorifikují slavné gangstery a vrahy, tento měl v závěru poselství jasné. Drogy nakonec poserou život. Dokonale a je jedno jestli je prodáváte, nebo berete.  Takže dávám pod podlážku kufru jeden pytel trávy a dva pytle kokainu. * * * ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Velmi silný a na reálném základě postavený životní příběh člověka, který jde za svým snem, ale zvolí si špatnou cestu - drogového dealera. Vzestupy střídají tvrdé pády, ale on nedbá varování ani se nepoučí z vlastních chyb dokud nepřekročí hranici, ze které už není návratu a přijde úplně o všechno...Depp je jako George Jung excelentní. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David McKenna, Nick Cassavetes .. Perfektní životopisný snímek. Moc se mi příběh bývalého drogového dealera, jehož kokain tehdy v Americe ochutnal opravdu každý (kdo na to měl), líbil. Skvěle natočené a zábavné. Nevím proč někomu vadí, že je zde pašerák a prodejce Jung vylíčen jako dobrák. I drogový boss je pořád člověk. Pokud nejde přes mrtvoly je to vlastně pořád jen obchodník – snad jen výběr komodity je trochu nešťastný:) Ovšem neslo mu to a pohled na krabice plné milionů dolarů je moc pěkný! Na čtyři hvězdy mu nechybí nic. Zajímalo by mě, jak se film líbil a co na něj říkal George Jung... ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý životopisný film s opisně fabulovanou dějovou křivkou - od nevinných šedesátých let a všudypřítomné marihuany až po obsazení pozice narkokrále a plošné distribuci kokainu... Úžasně charismatický Johnny Depp opět dokazující, jak skvělý a velký je herec - a díky němu to moře sympatií pro jeho postavu narkomafiána, což je asi z morálního hlediska slušné faux pas. :-) Velké uznání ovšem zaslouží tvůrci za to, že odolali svodům natočit dobově módní stylovou komediální nebo tragikomickou jízdu a dokázali stvořit vážné drama o vzestupu a pádu člověka, který ignoruje etické imperativy a pohybuje se za hranou zákona. Kokain se tak řadí po bok těm nejlepším snímkům žánru vážných dramat z drogové scény: Traffic - nadvláda gangů, Mafiáni / Gangsteři či Americký gangster... ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

George Jung je jako filmová postava dokonalý antihrdina. Idiot z principu, co se týče jeho rodiny, jeho dcery zvlášť. Absolutní borec ohledně byznysu a z hlediska lidského odvážný, čestný, kamarádský, naivní, osamělý, paranoidní a nakonec asociální jedinec. Těžce asociální, protože vlastně profituje z prodeje drog. Z filmu pak máte pocit, že sice drogy jsou špatné, ale život chlápka, co na tom trhl majlant je celkem dobrodružná show lemovaná blahobytem i strastí. V momentě, kdy na scénu ležérně vtrhne sám Pablo Escobar, ikona jihoamerického trhu s kokainem, boss, který má na svědomí nejeden život, dostává film skutečné grády. Je to i přes kontroverznost tématu skutečně napínavá podívaná a film se tak stává pro mnohé jedním z těch nej, které kdy viděli. Jistým faktorem líbivosti se nejspíš stává, v jaké etapě života to člověk zhlédne. Jestli v době, kdy experimentuje a koketuje tak s lecjakou látkou posílajíc nejednu mysl kamsi do výšin nechápavého spektra barev a výjevů nebo v době, kdy právě doexperimentoval a v závislosti na rodině a své dceři zvlášť, zastává k této problematice postoj spíše negativní. Nic ale nemění fakt na tom, že partička herců předvedla strhující výkony a to je jen špička ledovce. Z filmového hlediska nyní můžeme pět jen samou chválu. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (28)

  • Scéna v hotelu, kde je George Junga (Johnny Depp) střelen do ramene, se původně měla odehrávat v Miami Beach. Natáčela se před malým hotelem v Los Angeles, kde ale pršelo a bylo zrovna chladno. Natáčení se kvůli tomu opozdilo, protože na záběrech byl vidět hercův dech. (HappySmile)
  • Spousta dialogů Johnnyho Deppa (George Jung) byla improvizovaná, včetně scény, kdy se snaží najít místo, kam by uložili všechny peníze z prodeje kokainu, a jeho hlášky "Budeme potřebovat větší loď", převzaté z filmu Čelisti (1975). (Tygrys)
  • Jedná se o první anglicky mluvený film pro Franku Potente. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama