Reklama

Reklama

Vezmi mě na Měsíc

  • USA Fly Me to the Moon (více)
Trailer 13

Obsahy(1)

Snímek Vezmi mě na Měsíc, ve kterém se v hlavních rolích představí Scarlett Johansson a Channing Tatum, je komedie která divákům umožní nahlédnout do zákulisí agentury NASA v době příprav historického přistání na Měsíci. Zajistit úspěch celé mise je už tak dost náročné a vedoucí pozemního řízení mise Cole Davis (Tatum) má proto plné ruce práce. Na scéně se nicméně objevuje marketingová kouzelnice Kelly Jonesová (Johansson), která byla z vyšších míst pověřena úkolem napravit nepříliš příznivý názor veřejnosti na celou vesmírnou agenturu. Následně prezident Spojených států usoudí, že je celá mise příliš důležitá na to, aby bylo možné připustit její potenciální selhání.  Jonesová tedy dostane za úkol nachystat jako „záložní řešení přistání“ samozřejmě fingované. A odpočet běží… (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 13

Recenze (57)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Američania to svoje víťazstvo v pretekoch o chladný vzdialený šuter, do ktorého zapichli vlajku tak, aby ju nebolo vidieť, až tak prežívajú, že si do dialógov napísali aj nezmysel, že Sovietsky zväz spochybňoval ich skutočnú prítomnosť na Mesiaci - čo sa ale nikdy nestalo, no ale treba samozrejme podškrtnúť až podčiarknuť, kde je to zaručene jediné miesto, odkiaľ prichádzajú dezinformácie. zvyšok je klišé romantická komédia, kde sa protiklady priťahujú a tých protikladov je tu naozaj dosť, lebo Tatum sa do roly kozmonauta, pardon astronauta, hodí ako medvedík Pu do formuly 1. ()

Ahsoka 

všechny recenze uživatele

Film k 55. výročiu misie Apollo 11, ktorému NASA výnimočne udelila súhlas natáčať v doposiaľ tabu priestoroch. A výsledok? Nedochutený guláš. Dobová šablónová nekomediálna romkomka, ktorá sa tvári aj ako dráma, kde chémia medzi Johansson a Tatumom vôbec nefunguje, snažiaca sa vysmiať z už tak nezmyselnej konšpiračnej teórie o zinscenovaní pristátia na Mesiaci, robí pravý opak, nahráva jej. Ajaj! A obhajoba režiséra Grega Berlantiho, že film je v prvom rade o tom, prečo sme sa ako ľudia vôbec snažili dosiahnuť na Mesiac, je chabá. To, že sa film mal pôvodne volať "Operácia Artemis" iba pridáva na nerozhodnosti tvorcov, čím vlastne chceli, aby film bol. Takže je to opäť jeden z tých filmov, ktorý by chcel byť všetkým, ale nie je ani jedným. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Filmová pohodička s překvapivě otočenými charaktery hlavních postav. Kdo čekal, že Channing Tatum bude samá legrácka a uvidíme ho tancovat na ploše Cape Ceneveral za divokých beatů, bude zklamán. Hraje překvapivě umírněného a disciplinovaného vedoucího sekce, zatímco Scarlett jako rozjuchaná marketérka je obvykle ve skvělé náladě. Fly Me to the Moon je natočený v zajímavé době. Době, kdy se na internetu stále více rozvíjí teorie, že USA vlastně na Měsíci nikdy nepřistálo. Film si s tímhle tématem ladně pohrává. Dává dobré argumenty, ale zároveň je solidně vyvrací. Finále je trochu komediální úlet s černou kočkou, ale pořád v pohodě koukatelné. Technická stránka skvělá, dobové záběry výstižné. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantická komedie v atraktivním prostředí NASA za dob své největší slávy. I když to občas šlape pěkně, často tomu spadne řetěz a Tatum s Johanssonovou nemají tu správnou chemii, aby ho snadno nasadili. Vykutálená PR reklamářka je přes kopírák Don Draper z Mad Menů, včetně vylhaného CV (ale bez chlastu), což je fajn, ale vztah s řídícím střediska je divný a vychtěný. Komediální prvky celkem fungují ale není jich dostatek. Na to je to to moc dlouhé. Harrelson skvělý jako vždy. ()

Janega 

všechny recenze uživatele

Príjemná a oddychová komédia založená ako na konverzačnom, tak aj situačnom humore. Nie je to niečo pričom sa budete neustále váľať od smiechu,  humor využíva mierne, ale sofistikovane, keďže je to celé na pozadí aj dosť dramatických udalostí. Nepriaznivci romantických filmov sa obávať nemusia, lebo aj keď je film prezentovaný ako romantická komédia, tak romantika je tu skôr taký doplnok. Scarlett je v roli marketingovej podvodníčky skvelá, len Channing mi tam jednoducho nesedí, akoby tam bol iba ako ťahák pre divákov, hodný nápadu Scarlettinej postavy. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (12)

  • Coleov (Channing Tatum) príbeh je čiastočne založený na Deke Slaytonovi. Slayton bol pilotom v druhej svetovej vojne, pripojil sa k NASA ako astronaut pre program Mercury, ale kvôli fibrilácii predsiení bol uzemnený a stal sa riaditeľom Flight Crew Operations pre program Apollo. (Arsenal83)
  • Plážové scény sa natáčali koncom novembra a väčšina hercov mali na sebe či v rukách ohrievače, aby zostali v teple. (Arsenal83)

Související novinky

Horor s Nicolasem Cagem je nečekaným hitem

Horor s Nicolasem Cagem je nečekaným hitem

15.07.2024

Ač víkendovým tržbám v Americe bez větších překvapení vede pokračování oblíbené animované série Já, padouch 4 a na vysoké příčce se i měsíc po svém domácím uvedení stále drží taky miliardový hit V… (více)

Reklama

Reklama